Tom en Marieke hadden vet geluk met prachtig weer! En dus konden ze een prachtige buitenbruiloft houden. De foto’s zie je hier.

bruiloft-marieke-1 buitenbruiloft-marieke-4 bruiloft-marieke-2

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Op 16 september zijn we getrouwd, op 15 september waren we 10 jaar samen. We wilden onze liefde graag bezegelen en we vinden trouwen een mooie traditie. Zeker als er een groot feest gegeven wordt! En sinds de komst van onze twee dochters was de wens er heel erg om allemaal dezelfde achternaam te hebben.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Al jarenlang sloeg ik ideetjes voor onze toen nog eventuele bruiloft, van bijvoorbeeld Pinterest, op in een speciaal mapje op mijn computer. Ook voor mijn jurk. Ik wist dus al heel goed wat voor soort jurk ik wilde. In ieder geval geen strapless, wel lang en met kant. Ik wilde graag samen met mijn ouders en mijn beste vriendin een jurk uitzoeken. Toen we een afspraak hadden gemaakt bij de winkel heb ik bij hen op de website de modellen gekeken die zij dat seizoen ingekocht hadden. Daarvan sprongen er zo’n twintig voor mij uit die ik uitgeprint heb en meegenomen heb naar de afspraak. Bij vijf ervan stond een uitroepteken, bij twee zelfs twee uitroeptekens. En één van die twee was de jurk die het uiteindelijk is geworden. Ik wist het meteen toen ik hem aantrok. Terwijl ik echt een twijfelaar ben. Ik heb nog wel andere jurken gepast maar eigenlijk hoefde ik niet verder te kijken. Ik koos voor model Sandrea van het Nederlandse merk Modeca. Het is een jurk met alleen maar kant en bij het decolleté en op de rug doorschijnende stof met bloemen van kant.

bruiloft-marieke-6 buitenbruiloft-marieke-3 buitenbruiloft-marieke-5 buitenbruiloft-marieke-6 buitenbruiloft-marieke-7bruiloft-marieke-5

Hoe zag jullie dag eruit?
We zijn de dag ervoor al naar de locatie gegaan. Onze locatie bestond uit een kasteel en een naastgelegen boerderij, de barn. De helft van die boerderij was bestemd als vakantiehuisje. Dat hadden we twee nachten gehuurd. We wilden vooral voor onze kinderen dat alles op één locatie was zodat we met hen niet van hot naar her hoefden te reizen. En door een dag eerder te gaan, konden zij al rustig wennen aan het huisje en hun bed daar. Omdat er genoeg bedden waren, hebben we ook onze ouders en broer, getuigen en ceremoniemeester uitgenodigd om deze dagen met ons in het huisje te spenderen. Dat was natuurlijk heel erg gezellig. De avond ervoor hebben we ’s avonds al gevierd dat we 10 jaar samen waren met een klein bruidstaartje.

Op de dag zelf moest ik om half 8 al klaar zitten voor mijn haar en make-up. Daarna zijn we foto’s gaan maken met ons gezin en ons tweetjes, hebben we snel een broodje naar binnen gepropt en zijn we naar onze trouwauto gegaan. Die hadden we eigenlijk helemaal niet nodig omdat we natuurlijk al een dag op de locatie waren maar we vonden het wel leuk om zo aan te komen. Om half 3 wachtten onze gasten ons op en daarna begon de ceremonie. Na afloop hadden we een borrel voor heel veel gasten, 125, met taart en champagne en een bandje. We hebben grote families en die wilden we graag bij onze bruiloft betrekken. Een deel van de gasten ging daarna naar huis en met onze daggasten, 80 lieve vrienden en familieleden, zijn we gaan dineren in de boerderij, een bbq met dessert. Daar hebben we bewust voor gekozen zodat er gelopen zou worden en je sneller met andere mensen in contact komt dan alleen de mensen die bij jou aan tafel zitten. Daarna hebben we een heel leuk feestje gevierd met een dj in het kasteel.

kasteel-tongelaar-trouwen-38-of-62-600x400 kasteel-tongelaar-trouwen-39-of-62-600x900 buitenbruiloft-marieke-8 bruiloft-marieke-3

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben op best veel dingen kunnen bezuinigen:

  • De uitnodigingen heb ik zelf ontworpen. Save the dates hebben we niet gestuurd.
  • De honeycombs heb ik via via overgekocht van iemand die ze ook alleen op haar bruiloft had gebruikt en die zagen er nog als nieuw uit.
  • We hebben voor de dag zelf niet voor bruidstaart gekozen. Ten eerste omdat we dat eigenlijk niet eens zo lekker vinden en ten tweede omdat we heel graag een taartentafel wilden met verschillende ‘Amerikaanse’ taarten zoals een Red Velvet taart. Dat heeft ons zeker de helft gescheeld.
  • De jurkjes van onze dochters heb ik gewoon bij de Primark gekocht. Ze dragen ze toch maar een dag en ik vond ze super mooi.
  • Mijn nichtje heeft het bruidsboeket voor een familieprijs gemaakt.
  • De fotograaf hebben we alleen voor overdag ingehuurd. ’s Avonds hebben we voor een foto app gekozen waarin gasten hun foto’s konden uploaden.
  • Mijn ring is een erfenis van mijn mans moeder. Ik heb nog wel vier steentjes op de ring laten zetten om hem toch ook een beetje van mij te maken. Maar doordat ik de basis al had, was hij een stuk goedkoper dan een nieuwe ring.
  • En de auto was van mijn moeder!

En waarop juist niet?
We vonden het belangrijk dat de locatie, fotograaf, visagist, band en dj helemaal in onze stijl waren. Hier hebben we dus niet voor de goedkoopste opties gekozen maar bewust gekozen voor onze stijl, binnen het budget dat we bedacht hadden. En we hebben een paar extra dingen gedaan die eigenlijk niet nodig waren. Zo hebben we voor onze meiden bruidsboeketjes van vilt laten maken die hun hele leven mooi blijven. Een blijvende herinnering voor hun aan onze dag. Ook de corsage van mijn man en mijn haarcorsage werden door haar gemaakt. Voor de taartentafel heb ik taartbordjes in grootmoeders stijl gehuurd. Die verzamel ik zelf waardoor het helemaal bij mij past en ook heel goed bij de sfeer van onze dag. Ook hebben we van die grote lichtletters gehuurd die perfect bij de dag en de locatie pasten.

kasteel-tongelaar-trouwen-40-of-62-600x400 buitenbruiloft-marieke-1 kasteel-tongelaar-trouwen-41-of-62-600x400 kasteel-tongelaar-trouwen-42-of-62-600x400

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
We hadden het geluk dat onze locatie zelf al veel mooie aankleding had. De vlaggetjes en prikkabels in de barn waren bijvoorbeeld van hen, de wegwijsbordjes bij de ingang en mooie boeketjes op tafel. De honeycombs en pompons heb ik tweedehands, bij de Xenos, Hema en Sissy Boy gekocht. De lichtletters hebben we gehuurd en de bloemetjes aan de ceremoniestoelen zijn door mijn nichtje verzorgd. De boomstamschijven op de taartentafel zijn tweedehands, het kleed is van mijzelf, de menubordjes van de Action en de taartbordjes zijn gehuurd. Op de dinertafels had ik grote borden met kleine cactusjes erop (van Ikea), en kleine vaasjes en kandelaartjes van de Action. Ook hadden we nog twee grote slingers van papieren bloemen die mijn moeder gemaakt had. Onze ceremoniemeester had voor een origineel gastenboek gezorgd: een heel dik woordenboek waarin mensen een woord konden omcirkelen met hun naam erbij en eventueel een korte uitleg. Super leuk om na te lezen!

Gouden tip: Laat je niet gek maken door het weer! Zelf checkte ik drie weken van tevoren al drie verschillende weersites en het was steeds zo wisselend. Op woensdag werd er zelfs nog code geel en regenbuien voorspeld voor onze bruiloft op vrijdag. Op de dag zelf heeft de zon de hele dag geschenen en is er geen enkel buitje overgekomen.

kasteel-tongelaar-trouwen-44-of-62-600x400 buitenbruiloft-marieke-2 kasteel-tongelaar-trouwen-51-of-62-600x400 bruiloft-marieke-4

Lijstje van vendors:
Fotograaf: Lievelingsleverancier Underneath the Apple Tree
Trouwlocatie en catering: Kasteel Tongelaar
Uitnodigingen: Melon Day
Bruidsjurk: Modeca
Bruidsschoenen: Elsa Coloured Shoes Rainbow Club Brooke
Pak van de bruidegom: Roka
Visagie & haarstyling: Très Jolie Visagie
Bruidstaart: SÜSS Gebak
Muziek: DJ Koen van der Leer en band Transito
Lichtletters: Teleuktrouwen
Servies: Travelling Tableware
Bloemen: Dianne Swinkels
Bruidsboeketjes van vilt: Be-flowerd
Trouwarmbandjes en topje met datum: Melon Day