Wel of geen kinderen op je bruiloft? Dit kan best gevoelig liggen. Want niet iedereen vindt het schattig om (veel) kinderen op de bruiloft te krijgen. Hoe vertel je dat aan je gasten? Anderen willen de kleintjes er juist wel bij hebben. Maar hoe vermaakt dat grut zich eigenlijk op zo’n dag? We legden deze vragen voor aan ons lezerspanel.

Elaine (26)
Ik vond het leuk dat er wat neefjes en nichtjes waren op onze bruiloft. Twee waren er bruidsmeisje (2 en 4 jaar). De locaties waren kindvriendelijk, maar we hebben geen speciaal entertainment voor ze geregeld. Was ook niet nodig. We hebben geen last van ze gehad. En achteraf is het leuk om op de foto’s wat kleine kinderen te zien.

Diane (35)
Omdat wij er een groots feest van wilden maken, waarbij we alles uit de kast trokken, besloten we dit zonder kinderen te doen. Dat heb ik geweten! Mijn zus gaf aan dat als haar kinderen niet welkom waren, zij zelf ook niet zou komen. Ik wist niet dat dit zo gevoelig kon liggen. Gelukkig hebben we het nog op tijd uit kunnen praten en zijn de kinderen uiteindelijk wel bij de ceremonie geweest.

Marieke (30)
Wij hadden twee kinderen (1 en 5 jaar) op onze bruiloft ronddartelen. Om ze te vermaken had ik een taje voor ze gemaakt met wat speeltjes, kleurtjes en een kleurboek. M’n neefje heeft de ringen gegeven, vond ie heel stoer!

Ariane (34)
Dit is voor ons een heikel puntje. We willen graag dat de kinderen van onze broers en zussen komen. Familie hoort er voor ons helemaal bij, ook de kinderen. Maar omdat veel van onze vrienden al volop aan het gezinsleven begonnen zijn, vragen we hun om de kinderen thuis te laten. Anders krijg je zo’n kinderfeest. Het wordt een spannende, hoe ze daarop gaan reageren.

Lindi (23)
Natuurlijk mogen de kinderen van de daggasten komen. Voor hun is het toch ook een leuke en speciale dag? We hadden voor de kleintjes een goodiebag gemaakt en tijdens het diner waren er friet en frikandellen. Daar kon ik als bruid mooi van meegenieten!
De nichtjes en neefjes weten nog goed dat ze op onze bruiloft zijn geweest, leuk voor later!

Lees ook

Deze taken kunnen je bruidskinderen vervullen op je bruiloft
Zo vermaak je kinderen op je bruiloft
5 tips voor kindervermaak
– 5 tips om kinderen te vermaken op je bruiloft

Coverfoto: Shutterstock