Heeft jouw aanstaande man jou ten huwelijk gevraagd? Was het zijn eigen idee om te trouwen of vooral het jouwe? Volgens onderzoek door het CBS trouwen 4 van de 10 mannen tegenwoordig vooral omdat hun partner dat wil…

Hoe kwamen jullie tot de trouwplannen? Ben je netjes door je man gevraagd, ging hij op z’n knieën en kreeg je (eindelijk) een prachtige ring? Of zette jij er stiekem wat druk achter, dat je komend jaar toch echt eens voor een trouwjurk wil kunnen shoppen?

Trouwen voor de ander of voor het feest

Volgens onderzoek door het CBS wil vooral de vrouw graag trouwen en zou bijna 40 procent van de mannen (tussen de 20 en 29 jaar) enkel voor hun partner in het huwelijksbootje stappen. Vrouwen zouden het huwelijk vooral aangaan omdat ze dan eindelijk kunnen shinen in een geweldige witte jurk. Plus het feestje zou voor ons vrouwen een belangrijke reden zijn om te trouwen.

Mijn lief ging op de knieën, terwijl ik net daarvoor een tijdje had geroepen dat ik “echt niet, net zoals iedereen, zo nodig hoefde te trouwen”. Maar hé, als-ie dan zo romantisch voor je zit op één knie, met een ring in de hand… Je raadt het al: dan weet je het wel!

Bevestiging van jullie relatie

Uiteindelijk was ik vooral degene die druk in de weer ging met organiseren. De locatie, muziek en het eten kozen we natuurlijk samen uit. Maar het draaiboek en de accessoires kwamen van mij.

En de bruiloft zelf? Dat was voor ons een prachtige bevestiging van onze relatie. Ook uit het CBS onderzoek blijkt dat voor twee derde van de stellen de belangrijkste reden om te trouwen. En gelukkig maar!

Wilden jullie allebei graag in het huwelijksbootje stappen? Of heb jij stiekem toch een beetje zitten pushen?

Foto: Unsplash / Mitchell Orr Photograhpy