Een zomerse bruiloft is al heerlijk, maar zeker als het op zo’n bijzonder landgoed is als deze bruiloft! Kijk en geniet mee van dit fijne feestje.

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Op een bepaald moment weet je dat je nooit meer zonder elkaar verder wilt. Corny, but it’s true. Wij waren bijna 7 jaar samen en hadden behoorlijk wat samen meegemaakt. Je weet wat je aan elkaar hebt en bent daar heel blij mee. Je hebt jouw maatje gevonden… En dan vonden we dat echt de moeite waard om uit te spreken in het bijzijn van onze liefste familie en vrienden en er samen één groot feest van te maken.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden?
Ik dacht op voorhand dat ik niets zou vinden in de traditionele trouwzaken maar ik vond wel dat ik er eens moest gaan kijken. In mijn hoofd was ik al bezig met mijn eigen ontwerp, maar dat bleek niet nodig. Mijn eerste bezoek was bij Le Chapeau in Antwerpen, waar heel veel aandacht werd besteed aan wie ik ben als persoon en welke karaktertrekken van mij in de jurk tot uiting dienden te komen. Super professioneel want de tweede jurk die ze me lieten passen was het meteen.

Ik ben nog even gaan lunchen met m’n zusje, mama en schoonmama en naar één andere zaak gegaan. Daardoor wist ik het zeker en zijn we diezelfde dag nog teruggegaan om de jurk te bestellen. Ik heb er nooit meer aan getwijfeld. Het was helemaal ik.

Welke jurk is het?
Een eigen ontwerp van Le Chapeau dat bestaat uit een body met een klein kapmouwtje met hele fijne plooitjes er in en een lage ronde open rug met daarover een rok in zijdetule met een lange sleep. Heel eenvoudig, zonder franjes, maar daardoor net zo sterk.

Het leek een beetje een balletjurk die trouwjurk was geworden wat meteen een mooie verwijzing was naar mijn eigen balletverleden. Ik droeg er een armband van mijn mama bij en voor de ceremonie een eenvoudige dubbele sluier. Mijn schoenen waren gouden glinsterige pumps van Gianvito Rossi.

Hoe zag jullie dag eruit?
Wij wilden heel graag een groot gezellig tuinfeest organiseren voor onze familie en vrienden. We hebben elkaar leren kennen als studenten in New York en hebben daar een heel wijdverspreide vriendenkring aan overgehouden. Iedereen zou overkomen dus het werd één grote gezellige reünie. We hadden verder ook weinig affiniteit met traditie en hebben daarom de opbouw zelf bedacht en ingevuld.

Wat voor ons heel belangrijk was, was spontaniteit, warmte, geen stijf gedoe en vooral veel inhoud (zowel in woorden, als in glazen en borden, haha). We wisten ook al jaren dat als we ooit zouden trouwen, dat dat op Landgoed Altembrouck moest zijn. Dit stukje paradijs ligt op de grens tussen Nederland en België (wat mooi is aangezien ik uit Antwerpen in België kom en Lodewick uit Maastricht in Nederland) en heeft de perfecte sfeer: gezellig, warm en niet te formeel.

In de voormiddag zagen we elkaar voor het eerst, op het Landgoed, in het bijzijn van onze getuigen, ouders en grootouders. Dat was een heel emotioneel moment. Daarna hebben we foto’s gemaakt zodat we ten volle konden genieten van de gasten en het feest eens dat begon.

Een beetje na de middag kwamen de gasten toe en werden ze verwelkomd op de binnenplaats van het Landgoed met een frisse cocktail van Thirst. Daarna werd iedereen naar de tuin voor het Landgoed geleid voor de ceremonie. Een supermooie setting in de natuur met veel zon. Wat hebben we onvermijdelijke stress gehad voor die zon!

De ceremonie werd begeleid door de super getalenteerde Lieke Biesemans van Stories by Mabel. We wilden niet voor de kerk trouwen, maar wilden wel een ceremonie houden die inhoud had. En of dat het geval is met Lieke. Zij vertelde gedurende meer dan een uur ons verhaal, samen met enkele van onze dichtste vrienden en familieleden die wij haar hadden aangereikt. Het was alsof je naar je eigen lievelingsfilm zit te kijken. De tijd vloog voorbij en iedereen werd meegesleept in het verhaal. Heerlijk.

Na de ceremonie was het tijd voor cocktails under the trees. In de bomen van de oprijlaan van het Landgoed hingen slingers met lampjes, aan het einde van de oprijlaan de mooie houten cocktailbar van Thirst en aan het begin van de oprijlaan de mooie jazz sound van Charlotte Fisser en jazzsounds.nl… Het was een magische sfeer die enkel nog maar versterkt werd door de groep leuke mensen die daar aanwezig was.

Na de cocktails werd iedereen begeleid naar een open tent die verscholen lag op een heuvel achter het Landgoed. Daar, met zicht op de velden en de heuvels, verzorgde Landgoed Altembrouck een heerlijke cosy BBQ. Shared dining voorgerechtjes, goed vlees (Altembrouck staat bekend voor Wagyu en Mangalica) en lekkere gevarieerde slaatjes, vergezeld van een goed glas wijn. Pure keuken, net zoals wij het graag hebben. De tafels waren heel mooi aangekleed door Nina Weddings en Bloom Your Life en wij hadden voor iedere gast een persoonlijke boodschap geschreven op hun naamkaartje. Een reuzewerk voor meer dan 200 gasten, maar we wilden zo graag iedereen laten voelen hoe blij we waren met hun aanwezigheid. Voordat wij toekwamen op het diner werd een waanzinnige same-day-edit video afgespeeld door Wendy Littel van My Wedding Video. Op het einde van de video kwamen wij toe op het diner in een zee van vuurwerksterretjes! Omdat ik geen fan ben van te veel traditie, heb ik vervolgens mijn boeket weggeven aan mijn grootmoeder, omdat zij de vrouw was op het huwelijk die al het langst getrouwd was. Lodewick heeft vervolgens een American football met labeltje “you’re next” geschonken aan mijn neef, omdat hij de volgende man was die zou gaan trouwen.

Toen was het tijd om te dansen. Het was nog niet te laat, iedereen was nog fris en had er super veel zin in! Het dansfeest was het enige onderdeel van de dag dat binnen gebeurde en vond plaats in de orangerie van het Landgoed. Onze eerste dans was “New York, New York” van Frank Sinatra, om welgekende redenen. Een tijdloze klassieker met zoveel klasse. Daarna werd er onmiddellijk ingevlogen en volgde een bom van een dansfeest (mede dankzij de skills van DJ Hans). Na zo een heerlijke dag hadden we niet durven dromen dat ook het feest zo geslaagd zou worden. Voor wie wilde waren er verder eindeloos veel mini cupcakes te krijgen naast de dansvloer. De gasten konden ook een koffietje drinken in de bibliotheek van het Landgoed of een praatje maken in de pub naast de dansvloer. Voor iedereen wat wils in het mooie Altembrouck en voor ons de best day ever.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben niet specifiek op iets bezuinigd maar eerder alles heel goed uitgezocht, vergeleken en onderhandeld. We kozen nooit zomaar de eerste beste optie en hebben daarmee overal een mooie prijs-kwaliteit verhouding kunnen bereiken.

Ook wilden we geen vijfgangen diner, maar wel een BBQ van hele goede kwaliteit en een dessert dat niet aan tafel geserveerd werd maar wel naast de dansvloer. Dit heeft uiteindelijk niet echt een verschil gemaakt in de prijs maar wel in de sfeer van de avond.

En waarop juist niet?
Foto en video. Dit is een must op je trouwfeest want het levert je blijvende herinneringen op.

Ook moest er zeker altijd genoeg drank en eten zijn. We wilden niet dat onze gasten iets tekort kwamen.

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Het overgrote deel van de aankleding werd verzorgd door Janina Cruz van NINA Weddings, samen met Marte Glasbergen van Bloom Your Life. Zelf hebben we gezorgd voor de naamkaartjes op de borden (via BHLDN), de luciferdoosjes waarop de namen van de tafels werden uitgedeeld en de gepersonaliseerde waterflesjes tijdens de ceremonie. Christiaan Krabbe van Ontwerpstudio Contxt heeft al het mooie drukwerk verzorgd (uitnodiging, ceremonieblaadje, bedankkaartje op het bord, menu en bedankkaartje achteraf).

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Vooreerst, geniet van de verloving en de voorbereidingen van het huwelijk. Wij maakten van ieder event tijdens de verloving een feest: jurk uitzoeken, dinertje voor de getuigen, smoking uitzoeken… allemaal gelegenheden voor een etentje samen en een glaasje op al dat moois.

Verder, zorg dat je gasten niet te lang aan tafel zitten zodat ze niet indommelen.

Tenslotte, het feest afsluiten op het hoogtepunt is ook een leuk idee want zo gaat iedereen met super goede herinneringen naar huis!

Leveranciers:
Foto’s: Leentje loves light
Video: My wedding video
Trouwjurk: Le Chapeau www.lechapeau.be
Schoenen bruid: Gianvito Rossi www.gianvitorossi.com 

Pak bruidegom: Cafe Costume www.cafecostume.com 
Schoenen bruidegom: Crockett & Jones www.crockettandjones.com 
Jurken bruidsmeisjes: www.dhgate.com 
Jurken van moeder en schoonmoeder: Le Chapeau www.lechapeau.be 
Jurk bloemenmeisje: Saskia Dankbaar www.etsy.com
Kimono’s: Silk and More www.etsy.com
Haar: Innvited Hairdesign by Yuri Van Osta www.innvited.be
Make-up: MesS make-up and styling by Elke Stroykens nl-nl.facebook.com/MesSmakeupandstyling/ 

Locatie en catering: Landgoed Altembrouck www.altembrouck.com
Styling en weddingplanner: Nina Weddings www.ninaweddings.nl
Ceremonie: Stories by Mabel www.storiesbymabel.be 

Bloemen: Bloom Your Life www.bloomyourlife.nl 
Cocktails: Thirst www.thirst.be
Cupcakes: Momade Cupcakes www.momadecupcakes.be
Print en paperwork: Ontwerpstudio Contxt www.studiocontxt.nl
Light and sound: Hans Buyens and Enjoy Your Event www.djhans.be 

Live music: Charlotte Fisser and www.jazzsounds.nl 
Tent: Tentenverhuur Joris www.tentenverhuurjoris.be
Ceremonie en tent meubels: Blitzz www.blitzzco.be and Brabants feestverhuur www.brabants.be