Over de vraag of je wel of geen kinderen uitnodigt op je bruiloft schreven we eerder al eens. Als jullie antwoord op deze vraag ja is, dan is het leuk dat zij zich ook goed vermaken. Hoe je dat doet lees je hier!

1.    Houd rekening met de locatie

Hebben jullie veel kleine kinderen in de familie en weet je dat er veel kinderen gaan komen, houd hier dan bij het spotten van de locatie(s) al rekening mee. Het is namelijk handig als in zo’n geval een locatie speeltoestellen, een activiteitenruimte en/of plaats heeft waar de jongste gasten een middagdutje kunnen doen.

2.    Stel een verrassingspakketje samen

Een verrassingspakketje geeft leuk en maakt kinderen blij (volwassenen trouwens ook). Regel wat leuke kleurplaten, knutselspulletjes en wat lekkers en doe dat in een leuk tasje. De allerkleinsten kun je een schattig knuffeltje geven. Zorg voor een ruimte waarin ze lekker kunnen knutselen of laat ze onder toeziend oog iets leuks maken. En dat moet dan aan het eind van de middag natuurlijk wel even geshowd worden.

Kinderen op bruiloft
Foto: Dario Endara

3.    Zorg voor leuke spelletjes

Denk ook aan spelletjes voor buiten, zoals een voetbal, springtouw en badmintonrackets. Zijn jullie een lange tijd op één locatie? Dan is een springkussen misschien een idee.

4.    Betrek hen erbij

Afhankelijk van de hoeveelheid kinderen en de relatie die je met hen hebt, kun je hen een taak geven. Ze kunnen bijvoorbeeld de ringen geven, met rozenblaadjes strooien, bellen blazen, bruidsmeisje zijn… Zo laat je zien dat je ze niet vergeten bent en het belangrijk vindt dat ze er zijn. En dan hebben zij meteen iets om zich op te verheugen.

5.    Een entertainer

Komen er echt veel kinderen? Dan kunnen jullie ook een (ballonnen)clown, poppenspeler of andere entertainer inhuren die de kinderen urenlang vermaakt. Er zijn zelfs speciale oppasservices voor bruiloften! Gegarandeerd succes.

6.    Maak het leuk voor ze!

Laat duiven los of organiseer een ballonnenwedstrijd. Laat de kinderen leuke kaartjes versieren en knoop deze aan ballonnen met helium. Welke ballon komt het verst?

Wees van te voren goed voorbereid, want niets is vervelender dan jengelende kinderen. En als zij het ook leuk hebben, geniet iedereen!

Lees ook

Lezerspanel: wel of geen kinderen?
Deze taken kunnen je bruidskinderen vervullen op je bruiloft
5 tips voor kindervermaak
– 5 tips om kinderen te vermaken op je bruiloft

Coverfoto: Elinoor Veldman.