Glenn en ik hebben minimaal 1 keer per week datenight. En die traditie delen we graag! Daarom delen we een recept met je, en tips om van je datenight een mooie avond te maken. Deze keer met een recept voor pizza, en toffe gespreksvragen.

Afgelopen week heb ik voor het eerst in mijn leven wat uitgeprobeerd; zelf een vegetarische pizza maken. Ik vond het even spannend, maar uiteindelijk was het super geslaagd! Het recept deel ik dan ook graag met jullie.

Pizza met bieten, peer en geitenkaas

Ingrediënten voor 2 pizza’s:

 • 2 Pizzabodems (ik heb zelf kant-en-klare bodems van de Aldi gebruikt)
 • Pesto
 • Gekookte bietjes (wederom kant-en-klaar, zakje van 500 gram)
 • 1 Peer
 • 1 Rol geitenkaas
 • 1 Rode ui
 • Zakje slamelange
 • Peper
 • Zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor volgens de instructies van de pizzabodems.

Besmeer de pizzabodems eerst met een flinke eetlepel pesto. Zelf ben ik fan van de groene variant, maar rood is vast ook lekker. De pizzabodems die ik heb gebruikt hebben trouwens al wel rode saus!

Snijd de bietjes in dunne plakken en verdeel deze over de pizzabodems. Zelf heb ik de helft van de bietjes gebruikt, de rest gebruik ik de dag erna in een salade. Ben je dol op bietjes? Dan kan je er zeker meer gebruiken! Vervolgens snijd je de peer ook in dunne plakken. Zelf heb ik 1 peer gebruikt en verdeeld over 2 pizza’s, maar ook hier kun je natuurlijk zelf kiezen hoeveel je gebruikt.

Snijd de ui in plakken, en verdeel de ringen over de pizza’s. Verkruimel vervolgens de geitenkaas over de pizza’s en doe er een snufje zout overheen, en een flinke snuf peper.

Zet de pizza’s in de oven en volg de tijdindicatie van de verpakking van de pizzabodems. Garneer de pizza’s vervolgens met de sla, eet smakelijk!


Foto: Unsplash / David Nuescheler

Gespreksvragen voor jullie datenight

Zelf merk ik dat Glenn en ik automatisch over zinnige dingen gaan praten als we lekker de tijd voor elkaar nemen, en (heel belangrijk!) aan tafel eten. We schenken een lekker glas wijn in, en dan volgen de gesprekken vanzelf! Toch vinden we het ook leuk om er af en toe wat gespreksvragen bij te pakken. Dit kan een start zijn van een goed gesprek waar je zelf misschien nooit over zou zijn begonnen!

 • Op welke manier zou jouw leven leuker worden?
 • Wanneer is dit jaar voor jou succesvol?
 • Hoe kan ik jouw avond nog leuker maken?
 • Hoe ziet de ideale relatie er volgens jou uit?
 • Wat vind je leuk aan mij?

Veel plezier samen! Enne, nog een tipje; telefoons uit!

Coverfoto: Unsplash / Clem Onojeghuo