Dit is hoe leuk trouwen kan zijn! Gewoon alles doen waar je zelf zin in hebt, en trouwen in een voormalig subtropisch zwemparadijs. Bijzonder? Absoluut!

En als je zelf trouwfotograaf bent (Stephanie maakt foto’s onder de naam Studio Sint), dan wil je zelf natuurlijk ook een topfotograaf op je bruiloft!

Waarom wilden jullie trouwen?
Omdat we wilden vieren dat we heel blij zijn dat we elkaar ontmoet hebben en zo’n leuk leven hebben samen. We wilden heel graag met onze vrienden en familie erbij vertellen waarom we ons leven met elkaar willen delen. En omdat het zo’n bijzonder moment in de tijd is, je trouwdag. De tijd staat even stil, het is een dag zoals geen enkele andere dag in je leven. Je maakt herinneringen voor altijd, en het leek ons heel gaaf om over 20 of 30 of 50 jaar tegen elkaar te kunnen zeggen: weet je nog, op onze trouwdag?

martijn-roos-steph-erik-8624 martijn-roos-steph-erik-8642 martijn-roos-steph-erik-8446 martijn-roos-steph-erik-8454 martijn-roos-steph-erik-8792 martijn-roos-steph-erik-8810 martijn-roos-steph-erik-8928

Hoe kom je aan je trouwjurk?
Ik wilde graag een niet-klassieke trouwjurk, en dacht aan kort en zelfs aan zwart! Ik wilde me er vooral mezelf in voelen en er fijn in kunnen bewegen en dansen. Een enorme bruidsfabriek leek me niet fijn, alleen al vanwege de enorme hoeveelheid jurken. Maar ook omdat ik trouwjurken al snel tuttig vind. Best raar eigenlijk, ik vond online de gaafste jurken uit bijvoorbeeld Australië en Frankrijk, maar had het gevoel dat ik in Nederland ‘veroordeeld’ was tot de klassieke bruidswinkels. En ik vond het een te groot risico online te kopen, wilde ook graag meerdere jurken passen. Toen zag ik op Instagram dat er in Nijmegen een boetiek geopend zou worden, Wild at Heart Bridal, met hele gave merken. Heb meteen een afspraak gepland en heb twee keer gepast. De stijl van de jurken paste precies bij wat ik mooi vind, en ik vond het ook fijn naar een kleine boetiek te gaan. Na de eerste afspraak was duidelijk dat ik graag een ‘two piece’ wilde. En bij de tweede heb ik gekozen voor ‘Jude’ van Daughters of Simone. Voelde me er fantastisch in en ook echt een bruid! En de kroon komt van een gave winkel uit de VS, Amaroq.

martijn-roos-steph-erik-9734 martijn-roos-steph-erik-9761 martijn-roos-steph-erik-9493 trouwen-in-subtropisch-zwemparadijs martijn-roos-steph-erik-9830 martijn-roos-steph-erik-9773 martijn-roos-steph-erik-9556 martijn-roos-steph-erik-0220 martijn-roos-steph-erik-0337 martijn-roos-steph-erik-9693 martijn-roos-steph-erik-1365

Hoe zag jullie dag er uit?
We zijn in Rotterdam getrouwd. De dag begon mistig, ik keek uit het raam van m’n hotelkamer toen ik opstond en kon de overkant van de Maas niet eens zien! Maar dat grauwe Rotterdam had ook wel wat.

Ik sliep de nacht van tevoren in een hotel op de Wilhelminapier. Omdat we laat gingen trouwen (om half vijf begon de ceremonie) kon ik ’s ochtends rustig opstarten en met vriendinnen in het hotel make-up opdoen en aankleden. Rond twee uur bracht een vriendin van mij me naar de tuin van de Voedselbank bij de Keilehaven. Erik stond daar al op me te wachten op het pad dat door de tuin heen loopt. Super gaaf om elkaar dan voor het eerst te zien, dat moment vergeet ik nooit meer. Zie ook de grijnzende gezichten :) en de zon brak door, heel fijn.

Met fotograaf Martijn Roos hebben we toen uitgebreid de tijd genomen voor foto’s met z’n tweëen. Vonden we heel relaxt, even wennen aan het idee dat het echt begonnen was.

Toen met de watertaxi naar Aloha Rotterdam, in het vroegere subtropisch zwemparadijs Tropicana om letterlijk en figuurlijk in het diepe te springen. Onze daggasten stonden al buiten op ons te wachten en toen we bij Aloha kwamen aanvaren, werden we bestrooid met confetti. Iedereen die speciaal voor ons in z’n mooiste kleding gekomen was, op de kade te zien staan, was een heel gaaf gevoel.

De ceremonie werd geleid door Jessi Tuinman van Ouiyessi, en zat vol persoonlijke verhalen, ook van onze getuigen. We hebben ook aan elkaar verteld waarom we graag wilden trouwen. De band Dandelion speelde terwijl we door  de wildwaterbaan kwamen aanlopen (Erik met zijn moeder en toen ik met mijn vader). Tot mijn grote verrassing speelde Erik tijdens mijn entree het nummer ‘Nantes’ van Beirut op zijn trompet. Kippenvel!

Tijdens het driegangen walking dinner speelde de band door, en rond half negen kwamen de avondgasten. Met het aansnijden van de (citroen/framboos) taart en champagne begon het feest.

Voetjes van de vloer met de disco en techno van het Rotterdamse dj collectief Club von Westen! We hebben gekozen om echt onze eigen muzieksmaak achterna te gaan, en vonden het zo leuk dat we om kwart over twee van de dansvloer gesleept moesten worden. En er stond een photobooth voor alle gasten, wat we een gouden vondst vonden.

Moe maar mega gelukkig gingen we naar de huwelijkssuite van ons hotel, waar ook de getuigen en ouders logeerden. Dus de volgende ochtend konden we nog fijn napraten aan de ontbijttafel.

trouwen-in-subtropisch-zwemparadijs-4 trouwen-in-subtropisch-zwemparadijs-3 trouwen-in-subtropisch-zwemparadijs-2 martijn-roos-steph-erik-0845 martijn-roos-steph-erik-1236 martijn-roos-steph-erik-1447 martijn-roos-steph-erik-0621 martijn-roos-steph-erik-0478

Waarop hebben jullie bezuinigd?
Trouwvervoer, de watertaxi was een relatief goedkope en heel toffe manier om onze entree te maken. En omdat alles op 1 locatie was, hoefden we voor de gasten geen vervoer te regelen.

Waarop juist niet?
De fotograaf, Martijn Roos. Goede foto’s van je trouwdag zijn goud waard, en Martijn heeft de sfeer van de dag heel goed gevangen.

Ook hebben we niet bespaard op het diner. Eten met 80 daggasten was best een investering, maar we vonden het belangrijk dat als gasten er waren, ze dan niet meer weg hoefde te gaan om ergens anders te gaan eten.

Waar komt de aankleding en decoratie vandaan?
Op het terras van Aloha hebben we meterslange vlaggenlijnen gehangen met katoenen vlaggetjes, gemaakt door een vriendin. Op de tafels stonden vaasjes met tropische bloemen in de stijl van het boeket, gemaakt door MK Floral.

De letters met de lichtjes zijn door Erik en mijn vader gelast.

En we hebben met de ceremoniemeesters een berg ananassen goud gespoten en op de tafels neergezet.

martijn-roos-steph-erik-8980 martijn-roos-steph-erik-9044 martijn-roos-steph-erik-9046 martijn-roos-steph-erik-9201 martijn-roos-steph-erik-0079

Mijn gouden tip voor aanstaande bruiden:
Maak van de voorbereiding ook een feest. We hebben de bruiloft in minder dan een half jaar geregeld en waren in die periode ook nog lang op reis, dus af en toe waren er best stressy momenten. Maar hou jezelf voor: uiteindelijk duurt de bruiloft, hoe gaaf ook, ‘maar’ een dag, dus vergeet ook niet om het leuk te hebben op de weg ernaartoe.

VENDORS
Jurk: Wild at Heart Bridal / Daughters of Simone
Babs: Jessi Tuinman, Ouiyessi
Fotograaf: Martijn Roos
Locatie: Aloha Rotterdam 
Make-up en haar: Aeola Relouw 
Bruidsboeket: MK Floral
Kroon: Amaroq design 
Pak: Critisized
Band: Dandelion
DJ: Club von Westen 
Taart: Bakker Anton van bakkerij Van der Heyden in Rotterdam, de leukste bakker ooit! 
Photobooth: Jolly Photobooth, Rotterdam