Zeker tijdens het drukke organiseer- en planwerk voor een bruiloft kan het er nogal eens bij inschieten om elkaar te verrassen met iets leuks. Want een bruiloft kost natuurlijk niet niks en het regelen vraagt ook energie. Toch blijft het fijn om zowel cadeautjes te geven als te krijgen. Heb jij een voorkeur voor één van de twee? En wat vindt jouw partner daarvan? Ik vertel je graag over mijn eigen zuinigheid en over mijn lieve, gulle man!

Bloemrijke verrassing

Onlangs kwam ik tegen middernacht thuis van een bloggersmeeting van deze geweldige trouwwebsite. Kapot moe kwam ik binnen, in de verwachting dat mijn lief waarschijnlijk al in bed lag. Maar niets was minder waar. Hij wachtte op mij, terwijl de waterkoker stond te stomen in voorbereiding op een heerlijk kopje thee. En, helemaal mooi: op tafel stond een prachtig boeket bloemen!

Word jij ook wel eens zo fijn verrast door jouw (aanstaande) man? Of ben jij vooral degene die hèm verrast met cadeaus? Ik moet bekennen dat ik thuis degene ben die nog het meeste geniet van het krijgen van leuke en lieve dingen. Van bloemen tot chocolade en van theateruitjes tot etentjes.

Cadeautjes voor tijdens de quality time: samen muziek luisteren

Ik ben de zuinigste van ons twee. Dus voor de kerstdagen was ik degene die zei: “Schat, we hebben al een dure reis geboekt voor volgend jaar. We doen dus niet aan kerstcadeaus, hè.” Hij zei niet veel en ik dacht: geen bericht is goed bericht. Maar op kerstavond drukte hij een enorm pakket in mijn handen, waar ik het cadeaupapier vanaf rukte: een mooie nieuwe radio, waarvan we inmiddels genieten tijdens onze fijne uurtjes samen thuis.

Liefdestaal

Ik dacht terug aan de blog van Erica over liefdestalen en ik besefte dat die van mijn man misschien vooral die van de cadeaus is. Hij weet iedere kerst weer iets leuks te bedenken, maar ook op mijn verjaardag en door het jaar heen verrast hij mij regelmatig. En hoewel mijn liefdestaal meer die van de positieve woorden, tijd en aandacht is, vind ik het heerlijk om zo verwend te worden!

Cadeau als beloning of gewoon zomaar

En als je nu denkt dat ik mijn lief nooit verras met iets leuks: dat is zeker niet zo! Ik beloon hem vooral als hij iets knaps heeft gedaan, zoals dat hij vorig jaar voor het eerst een halve marathon had gelopen. We genoten erna samen van een heerlijke wellnessdag. Op zijn verjaardag verraste ik hem met een luxe etentje in een sterrenrestaurant, inclusief vuurwerk op het toetje. En toen ik laatst besefte dat onze quality time erbij inschoot, boekte ik een gezellige high tea voor twee – dat is niet iets wat je enkel met vriendinnen kunt doen hoor, mannen vinden het ook leuk en lekker!

Hoe zit het bij jou? Ben jij van het cadeaus geven aan je lief? Of meer van het krijgen?

Coverfoto: Unsplash / Jazmin Quaynor