De maanden van feestvreugde, versieringen en heerlijke diners zijn voorbij. Misschien heb je ook wel last van een ‘after-december-dipje’, maar wees niet getreurd, want ik heb een fijn lijstje gemaakt met winteruitjes met je lief! 

Amsterdam Light Festival

Een magisch mooi lichtjesfestival in hartje Amsterdam. Je vindt er verschillende creaties van lichtkunstenaars en je kunt een vaarroute nemen door de grachten van Amsterdam, een betoverend ritje en zeker de moeite waard. De lichtjes shinen tussen 17.00-23.00. Het Amsterdam Light Festival is te bewonderen tot en met 22 januari 2017.

Winterschoonmaak

Wat nou ‘voorjaarsschoonmaak’, pak een paar vuilniszakken, maak een sopje, trek je oude kleren aan en maak er een winterschoonmaak van! De kerstversiering moet nu echt weg, dat kan niet meer (oke, officieel moet het pas ECHT na 6 januari, maargoed… ). Lekker rommelen in huis met je lief en herinneringen ophalen wanneer je bepaalde spullen door je handen laat gaan. Niet vergeten om de vuilniszakken en het sopje te gebruiken hoor! Het is goed om af en toe de bezem door je huis te halen en spullen die je al heel lang niet meer gebruikt hebt weg te doen. Mijn regel daarin: al een jaar niet in handen gehad of eraan gedacht? Weg ermee! De kringloopwinkel is trouwens ook heel blij met je spullen. Dump niet klakkeloos alles wat je weg wilt hebben, maar zoek uit wat nog goed werkt en er nog mooi uitziet. Wie weet maak je iemand anders heel blij met die oude lamp die je eens van kennissen hebt gekregen, maar die inmiddels niet meer in het interieur past. Trouwens, met z’n tweeën de boel opruimen en schoonmaken is toch ook veel leuker dan in je eentje.

De Winter Efteling

Dit kan natuurlijk niet ontbreken op het lijstje met winteruitjes. Ik ben er zelf helaas nog nooit geweest, maar wat ik van mensen om me heen mag geloven is het magisch! Er is zelfs een ijspaleis waar je kunt schaatsen en warme chocolademelk met slagroom kunt drinken. Jammie! Je bevroren tenen en koude neus kun je lekker opwarmen bij het Vreugdevuur. Hmm, ik ga mijn lief maar eens aan de mouw trekken… De Winter Efteling is er tot en met 31 januari 2017.

Boekenbeurs

Ik ben dol op boeken! Natuurlijk om de verhalen die erin staan, maar ik vind het heerlijk om een goed stevig boek in handen te hebben, ze voelen fijn en… sommige boeken ruiken ook zo lekker (ja sorry, ik ruik echt aan boeken)!
Zijn jij en je lief ook zo dol op boeken? Dan is de boekenbeurs Vincentiusvereniging in Den Bosch echt iets voor jullie! Je vindt er ook LP’s en cd’s en de opbrengst gaat ook nog eens naar een goed doel. Super tof! De boekenbeurs is van 27 januari tot en met 29 januari in de Brabanthallen in Den Bosch.

winteruitjes-boekenbeursFoto: Unsplash / Clem Onojeghuo

Love and Marriage beurs

En mocht je toevallig een bruiloft aan het plannen zijn en wil je inspiratie opdoen of wil je alvast lekker wegdromen? Neem dan eens een kijkje bij de gezellige beurzen van Love and Marriage. Een inspirerend evenement!

Lekker niksen

Geen zin om de deur uit te moeten? Lekker samen thuis rondhangen kan ook heel fijn zijn! Doe de gordijnen dicht, trek je chilloutfit aan en bank/bedhangen maar! Zin om lekker te lachen? Ga foto’s van vroeger bekijken en haal herinneringen op. Gegarandeerd dat je binnen no time op de leukste en gekste verhalen komt die je misschien nog niet eens van elkaar wist. Creëer direct maar nieuwe herinneringen door shameless selfies te maken. Lachen, gieren brullen!

Wat hebben jullie voor winteruitjes gepland voor de komende maand?

Coverfoto: Unsplash / William Stitt