Shiela heeft hemel en aarde moeten bewegen om haar droomjurk voor deze festivalbruiloft te vinden. Waarom? Dat lees je hier!

biancarijkenbarg_shielacollin_goh-17 festivalbruiloft-shiela-collin-6 biancarijkenbarg_shielacollin_goh-23 biancarijkenbarg_shielacollin_goh-37 festivalbruiloft-shiela-collin-3 biancarijkenbarg_shielacollin_goh-42 biancarijkenbarg_shielacollin_goh-44

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Voor ons was trouwen een bezegeling op onze liefde, the next level!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Dit is nog een heel verhaal haha. Eerst viel mijn oog op de jurk van Reem Acra (die ik via Pinterest had gevonden) waar ik bijna alles prachtig aan vond, maar toch was er iets wat me niet helemaal aansprak aan deze jurk. Toen kwam ik een bijna zelfde jurk tegen op zo’n Chinese site (met goedkope jurken). Ik dacht deze heeft net wat andere details waardoor ik hem prachtig vind, laat ik deze gewoon bestellen! Dit is hem! Dit was online en kon dus ook niets passen, ook niet handig achteraf haha.

Toen ik deze binnen kreeg was het een grote teleurstelling… Maar ik liet de moed niet zakken! Wat zou het dan gaan worden?

Samen met mijn vriendin ben ik een middag bruidsjurken wezen passen in een bruidsboutique in België. Deze winkel stond bekend om zijn grote collectie van Rembo Styling. Maar helaas, ook hier was het uiteindelijk een teleurstelling.

Toen kwam ik mijn droomjurk tegen op Pinterest. Dit moest hem worden! Ik heb gezocht van wie hij was en vervolgens een lookalike gevonden in een Chinese webwinkel. Eenmaal thuis gestuurd gekregen vond ik hem erg mooi, maar toch was t hem ook net niet.

De echte jurk was gewoon veel mooier, hing veel slanker om het lijf. Dus toen ben ik toch maar op zoek gegaan naar de echte. Een Jenny Packham jurk! Jammer genoeg werd hij niet meer gemaakt, dus ben ik op zoek gegaan op Marktplaats of iemand hem in mijn maat verkocht. In eerste instantie vond ik hem bij iemand in Engeland, maar die was helaas te kort… Gelukkig vond ik hem 2 (!) weken voor mijn bruiloft bij iemand in Nederland. Daar ben ik dus heel snel heen gegaan, heb de jurk gepast, en hij was perfect! Ik was verliefd… sprakeloos…Dit is hem! Zo mooi!

Ik voelde me helemaal gelukkig in deze jurk en zoooo mooi. Dus hup de jurk mee naar huis en wat heb ik me prachtig gevoeld op onze trouwdag!

biancarijkenbarg_shielacollin_goh-45 festivalbruiloft-shiela-collin-4 biancarijkenbarg_shielacollin_goh-46 biancarijkenbarg_shielacollin_goh-57 festivalbruiloft-shiela-collin-5 biancarijkenbarg_shielacollin_goh-58 festivalbruiloft-shiela-collin-1

Hoe zag jullie dag er uit?
Wat hebben wij een prachtige dag gehad! We hadden allebei onze bruiloft niet anders durven dromen. Het begon al met het weer, het was een zonovergoten dag , iets aan de warme kant met zo’n 27 a 28 graden, maar alles beter dan regen toch? Alles was van a tot z op één locatie.

De ochtend begon met een bezoek aan de bloemist voor de boeketten van mij, onze dochter, onze haarstukken en voor de aankleding van het prieel. Daarna zijn we gelijk doorgereden naar de locatie. Hier hebben we met hulp van vrienden de zelfgemaakte decoratie opgehangen en neergezet. Dit liep natuurlijk uit en dus moesten we ons haasten naar onze B&B tien minuten verderop want daar wachtte de visagiste al…oeps!

Snel douchen en in de make-up. Ondertussen kwam de kapster en begon met het haar van onze dochter, daarna wisselde we om.

In de tussentijd moest mijn aanstaande nog wat regelen voor het feest en was hij ook maar net op tijd klaar voor de ontmoeting en de shoot. Los van elkaar zijn we naar de trouwlocatie gereden en hebben we de first-look in het bos gedaan achter de locatie. Daarna volgde de ceremonie die heel mooi en emotioneel was, midden op de open plek in het  bos.

Na de toost en het taart moment heeft iedereen van het bos en het weer genoten en hebben we voor vermaak boogschieten gereserveerd, dit was echt een succes. Voor de kids had ik ook van alles georganiseerd, van kleuren en plakken tot mega bellenblaas samen met de nanny.

Na het Italiaans buffet zijn we met de feestavond begonnen. Deze zijn we met een openingsdans begonnen die overging in een flashmob, dit had echt niemand aan zien komen dus dat was echt geslaagd. We hebben op de avond een aantal verschillende DJ’s laten draaien omdat dat echt ons ding is…lekker feesten! Tijdens deze avond hebben een aantal vriendinnen en ik als verassing een burlesque dansact gedaan, dit was ook helemaal geslaagd en super gaaf. We hebben echt de mooiste dag ooit beleefd!

biancarijkenbarg_shielacollin_goh-62 festivalbruiloft-shiela-collin-2 biancarijkenbarg_shielacollin_goh-67 biancarijkenbarg_shielacollin_goh-69

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben bezuinigd op een aantal dingen. Bijvoorbeeld de aankleding, de decoratie heb ik zelf gemaakt,  dat was niet een bewuste bezuiniging maar dit vond ik echt waanzinnig om voor onze eigen bruiloft te maken.

Verder hebben we geen sterke dranken laten schenken omdat we het gewoonweg te duur vonden worden. We hebben alle gasten heel de dag mee laten genieten, we wilden geen onderscheid in dag en avond gasten.

We waren ook in de dankbare positie dat drie vriendinnen van ons werk doen in de trouwbranche. De kapster, visagiste en onze fotograaf zijn vriendinnen, en heb ik hun diensten als cadeau gekregen! Hoe lief en geweldig is dat!

En waarop juist niet?
Uiteindelijk hebben we niet bezuinigd op de kleding, de locatie, eten en de bloemen.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Deze heb ik allemaal met veel plezier en liefde zelf gemaakt! Meerdere krijtborden, houten tekst- en bewegwijzerings borden, hoepels met kant voor de backdrop, backdrop voor de fotobooth, vlaggenlijnen, kaarsen potjes met kant tot de koffertjes van de kidstable!

biancarijkenbarg_shielacollin_goh-66 biancarijkenbarg_shielacollin_goh-74

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Volg je gevoel voor alles zoals je wilt met je bruiloft, dan wordt deze bijzondere dag precies zoals je het voor ogen hebt!

Lijstje van vendors:
Fotograaf: Lievelingsleverancier Bianca Rijkenbarg Fotografie
Locatie: Feel Good TentEvent
Taart: Zoete praatjes Cakes By Petra
Jurk: Jenny Packham Eden Ivory via Marktplaats
Pak: Zelf bedacht door bruidegom en op maat laten maken door Fabert De Wit Mode te Hellevoetsluis
Visagiste: Eveline Doolaard van Doolaards Beauty
Kapster: Nerda van der Waart van Excellance Haarmode
Ringen: Ed Nobel 
Bloemen: De OudeProeftuin