In het buitenland zie je het steeds vaker, trouwen op een dakterras. Voor iedereen die niet droomt van een bruiloft in het bos of op het strand is dit perfect: je eigen besloten, intieme ceremonie op een plekje van rust midden in de bedrijvige stad.

Weddingplanner Arlette van Proud Mary vind trouwen op een dakterras fantastisch! Arlette: “Het is helemaal top voor echte stadsmensen die gaan voor een urban, industriële en/of moderne bruiloft.”


Foto’s: Kristian Leven Photography

Een ceremonie op grote hoogte

Als je op een dakterras staat, hoog boven de stad, dan voegt dat natuurlijk al iets bijzonders en magisch toe aan de huwelijksvoltrekking. De backdrop van de ceremonie is uiteraard de skyline van de stad (ook fantastisch voor de foto’s), en daarom is dit vooral heel tof in grote steden. Arlette: “Denk bij een bruiloft op een dakterras ook eens aan een ceremonie in de avond, bij zonsondergang – prachtig! Serveer frisse cocktails en laat het diner verzorgen vanaf een BBQ, instant summer vibes gegarandeerd.”

Bij het plannen van een bruiloft op een dakterras zijn er wat specifieke zaken waar je rekening mee moet houden. Maar daar heeft Arlette gelukkig goeie tips voor! Arlette: “Denk aan een plan B voor als het regent of erg koud is. Daarnaast kan het natuurlijk waaien bovenop een gebouw, kies daarom geen lichtgewicht decoraties maar ga voor items met meer volume en gewicht. Houdt het aantal decoraties sowieso beperkt, het uitzicht doet z’n werk al! In de tijdsplanning is het belangrijk om ook rekening te houden met de toegankelijkheid van de locatie – dakterrassen bevinden zich vaak in het midden van de stad (hoera, OV!), maar het kan best even duren voordat alle gasten met de trap of lift boven zijn. Hetzelfde geldt uiteraard voor je leveranciers.”

Foto’s: Jenn Emerling weddings

Locaties voor een bruiloft op dakterras

In Nederland vind je gelukkig steeds meer (trouw)locaties met dakterrassen die ook geschikt zijn voor (een deel van) je bruiloft. Arlette van Proud Mary: “Kun je via de gebaande paden niets vinden? Kijk dan ook eens op Airbnb voor het huren van een accommodatie met groot dakterras – in de meeste gemeentes kun je dan een eenmalige benoeming van trouwlocatie aanvragen.”

STROOM Rotterdam

STROOM is puur Rotterdams: industrieel, hip & urban. Hier trouw je met de Euromast en skyline van Rotterdam als backdrop.

Daarnaast kun je er ook heerlijk dineren & slapen. De watertaxi stopt vlak bij – ideaal voor wanneer je nog naar een andere locatie wilt met je hele gezelschap!


Foto’s: Wianda Bongen 

Nhow Rotterdam

Nhow staat bekend om zijn prachtige dakterras, maar heeft nu ook ‘The Loft’ – een ruimte voor maar liefst 500(!) personen die je helemaal zelf in kunt richten – wederom met spectaculair uitzicht.

Op Het Dak Rotterdam

In het hartje van Rotterdam vind je deze grootste dakakker van Europa – perfect voor een intieme lunch of borrel. Op het menu vind je ingrediënten uit eigen tuin en van (stads)boeren uit de regio.


Foto’s: Hanke Arkenbout

REM Eiland Amsterdam

Zeker geen standaard locatie is het toffe REM Eiland met uitzicht over Amsterdam. Dineren doe je bijvoorbeeld op het voormalige heli-dek!

Petit Canvas / Volkshotel Amsterdam

Mooier dan het Volkshotel wordt het bijna niet – gelukkig is Petit Canvas op de zevende verdieping beschikbaar diner & feestjes met een wijds uitzicht over Amsterdam.

Is trouwen op een dakterras wat voor jullie?

Lees ook