Sinds een aantal maanden ben ik verloofd. YES! Al snel begon ik met een complete literatuurstudie over het onderwerp ‘bruiloft’. Mijn belangrijkste bron werd al snel, ja hoe kan het ook anders, Pinterest.

Ik pinde er wat op los. Toen de zin Psst! Het lijkt erop dat je deze pin al hebt bewaard wel erg vaak voorbij kwam, bedacht ik dat het misschien tijd werd om het wat te minderen. Het zoeken naar potentiele fotografen en locaties bleef wel op mijn dagelijkse takenlijst staan, want om een datum te kunnen vastzetten, vonden we zekerheid wat betreft een locatie toch wel prettig.

Maar wat is er veel! Er zijn zo veel mooie locaties, zo veel fotografen, zo veel stylistes, zo veel… Met allemaal een eigen prijskaartje. Dus mijn vriend, uh, verloofde, Philip, vond het tijd om een budgetplan op te stellen. Bij het opstellen hiervan kom je erachter dat je keuzes moet maken – logisch natuurlijk. Ik vond dat best lastig, want hallo, de dag moet wel perfect worden?!

Dromen over je bruiloftFoto: Nienke van Denderen fotografie

Die avond droomde ik dat de bruiloft compleet anders liep dan ik mij had voorgesteld. Ineens was het onze trouwdag, ik had geen trouwjurk en geen kapper en visagiste geregeld. Ik trouwde in een spijkerbroek met oranje shirtje (why??), droeg een paardenstaart en voor mijn make-up had ik geen tijd meer, want toen ging de bel al en stond Philip voor de deur. (Wat dan weer mee viel, was dat hij vond dat ik er prachtig uit zag…)

Toen we op de locatie aankwamen, zag ik dat deze niet was versierd en dat de tafels niet waren gedekt. Dus dat ging ik zelf maar doen, terwijl de gasten er al waren…

Dromen over je bruiloft voorkomen

Ik deelde mijn dromen met vriendinnen die ook trouwplannen hebben. Ze herkenden het. Pfiew, het schijnt dus normaal te zijn. Relaxt is het natuurlijk niet, dus om het te voorkomen proberen we maar zoveel mogelijk dingen die we nu kunnen regelen, meteen te fixen. En ik probeer niet tot ’s avonds te laat bezig te zijn met de bruiloft. Ik merk dat het helpt!

En over die styling gesproken; binnenkort hebben we een afspraak met een styliste, die ons hopelijk met de voorbereidingen kan helpen. Ik houd jullie op de hoogte! ;-)

Wat zijn jouw dromen over je bruiloft? Zijn het fijne dromen of zijn sommige dromen omgeslagen in nachtmerries?

Lees ook:
– Dromen over trouwen, romantisch of een nachtmerrie?

Coverfoto: Unsplash