Als je weddingplanner bent dan weet je natuurlijk de mooiste plekjes om te trouwen. Zo ook Suzanne. En dus trouwde ze haar grote liefde Stefanie in een park!

odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-001 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-002 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-004 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-009 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-011 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-015

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Aan het antwoord hierop zijn 2 aspecten verbonden. Enerzijds uiteraard om onze liefde te vieren. Ik kan natuurlijk alleen maar voor mezelf spreken maar door Stefanie ben ik een betere versie van mezelf geworden. Ze remt me af als ik teveel in mijn hoofd zit, geeft me energie, laat me genieten van de kleine dingen in het leven en overlaadt me met liefde. Anderzijds hebben lesbische stellen in Nederland het geluk dat de partner automatisch moeder wordt als je getrouwd bent. Hierdoor hoeft mijn vrouw ons kindje straks niet te adopteren. Een recht waar we graag gebruik van maken!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Wij hebben allebei zelfs 2 jurken gedragen, luxe hè! Dit omdat we een hele verschillende smaak hebben en onze stijlen niet mooi bij elkaar matchte. Om er een mooi geheel van te maken, had één van ons zulke grote concessies moeten doen dat we er niet goed uitkwamen. Donna Stok (van LaDonna, Nijmegen) kwam met het advies om allebei voor onze lievelingsjurk te gaan en daarnaast een jurk uit te zoeken die bij de lievelingsjurk van de ander paste. Tijdens de bruiloft hebben we dan ook van jurk gewisseld. Heel speciaal en spectaculair. Mijn jurken waren van Enzoani (ceremonie) en Rembo Styling (feestavond) en de jurken van Stefanie van Morilee by Madeline Gardner (ceremonie) en een eigen ontwerp van LaDonna (feestavond).

odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-013 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-017 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-019 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-021 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-023 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-025 trouwen-in-een-park-1 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-038 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-039

Hoe zag jullie dag er uit?
We hebben besloten er een intieme festival bruiloft van te maken met een gevarieerd programma op verschillende buitenlocaties. Zon hebben we afgedwongen! ;-). Alle gasten moesten met de fiets komen zodat we ons gemakkelijk van A naar B konden verplaatsen. Wij gingen met de tandem. We zijn de dag gestart met een prachtige ceremonie in Park Sonsbeek in één van de kunstwerken van de tijdelijke internationale beeldententoonstelling SONSBEEK ’16. Vervolgens zijn we met z’n allen naar het Coehoornpark gefietst (een Berlijnachtig stadsparkje in hartje Arnhem) alwaar we konden genieten van een heerlijk glas bubbels en verschillende kleine taartjes van de sweettable. Aansluitend hebben we een hilarische spelshow gespeeld. In eerste plaats omdat we allebei groot spelletjesfan zijn, in tweede plaats zodat de gasten op natuurlijk wijze zouden mengen.

Tegen het eind van de middag werden we, middenin het bos, ontvangen in de tuin van de boswachter alwaar er een heerlijke BBQ voor ons klaarstond. Na het eten hebben we tot in de late uurtjes gedanst op muziek van verschillende dj’s. De avond werd afgesloten in een grote schuur waarbij iedereen tussen het hooi op de grond plaatsnam en kon genieten van 3 steengoede live muzikanten. Tijdens het optreden werden er kleine muziekinstrumentjes uitgedeeld zodat we lekker mee konden zingen en spelen. Een intiemere afsluiting van deze prachtige dag hadden we ons niet kunnen wensen!

odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-044 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-046 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-055 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-056 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-057 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-058 trouwen-in-een-park-2 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-059 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-060 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-062 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-065

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Door mijn werk als weddingplanner heb ik het geluk dat ik een groot netwerk binnen de trouwbranche heb. Veel leveranciers zijn me tegemoet gekomen in de kosten zodat we voor een klein(er) budget alsnog een spectaculaire bruiloft konden organiseren. Hier zijn wij iedereen natuurlijk ontzettend dankbaar voor! We hebben dan ook eigenlijk alleen bezuinigd op het gastenaantal. Door een kleine groep mensen, die dicht bij ons staan, uit te nodigen konden we investeren in kwaliteit i.p.v. kwantiteit.

En waarop juist niet?
We hebben niet bezuinigd op de leveranciers waarvan we wilden dat ze onderdeel zouden uitmaken van onze bruiloft. Stuk voor stuk mensen die hun vak verstaan, me de afgelopen jaren geïnspireerd hebben en in het voortraject een hoop werk uit handen hebben genomen. Ook op eten hebben we niet bezuinigd. Ik houd nou eenmaal van goed eten!!

odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-072 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-075 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-076 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-095

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Het concept heb ik zelf bedacht. Nailia van BEST DAY EVER Events heeft het stylingplan uitgevoerd. We hebben hiervoor gebruik gemaakt van een heleboel mooie spullen die bij haar in de opslag stonden. Dit heb ik aangevuld met zelfgemaakte- en persoonlijke spulletjes. Man, we hebben wat afgeknutseld in het voortraject. Samen alle decoratiespullen bepalen en uitzoeken was een feestje. En het is precies zo mooi geworden als ik in mijn hoofd had!

Hoe was het om als weddingplanner te trouwen?
Fantastisch! Maar ook heftig en een hele mooie leerschool. Ik had me namelijk nooit gerealiseerd dat zelfs de gemakkelijkste taken heel ingewikkeld worden op het moment dat je emoties om de hoek komen kijken ;-). Dus waar ik van te voren dacht ‘dat doen we wel even’ viel ik in alle valkuilen waar mijn bruidsparen ook in vallen. OEPS! Op de dag zelf kon ik het gelukkig helemaal loslaten en heb ik optimaal kunnen genieten van mijn vrouw, de mensen die ik liefheb, het prachtige programma en het heerlijke eten. Dit heb ik mede te danken aan Nailia Yermakova aan wie ik het ceremoniemeesterschap heb overgelaten. Zij had alles zo goed onder controle dat ik me nergens druk over hoefde te maken.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Neem een jaar de tijd voor de organisatie van je bruiloft. Het is echt heel veel werk! En maak gebruik van de expertise van professionals uit het vak. Laat het ceremoniemeesterschap over aan een weddingplanner en belast er geen vrienden of familie mee. Het is echt een vak apart! Tot slot, laat je niet leiden door trends. Neem ze hooguit mee ter inspiratie. Kies voor een bruiloft die bij jullie past!

odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-100 odizafotografie-bruidspaar-suzanne-en-stefanie-low-res-107

VENDORS
Fotograaf: Odizafotografie
Styling: BEST DAY EVER Events
Bloemdecoratie: Meesterlijk Groen
Concept en organisatie: Geluk Events
Videograaf: The Best of Times Films
Trouwjurken: Ladonna Nijmegen
Locatie: Stella by Starlight
Feestlocatie: Boswachtershuis
Make up and hair: Janneke Visagie
Sweettable: Joob bakt
Taarttoppers: Taarttopper Studio
Babs: Ik Trouw Jullie
Catering: Smaak en Passie
Photobooth: De Fotodoosch
Koffiefiets: True Barista
Entertainment: Lynn Stephans, Pascal Voorbraak, Ayesha de Groot, Yosser Dekker, Jelmer Den Adel, Jan Gipman, Kees Slothouber.