Hoe gaat het bij jou als aanstaande bruid: kun je alles rustig loslaten en ’s nachts heerlijk dromen over trouwen? Of wil je de touwtjes graag in handen houden en heb je af en toe stiekem nachtmerries over wat er in jouw ogen allemaal mis kan gaan?

Dromen over trouwen, dat gebeurt de laatste tijd minimaal een keer per week. De ene keer valt mijn jurk ineens veel te groot uit, de andere keer is de fotograaf te laat aanwezig en dan droom ik weer dat de bloemen voor mijn bruidsboeket niet geleverd kunnen worden. Steeds schrik ik ’s ochtends wakker en moet ik mijzelf tot bedaren brengen: nee, het is nog niet zo ver, de bruiloft is ‘pas’ over een paar maanden.

Precies dat woordje ‘pas’ kan mij kennelijk niet voldoende rust geven. Want ook al hebben we nog zo’n 3,5 maand de tijd voor de laatste voorbereidingen, in mijn bizarre bruiloft dromen gaat er nog altijd van alles mis.

In werkelijkheid lopen de voorbereidingen gestaag. Mijn lief is inmiddels zelfs voor zijn pak geslaagd – en hij heeft me laten weten dat ik mij vooral géén zorgen hoef te maken over zijn weloverwogen besluit! Onze beste vrienden en vriendinnen hebben ons alvast verzekerd dat ze in de weer zijn met het plannen van de vrijgezellenfeesten. En onze ceremoniemeester is bezig met het maken van een planning voor de dag zelf – en ja, ook hij drukt mij op het hart dat ik alles mag loslaten en aan hem kan toevertrouwen.

Gelukkig weet mijn lief iedere keer weer, uit welke gekke droom ik ook ontwaak, de voor mij nog het meest verlossende woorden uit te brengen: ‘Waren we aan het eind van de dag dan wel getrouwd? Nou, dat is toch het belangrijkste!’

Bron foto onbekend.