Als je aan een thema bruiloft denkt, dan denk je vaak aan een kleur. Edwin en Linda zijn juist losgegaan met alle kleuren van de regenboog voor hun Mexicaanse thema bruiloft!

Mexicaanse thema bruiloft 1 Mexicaanse thema bruiloft 2

Wanneer zijn jullie getrouwd?
Op 12 september 2014.

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Het stond echt op Edwin’s bucketlist. Hij had ook al een paar keer gepeild hoe ik dacht over trouwen. Ik had zelf nooit gedacht ooit echt een bruiloft te houden. Ik had meer een ceremonie op een tropische locatie met ons tweeën in gedachten. Maar Edwin wilde graag echt een bruiloft, dus ik moest er aan geloven. Het begon als een non-bruiloft. Maar steeds spoorde Edwin mij aan om bijvoorbeeld toch eens naar een bruidsjurk te gaan kijken en om een keer op pad te gaan voor een proefkapsel en make-up. Want dat hoort er volgens hem echt bij. Ik vond dat echt niets, dus heb ik zelf mijn make-up uiteindelijk gedaan en er voor gekozen om mijn haar los te dragen.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik heb eerst in onze woonplaats gezocht, maar ben daar niet geslaagd, na wat Google werk kwam ik terecht op de site van D’amore in Arnhem, ik zag meteen zo veel mooie jurken voorbij komen. Ik ben met mij mijn moeder gaan kijken en had mijn jurk snel gevonden, mijn beste vriendin is nog even komen kijken in de winkel en na haar goedkeuring hebben we de jurk besteld. Het is de een jurk uit de Beautiful by Enzoani 2014 collectie. Ik had tegen niemand verteld dat ik een trouwjurk gekocht had, dat had ook niemand verwacht. Toen wij de concertzaal in liepen was dat dan ook voor iedereen een grote verassing.

Mexicaanse thema bruiloft 3  Mexicaanse thema bruiloft 4Mexicaanse thema bruiloft 5

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben bezuinigd op de trouwauto. Ik ben lopend naar de locatie van de ceremonie gegaan, ik heb mij daar omgekleed. Edwin is opgehaald. We zijn s’avonds gewoon met een taxi naar huis gegaan. We zijn allebei geen auto liefhebbers en ik wilde ook geen geposeerde foto’s zeker niet bij een trouwauto.

En waarop juist niet?
We hebben vooral niet bezuinigd op het eten en drinken. Ik ben zelf gek op koken en bakken, dus dat er goed eten moest zijn stond voorop.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Ik heb veel van de decoratie zelf gemaakt. Door het Mexicaanse thema was dit best gemakkelijk. Alle kleuren mogen door elkaar gebruikt worden. Ik heb zelf een bakkerij voor bruidstaarten, dus ik kom op erg veel bruiloften. Ik wist dus heel goed wat ik niet wilde. Het moest echt een ongedwongen kleurrijk feestje worden. Edwin vond gelukkig alles wel best. Hij was wel meteen enthousiast over het Mexicaanse thema, wij houden erg van skulls en de Mexicaanse skulls mochten dan ook niet op onze uitnodiging ontbreken. Schedels op een bruiloft zijn vaak niet zo feestelijk, maar in een Mexicaans jasje ging het prima samen. Ik heb veel leuke spulletjes bij return to sender gevonden. Een vriendin heeft uit Peru de gekleurde dekens mee gebracht. Van te voren hebben we veel Mexicaanse biertjes gedronken, de flesjes hebben we als vaasjes gebruikt. Ik heb kettinkjes voor om de fleshals gemaakt van leuke kleurrijke kraaltjes en skull hangertjes.

Mexicaanse thema bruiloft 6 Mexicaanse thema bruiloft 8 Mexicaanse thema bruiloft 7

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Wij hebben geprobeerd niet te stressen van te voren. De avond voor de bruiloft zijn we lekker samen uit eten gegaan. Dat vond ik heerlijk, even een momentje van rust en even genieten van elkaar. Probeer op de dag zelf ook goed te eten. We hadden het allebei druk met het ontvangen van felicitaties en je wilt toch met iedereen een praatje maken. Hierdoor hebben wij zelf s’avonds helemaal niet gegeten. Ik was blij dat mijn beste vriendin s’middags zo lief was geweest om mijn lievelingsbroodje te halen. Anders had ik helemaal niets gegeten. Zorg er dus voor dat je genoeg eet.

Begin ook op tijd met alle decoratie uitzoeken en klaarzetten. Ik kom vaak op bruiloften waar 10 minuten voor aankomst van het bruidspaar de bruidsmeisjes de verpakkingen met pompons nog uit staan te pakken. Het uitvouwen van die dingen kost erg veel tijd. Ik had ze in de maanden voor de bruiloft allemaal al uitgevouwen. Ik had alles al klaar staan in kratten. Ook erg gezellig om een avond je met je (schoon)zussen of vriendinnen lekker te gaan knutselen.

De foto’s zijn van Lott’s.