Een hapje eten in Amsterdam is een leuke afwisseling van het bruiloft plannen, maar er is zó veel keus! Deze plekken zijn zeker een bezoekje waard.

Ik ben zelf al zo vaak in Amsterdam geweest, maar voor mijn gevoel heeft deze toffe stad meer in petto dan waar ik tot nu toe ben geweest. Dus ik besloot om de beste eetplekken voor jullie uit te zoeken. Wil je samen met je lover een drankje doen of lekker een hapje eten? Scroll verder!

Hapje eten

Café Carbòn
Voor een smaakvolle avond ben je hier aan het goede adres. Het is een mix tussen een Amsterdamse bruine kroeg en modern steakhouse. Het eten is heerlijk, zelfs als je geen zin in vlees hebt staan er talloze andere gerechten op het menu. Goede wijn, uitstekende service en lekker Portugees brood met huisgemaakte machai dip valt zeker in de smaak! Een echte dining experience.

The Meets Eatery
Voor de echte health freaks en vega’s is dit de juiste plek. Bij TME eet je gegarandeerd gezond, want de koks maken alleen gebruik van natuurlijke en lokale producten. Een groot deel is zelfs suikervrij! Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner. Ook als je zin hebt in een borrel ben je bij The Meats Eatery aan het juiste adres.

Gebakje tussendoor

Harewood Bakery
Lekker knus op de bank met overheerlijke handgemaakte donuts, heerlijk quality timen. Want deze donuts wil je gewoon proberen. Het lijkt net alsof je oma ze heeft gebakken! Bestel er lekkere cappuccino bij en genieten maar (de kans is groot dat het niet blijft bij één donut). Ons favoriet? De crème brûlée en de raspberry donut. Yum!

Macaron by RJA
Altijd al op zoek naar de ‘Nederlandse’ Ladurée? Dan heb ik goed nieuws! Want ja, die bestaat. Nu hoef je niet meer na te denken om een dag op en neer te rijden naar Antwerpen, maar kun je net zo goed genieten in eigen land! Bereid je goed voor: je kunt namelijk echt niet kiezen! Rijen kleurrijke macarons en de mooiste taartjes staan elke dag vers voor jou klaar. Deze kunstwerkjes wil je gewoon proeven.


Foto: Unsplash / Karlis Dambrans

Een drankje doen

SkyLounge
Op de 11e verdieping van het DoubleTree by Hilton hotel vind je deze unieke roof-top lounge waar je een te gek uitzicht hebt op heel Amsterdam. Onder het genot van lekkere cocktails of nachos heb jij gegarandeerd een top avond! Zowel buiten als binnen is het sfeertje super gezellig en na 21:00 uur zijn er Dj’s aanwezig die jou lekker laten swingen.

Louie Louie
Dit is absoluut dé hotspot van Oost-Amsterdam. Deze bar is zo cool gestyled (echt Instagram waardig) dat je gewoon niet naar huis wil! Naast lekkere cocktails zoals een Mojito of Mezcal hebben ze hapjes waar je U tegen zegt. Kortom je komt niets te kort. Tip: neem een mandje zoete aardappelfrietjes, je gaat geen spijt krijgen.

Waar ga jij een hapje eten in Amsterdam?

Coverfoto: Unsplash / Gianpaolo