Ten huwelijk vragen of gevraagd worden: het is ontzettend bijzonder en het kan op zóveel manieren! Doe hier ideeën op voor jouw aanstaande huwelijksaanzoek of zwijmel gewoon heerlijk weg bij deze huwelijksaanzoeken…

Totale verrassing in het zonnige Zuid-Afrika

Michelle (26) genoot van een heerlijke vakantie in Zuid-Afrika, waarbij zij en haar vriend Jeroen (29) op een zonnige ochtend besloten de Tafelberg in Kaapstad te beklimmen. Boven aangekomen genoot Michelle van het prachtige uitzicht, terwijl Jeroen de fotocamera op het statief plaatste. Hij kwam naast Michelle staan, zodat de camera een foto van hen samen maakte, met als achtergrond het uitzicht over Kaapstad. Jeroen liep vervolgens weer terug naar de camera, en toen Michelle klaar stond om met haar hand een half hartje te vormen – in de veronderstelling dat Jeroen de andere helft voor zijn rekening zou nemen – haalde hij ineens een klein doosje tevoorschijn. “Echt?!” was het enige wat de totaal verraste Michelle kon uitbrengen.

Ze nam het doosje van Jeroen aan, pakte het uit en vond er een prachtige ring in. Jeroen zakte op zijn knieën, vertelde een ontroerend verhaal over hun 12-jarig samenzijn en toen kwam dè vraag: “Wil je met mij trouwen?”

“Ja natuurlijk!”

Nog helemaal in de wolken hoorde het koppel ineens mensen klappen – passanten waren getuige van het romantische moment! Michelle en Jeroen maakten er gebruik van door enkele foto’s van hen samen te laten maken. En wat bleek toen Michelle even later rustig bijkwam: Jeroen had het aanzoek ook nog opgenomen met de camera! “Zo kan ik dit wow-moment steeds weer opnieuw beleven, geweldig!”

Het perfecte mysterieuze aanzoek voor avontuurlijke puzzelaars!

Ceriel (30) wilde zijn vriendin Britta (28) graag verrassen met een huwelijksaanzoek, op een manier die ze niet zou verwachten. Ze gaan niet vaak samen uit eten, dus als hij haar zou meenemen naar een etentje zou het direct opvallen, dacht hij. Het moest iets spannends zijn èn passen in hun ‘normale’ uitstapjes. Het koppel is enorm fan van escape rooms: door het oplossen van puzzels, vind je de uitgang van de opgesloten kamer, zodat je (hopelijk binnen de tijd) samen ontsnapt.

Ceriel vroeg een stel vrienden of zij zijn ‘partners in crime’ wilden zijn tijdens een gezamenlijk tripje naar het Mystery House Valkenburg. Samen met de organisator achter het mysterieuze huis, bedacht Ceriel een alternatief einde: op het einde van het spel zouden ze een kistje vinden, waar zijn cadeau voor Britta in verstopt zat. En zo kwamen Ceriel en Britta samen met hun vrienden aan het puzzelen in de escape room met als thema ‘the lost flight’, over een fictief persoon die de vlucht van haar leven zou gaan maken. Intussen stonden de zenuwen van Ceriel op springen: hij moest samen met het team op tijd ontsnappen èn het spel in de gaten houden, om natuurlijk vooral ervoor te zorgen dat hij op tijd op zijn knie zou gaan!
Na iets meer dan 40 minuten vonden de vier de eindpuzzel en dat leidde tot hèt moment: vol spanning vroeg Ceriel aan zijn Britta of zij klaar was voor de vlucht van haar leven. Na twee keer een verbaasde “nee”, volgde dan toch een “ja!”

Ongelooflijk cadeau voor een schoenenliefhebster

Patrick (27), de vriend van Nicole (30), maakte haar al maanden gek met opmerkingen als ‘ik laat een fanfare komen en dan vraag ik je ten huwelijk’. En dat terwijl Nicole hem duidelijk had laten weten dat er voor haar niet veel ‘poespas’ bij hoefde komen kijken. Bovendien dacht ze: dat trouwen gebeurt wel over een paar jaar.

Wegens ruimtegebrek in het appartement waar Patrick en Nicole toen woonden, stonden de vele lege schoenendozen (Nicole beschikt over een enórme schoenencollectie) in de kelder. Wat Nicole niet wist, was dat Patrick één van die lege dozen gebruikte bij zijn aanzoek. Patrick kwam terug van werk en had een cadeau bij zich voor Nicole: ze haalde het cadeaupapier van de ingepakte doos en was wat verbaasd, ze dacht: ‘hè, van dit merk heb ik toch al eens schoenen gekocht?’

Ze maakte de doos open en daar zaten geen schoenen in, maar een klein sieradendoosje. Nicole was verrast toen ze daarin een ring zag. Ze bedankte Patrick, waarop ze het exemplaar enthousiast om haar vinger wilde schuiven. Patrick greep echter in en zei: “Even wachten… weet je niet waarvoor die ring is?”

Tegelijkertijd ging hij op zijn knieën en vroeg hij Nicole ten huwelijk. Pas toen zij hem dat zag doen, schakelde ze. Natuurlijk wilde ze met hem trouwen!

Nicole bleek overigens niet de enige die het niet gelijk doorhad. Door de vele grappen die Patrick de tijd daarvoor al had gemaakt over een aanstaande bruiloft, reageerde haar moeder op de werkelijke huwelijksaankondiging met: “Ja leuk meid, we horen het wel als het zover is.”

Romantisch… onder de kerstverlichting of bij een ontbijt op bed?

Boyd (28) had heel stiekem de ringmaat van zijn vriendin Eveline (29) weten te ontfutselen, een verlovingsring uitgezocht en hij wilde haar op 23 december ’s avonds mee uit eten nemen. Om haar op een mooi plein in de stad, onder de kerstverlichting, ten huwelijk te vragen.

Eveline moest die dag werken en had het daarbij steenkoud, want de verwarming op het werk was kapot. Tot overmaat van ramp had haar trein op weg naar huis ook nog eens behoorlijk vertraging. Toen ze ein-de-lijk thuis kwam en Boyd haar vroeg mee te gaan uit eten… zei Eveline dus nee.

Zij stelde zich hun avond heel anders voor: een warme douche en dan lekker met een pizza op de bank. Het lukte Boyd dan ook niet om Eveline mee te krijgen.

Uiteindelijk maakte hij haar de dag erna wakker met een ontbijt op bed, waarbij hij naast het bed op zijn knieën ging en Eveline ten huwelijk vroeg. Na haar “ja!” vergezeld door wat tranen, merkte Boyd verontwaardigd op dat hij voor het eerst in zijn leven romantisch had willen doen en dat zij het verpest had. Eveline moest erom lachen, ze vindt het typisch voor hen: niks loopt zoals het zou moeten. Bovendien vond ze het intieme aanzoek bij het ontbijt op bed behoorlijk romantisch.

Intussen maakt Boyd nog regelmatig grapjes over het door Eveline verpeste aanzoek, en dat hij nu nooit meer romantisch hoeft te zijn.

Vreemd gedrag van vriendlief op reis

Rosa (29) en vriend Remy (43) waren op weg naar een bijzondere vakantie: drie weken lang rondreizen door de westkust van Amerika. Rosa merkte echter al de hele reis iets vreemds aan Remy. Het begon met een apart voorval bij de douane. Remy’s bagage piepte luid bij de metaaldetector, waarop hij begon te zweten en zij plagerig lachte: “Je hebt toch geen geheimen voor me?”

Toen zij in zijn tas wilde zoeken naar iets dat hij misschien vergeten was, werd zij ineens meegenomen om extra gefouilleerd te worden. Even later wenste de douanier haar een grote glimlach, èn: “een hele fijne vakantie”. Zo vriendelijk dat zij er bijna argwaan van kreeg.

Eenmaal op reis mocht ze nooit in Remy’s tas kijken. En dat terwijl ze normaal altijd de pakezel is voor water, handdoeken en zwemkleding – maar nu verbood hij haar ook maar iets te dragen.

Uiteindelijk kwam het allemaal bij elkaar toen ze op een hele mooie en stille plek bij de Grand Canyon zaten. Hij begon in zijn tas te grabbelen, en zij dacht nog: ‘weer die stomme tas’.

Tot er een doosje uit kwam! Haar hart sloeg een paar keer over en ze kreeg geen adem meer toen hij het openmaakte: een gouden ring met drie briljanten. ‘Die kon hij bij de douane natuurlijk niet aan mij laten zien,’ was het eerste wat ze besefte.

Ze hoorde vaag iets met “we zijn nu bijna vijf jaar bij elkaar…” toen haar gehuil alles overstemde. Haar meisjesdroom kwam uit, ze ging trouwen!

Hoe ging jullie huwelijksaanzoek?

Foto’s: Unsplash / Jeremy Bishop