Ik ben dol op alles wat met de jungle te maken heeft. Ons huis staat dan ook vol met planten, dieren en uiteraard een ananas. Een tropical jungle bruiloft is wat mij betreft dan ook fantastisch!

Afgelopen week heb je al wat voorbij zien komen over dit fantastische thema. Maar ik heb zeker nog meer inspiratie met jullie te delen.

Prachtige zoetigheid in het tropical jungle thema

En die inspiratie begint natuurlijk met taart! Want wat is een feestje zonder taart? ‘Just a meeting’, zegt Julia Childs. En ik ben het daar wel mee eens…

Deze taart, cakepops en macarons zijn gemaakt door Sugarlips cakes voor een shoot die eerder op onze site heeft gestaan. De foto’s zijn gemaakt door Anouk Fotografeert.

Deze foto laat zien dat je bij je tropical jungle bruiloft prima een eenvoudige taart kunt hebben. Decoreer hem met de juiste accenten (zoals deze cactus) en hij past perfect bij het thema! Foto: M. Felt Photography.

Decoratie en stationery

Dit is stiekem toch wel een beetje wat het thema van je bruiloft maakt; mooie decoratie en stationery. Ballonnen zijn een goedkope optie, en passen er op de juiste manier heel mooi bij. Zoals in deze toffe ballonnenboog gemaakt door TELEUKTROUWEN voor het creatieve event Creative Life. En natuurlijk heel veel groen!

Deze foto’s zijn gemaakt door Nienke van Denderen tijdens creative life. De aankleding is gedaan door TELEUKTROUWEN. En die toffe houten letters? Die zijn van Wearegolden.

Met stationery kun je alvast een tipje van de sluier lichten over het thema van jullie bruiloft. En deze uitnodigingen zijn dan toch perfect bij een tropical jungle bruiloft? Stationery: Beacon Lane.

Ik ben GROOT fan van de neon trend. Daarom komt er aanstaande woensdag zelfs een hele blog over… Maar ik wil het bij dit bruiloftthema toch ook even uitlichten. Want dit past er toch perfect bij? Foto’s van Kaity Brawley en Lydia Jane.

Locatie, outfit en ringen

Een mooie trouwlocatie kan al heel veel doen voor je bruiloftthema. Net zoals een goeie outfit natuurlijk!

De meest ideale plek? Het bos natuurlijk. Deze bruiloft in Arnhem is echt een plaatje. Foto: Odiza Fotografie.

Een locatie kun je ook al snel mooi maken met veel groen, en een tof kleuraccent. Want dat is ook absoluut tropisch! Denk maar eens aan alle heerlijke tropische vruchten die er zijn… En hoe mooi om dat kleuraccent dan ook terug te laten komen in je jurk?! Deze foto komt uit een styled shoot die je hier terug kunt vinden. Foto gemaakt door Pindakaas Productions.

Wil je toch liever veilig binnen trouwen? Dit stel trouwde in een voormalig subtropisch zwemparadijs. Euhm… goals! Foto: Martijn Roos.

Ook trouwringen horen er natuurlijk bij. En deze kleur vind ik bij dit thema wel heel erg mooi… Gemaakt door Minouche en Rûne en op de foto gezet door Masha Bakker.

En dan op huwelijksreis…

En waar doe je dat beter dan in Vietnam? De echte jungle… Wil je tips? Lees dan deze blog met foto’s van Lott’s eens terug. 

Is de jungle voor jou ook een inspiratiebron?

Coverfoto: Nienke van Denderen