Stressen op je bruiloft? Daar doen we niet aan! Funda en Sami hebben bewust hun trouwfoto’s op een andere dag laten schieten en er lekker de tijd voor genomen. Kijk mee naar de prachtige, pure foto’s!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?

Sami en ik kennen elkaar al van jongs af aan. Hij is totaal mijn type. Gek dat ik niet eerder heb ingezien dat hij mijn droom man is. Na een relatie van vier jaar keken we uit naar het delen van onze levens samen in één huis.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?

Pronovias – Praciala 2016. Ik was nog niet bewust op zoek naar een trouwjurk. Ik had nog genoeg tijd. Ik kwam wel eens trouwjurken tegen op het internet maar deed er verder niets mee. Ik zag af en toe wel eens mooie jurken en het bleek achteraf steeds dezelfde jurk te zijn (elke keer bij een ander model). Toen ik voor het eerst ging passen heb ik de verkoopsters niet verteld dat ik al een jurk op het oog had. Ik paste een aantal jurken om puur te kijken welke pasvorm mij het beste zou staan. In de tussentijd vertelde ik wel wat ik ongeveer mooi vind aan een trouwjurk. Het moest vooral elegant zijn. De verkoopster kwam enthousiast naar me toe en zei: “Ik heb jouw jurk gevonden. Het is echt iets voor jou”. En ja hoor, dat was de jurk die ik meerdere malen ben tegen gekomen en elke keer weer mooi vond! Toen wist ik het zeker, dit is echt mijn jurk.

Hoe zag jullie dag er uit?

Ik was net wakker en mijn vriendinnen stonden al voor de deur. Ze waren gekomen om de tuin te versieren. Later ging ik naar de zaak van mijn man, weg van alle hectiek, om opgemaakt te worden. Rond 13:00 uur stond ik klaar. Ik ging terug naar mijn ouderlijk huis om mijn jurk aan te doen. In de tussentijd was het feest al begonnen bij het ouderlijk huis van mijn man. Zij kwamen met een hele stoet bij mijn vader thuis om mij op te halen. Voor de deur werd er volop gedanst en stond mijn straat vol met mensen. Dat was leuk om te zien. Vervolgens zijn we voor de fotoshoot op de dag zelf naar Heusden gereden en verder naar de feestzaal. Tot het einde van het feest waren wij alleen maar op de dansvloer te zien. De eindtijd was inmiddels verstreken en het leek alsof het feest opnieuw was begonnen! We hebben met volle teugen genoten.

Waar hebben jullie op bezuinigd?

Wij hebben niet echt bezuinigd. Alles wat we wilden hebben we geregeld. Ik ben iemand die te veel op details let. Dat wist ik niet van mezelf, maar zo leer je jezelf ook kennen. Op een gegeven moment heb ik veel dingen losgelaten. Het werd te veel voor me. Vooral ook omdat we tegelijkertijd bezig waren met het inrichten van ons huis. Door het feesten tijdens onze bruiloft heb ik ook geen enkel detail gemist.

Waarop juist niet?

Waar we juist niet op bezuinigd hebben zijn de foto’s en video opnames. Foto’s en video’s helpen ons eraan herinneren hoe het was. Hier hechten wij veel waarde aan.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?

Een bruiloft staat voor mij gelijk aan bloemen, dat maakt het net even af. De bloemen voor ons verlovingsfeest, het hennafeest en de bruiloft heb ik geregeld via een bloemenwinkel bij ons in de buurt. Aan de rest van de versiering hebben wij niets zelf geregeld, het hoorde allemaal bij de zaal. Ik heb bewust veel details voor de bruiloft los gelaten, om meer te kunnen genieten. Ideaal!

Mijn gouden tip voor aanstaande bruiden:

Ga niet van de dansvloer af! Geniet van elke seconde en maak je nergens te druk over. Laat je haar en make-up voor wat het is. Je straalt op je bruiloft van blijdschap, dat is meer dan genoeg!

VENDORS

Fotograaf: Melike Doganbas Photography, stylingshoot
Videograaf: Ufuk Ozcan/Ufukgram
Locatie shoot: Huize Druivelaar Breda
Bruidsjurk: Pronovias/ bruidszaak Amiga te Breda
Pak: SuitSupply te ‘s-Hertogenbosch
Bruidstaart: Kismet Events
Bruidsboeket en corsages: Aziatische Bloemsierkunst
Make-up en haar: Visious make-up / Juliette den Ouden