Hoe voorkom je dat je bruiloft bedankjes bij de gasten op een plankje liggen te verstoffen of achteloos in de prullenbak belanden? Juist, door ze iets superleuks, persoonlijks of onweerstaanbaar lekkers mee te geven.

Bedankjes om van te smullen

In onze trendblog voor 2015 kon je al lezen over de trend om iets lekkers mee te geven als bedankje. Een stuk taart, cupcake, biologische paté, honing of jelly beans en dat allemaal in een glazen wekpotje of mason jar. Of, wat wij het allerleukste vinden: de ingrediënten om de gasten zelf koekjes te laten bakken als ze weer thuis zijn. Heel je gastenlijst bakt! Je kunt zelf de ingredienten over potjes verdelen, maar Hema heeft dit inmiddels ook kant-en-klaar in het assortiment: handig!

koekjes bakken uit een potje mason jar wekpotje - bedankjes bruiloft

Shop nu: koekjes bakken uit een potje € 4,95 en mason jars om zelf te vullen v.a. € 1,50

Groene bedankjes

Planten zijn helemaal hip en superleuk om te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van die stekelige cactusjes of vetplantjes in een wit of juist felgekleurd potje?

vetplantjes - bedankjes voor bruiloftDrie-cactusjes---bedankjes-voor-bruiloft

Shop nu: Vetplantje in wit potje € 3,- en Cactusjes in oranje potjes € 13,50 voor 3

Blijf bij je thema

Hebben jullie een thema op je bruiloft? Sluit de dag in stijl af en geef een bedankje mee in het bruiloftthema. Het leuke hiervan is dat je met een beetje creativiteit op de meest originele ideeën komt die je net snel op een andere bruiloft tegenkomt. Ik geef je een paar ideeën als voorbeeld.

Een kleurenthema

Ja, da’s natuurlijk een inkoppertje. Gewoon een bedankje zoeken in jullie kleur. En dat kan van alles zijn! Kijk bijvoorbeeld eens bij Flying Tiger of de collectie Blijmakers van Hema.

lantaarn groen - bedankjes voor je bruiloft losse-kaars-geel-en-blauwe-kaarsen---bedankjes-bruiloft
Shop nu: Groene lantaarn € 2,-  en Rustieke kaarsen in verschillende kleuren € 0,50 p.s.

Een vintage bruiloft

Gaan jullie voor een vintage bruiloft? Dan mag een vintage bedankje natuurlijk niet ontbreken. Dus dat wordt eindeloos struinen over rommelmarkten en in tweedehands winkeltjes. Of neem eens een kijkje op de vintage webshop April & August. Zo verzamel je een allegaartje aan bedankjes waaruit je de gasten kunt laten kiezen. Of nog leuker: kies voor elke gast persoonlijk een cadeautje uit en bevestig er een label aan waar je de naam van de gast op schrijft.

Kleine vintage gieter - bedankjes bruiloft labels - bedankjes voor bruiloft
Shop nu: Kleine vintage gieter € 1,50 en Label stickers, 2 setjes voor € 2,70

Een tropical bruiloft

Wij zijn in love met de tropical jungle stijl. Cadeautjes met een ananas, palmboom, flamingo en andere tropische vogels doen het goed!

ananas ijsblokjes - bedankjes voor de bruiloft Havaianas - Bedankjes voor de bruiloft
Shop nu: IJsblokjeshouder ananas € 1,- en Havaianas € 29,95 (leuk voor de bruidsmeisjes!)

Bedankjes voor de getuigen

De getuigen hebben toch wel het erebaantje van de dag. Vaak zijn dit de mensen die je heel dierbaar zijn. Hoe mooi is het dat zij wilden getuigen van jullie liefde? Jullie huwelijk is gesloten en je wilt dat zij ervan getuigen dat dit altijd zo blijft. Om ze hieraan te herinneren geef je ze deze liefdesslotjes met jullie namen erin gegraveerd of erop geschreven.

liefdesslotje - cadeautje bedankje voor de getuigen
Shop nu: Beschrijfbaar liefdesslotje € 16,25

Het is traditie om een jaar na de bruiloft met je getuigen nog eens na te genieten van de bruidstaart. Nodig ze nu alvast uit door deze gebaksvorkjes met een eigen tekst te geven!

gebaksvorkjes - cadeautjes bedankje voor de getuigen
Shop nu: Gegraveerde vorkjes € 9,18 p.s.

Bedankjes voor de ceremoniemeesters

Als je een dolgelukkige bruiloft hebt gehad, ben je je ceremoniemeesters eeuwig dankbaar. Zij hebben zich niet alleen een dag lang vreselijk uitgesloofd, maar waren ook bereid om jullie trouwdag niet echt als gast mee te maken. Verantwoordelijk zijn voor de hele organisatie van een trouwdag betekent voor de ceremoniemeesters dat zij er toch niet echt van kunnen genieten. Wat ons betreft is er dus een cadeau dat er uitspringt om aan je ceremoniemeesters te geven. En dat is… samen iets leuks doen! Om de schade voor de ceremoniemeesters een beetje goed te maken en hun alsnog een mooie dag met jullie te geven.

dagje sloep varen - bedankjes voor de bruiloft
Shop nu: Dagje sloep varen in Friesland voor € 89,-

 citytrip antwerpen
Shop nu: 2-daagse citytrip Antwerpen incl. hotel en ontbijt € 29,- p.p.

Bedank Printables

Een cadeautje krijgen is leuk, maar de lieve woorden erbij maken het pas echt persoonlijk. Vergeet dus niet er een lief kaartje bij te schrijven. Girls of honour heeft drie originele printables voor je ontworpen. Klik dus snel door naar de Printables.

cadeau bedankjes getuigen printables bedankjes ceremoniemeester printables bedankjes bruiloft gasten printables