Een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft is een mooie trouwlocatie. Wil je trouwen in het bos? Of juist op het strand? En hoe vind je die plekjes? Ons expertpanel geeft advies!

Buitenbruiloft uitgelicht
Foto: Ruud C fotografie

Eline is weddingplanner en eigenaar van Feline weddings. Eline: ‘Je kunt natuurlijk online zoeken voor een goede trouwlocatie. Bijvoorbeeld toptrouwlocaties, is een overzichtelijke en fijne site (vraag ook even het boek aan, heel erg leuk!).

Maar de allerleukste locaties vind je door te verzamelen, jarenlang. Het begint al zodra je het eerste feest in je leven beleeft. Kijk even kritisch om je heen, maak plezier en neem aan het einde van de avond een foldertje mee. Allemaal in de verzamelmap en voilà tegen die tijd heb je een unieke verzameling.

Ben je nooit zo oplettend geweest en is de map pijnlijk leeg? Leg dan je oor goed te luisteren op verjaardagen. Een buurmeisje die over een feestje vertelt, een nicht met trouwplannen, een oma die een zaal heeft gehuurd, er wordt op een verjaardag heel veel nuttige info uitgewisseld.


Foto: Lianne Blomsma

En gelukkig, dan zijn er altijd de real life weddings nog. Blogs die vol staan met informatie en foto’s over de trouwdag van anderen. Met een beetje geluk wordt de leverancierslijst onderaan vermeld, makkelijker kun je het niet krijgen.

Dit is trouwens ook een typische vraag die je een weddingplanner kunt stellen. Doordat zij al jarenlang aan het verzamelen is en op heel veel locaties is geweest, kan ze net die perfecte, anders-als-anders locatie aan een bruidspaar voorstellen!

Groot-formaat---Bruidsfoto's-Glenn-&-Marit-door-Nienke-van-Denderen-Fotografie-221
Foto: Nienke van Denderen fotografie

Jasmijn is weddingplanner en eigenaar van Biologische Bruiloft.  Jasmijn: ‘Bedenk in wat voor sfeer jullie willen trouwen. Wanneer jullie voor op en top romantiek gaan, is een kasteel of landgoed een hele mooie locatie. Maar als je voor luchtig en ontspannen gaat kun je voor een buitenlocatie kiezen zoals het strand of het bos. Als je de sfeer bepaald hebt kun je eerst een paar locaties bezoeken in de omgeving waar je wilt gaan trouwen.

Twee belangrijke dingen bij het kiezen van de locatie zijn: wat voor gevoel hebben jullie bij de locatie? En in hoeverre kan de locatie met jullie meedenken en aan jullie wensen tegemoet komen? Denk er verder aan dat je bij de meeste locaties er op tijd bij moet zijn om een optie te plaatsen voor een bepaalde datum.

Een van mijn favoriete locaties voor een Biologische Bruiloft is het Rijk van de Keizer, aan de buitenrand van Amsterdam. Het is dicht bij de stad, maar een heel rustig en bijzonder plekje midden tussen de weilanden. Bij het Rijk van de Keizer zijn ze gewend om te werken met verse, biologische producten uit de directe omgeving. Daarnaast hebben ze verschillende binnen- en buitenmogelijkheden voor een bruiloft. Hier kun je terecht met een klein, maar ook een groter gezelschap. Zeker een bezoekje waard (ook als je geen trouwplannen hebt)!’

tentbruiloft stefan mariette 21
Foto: Anouk Fotografeert

Leontine is weddingplanner en eigenaar van Il Matrimonio Italiano. Leontine:Jullie gaan trouwen en de locatie moet dus passen bij jullie en al jullie wensen. Ga samen een avondje zitten en schrijf je absolute droomscenario op. Denk aan de sfeer, het zicht, de catering, hoeveel gasten kun je er uitnodigingen, ligging, kosten, tot hoe laat mag de band spelen etc. Met dit in je achterhoofd ga je googelen. Wat ook kan is met een weddingplanner in gesprek, die kan je zeker wat mooie plekjes kan aanraden.

Probeer altijd de locatie te bezichtigen, zo krijg je er meteen een gevoel bij en kun je betere keuzes maken. schrijf altijd alles op en maak foto’s, zodat je thuis alles nog eens duidelijk terug kan zien. Er is altijd een perfecte locatie voor elk stel weg gelegd, altijd. Dus maak je checklist klaar en op stap dan maar!’

Speciaal voor jullie houden we ook een Pinterest bord bij met mooie trouwlocaties in Nederland. Je vindt hem hier.

Coverfoto: Lianne Blomsma