IJsland, het land van vuur en ijs en bizarre natuur. Hij staat hoog op mijn verlanglijst, eigenlijk wilden mijn man en ik zelfs een huwelijksreis naar IJsland…

Van onze eigen huwelijksreis naar IJsland is het helaas nog niet gekomen (iets met slechte bruiloftbegroting, jep, onze tips komen deels ook van eigen fouten), maar gelukkig zijn Lievelingsleveranciers Steef en Lucy van FOR LOVE WE LIVE al wel in dit magische land geweest. En ze delen niet alleen hun foto’s maar ook hun persoonlijke tips!

for-love-we-live-huwelijksreis-naar-ijsland-trouwfotograaf-rotterdam-girls-of-honour-honeymoon-ijsland-22 for-love-we-live-trouwfotograaf-rotterdam-girls-of-honour-honeymoon-ijsland-01 for-love-we-live-trouwfotograaf-rotterdam-girls-of-honour-honeymoon-ijsland-03

Met de auto langs de Golden Circle

IJsland is een klein land waar je in korte tijd veel kunt zien. De eerste tips van Steef en Lucy is dan ook om een eigen auto te huren. Steef: “Hierdoor heb je veel meer vrijheid om alles in een eigen tempo te bekijken. Het openbaar vervoer is in de wintermaanden namelijk beperkt.” Welke auto je het beste kunt huren? “Een 2WD is meer dan voldoende, zolang je niet off road gaat.” Op de weg zelf kan het voorkomen dat je soms een uur lang niemand ziet… Hoe bijzonder om dat met z’n tweeën mee te maken!

Hotel boeken in ReykjavikBooking.com

Wanneer ga je naar IJsland?

Wil je graag sneeuw zien? En kans hebben om het noorderlicht te spotten? Dan zijn de wintermaanden de beste optie om te gaan. Op deze foto’s zie je hoe het land er in februari uitziet. Steef: “Het landschap was wit en mooi en de temperatuur lag iets onder het nulpunt, dus prima te doen.”

for-love-we-live-trouwfotograaf-rotterdam-girls-of-honour-honeymoon-ijsland-06 for-love-we-live-trouwfotograaf-rotterdam-girls-of-honour-honeymoon-ijsland-11 for-love-we-live-trouwfotograaf-rotterdam-girls-of-honour-honeymoon-ijsland-12 for-love-we-live-trouwfotograaf-rotterdam-girls-of-honour-honeymoon-ijsland-16 for-love-we-live-trouwfotograaf-rotterdam-girls-of-honour-honeymoon-ijsland-26

De hoogtepunten van IJsland

Bijna iedereen kent de toeristenpleister van IJsland wel; de Blue Lagoon. Dit is een geothermisch bad waar je heerlijk kunt ontspannen. Omdat het dichtbij het vliegveld ligt is het verstandig om hier aan het begin of aan het einde van je trip te doen. Steef: “Wij kwamen rond 4 uur in de middag aan waardoor je al vrij weinig kan doen en daarom gingen wij direct naar de blue lagoon. Vervolgens zijn we naar een hotel in de buurt gegaan en hebben de volgende morgen onze reis hervat.”

Langs de route vindt je prachtige watervallen in verschillende vormen en maten. De 3 bekendste watervallen van IJsland zijn Seljalandsfoss, Skógafoss en Gullfoss. Deze watervallen liggen allemaal op de route van de ‘Golden Circle’ en hebben ieder hun eigen karakteristieken. Seljalandsfoss is een 65m hoge waterval waar je als bezoeker ook achterlangs kunt lopen. Neem alleen wel schoenen mee met heel veel grip/spikes omdat het vooral in de winter erg glibberig kan zijn. Skógafoss is een hoge en brede waterval waar je via een pad naast de waterval omhoog kunt klimmen. Bovenaan het pad heb je een prachtig uitzicht. Gullfoss is een gigantisch brede waterval waarbij het water in twee trappen valt. Steef: “Het is niet in woord of beeld uit te drukken hoe indrukwekkend deze waterval is!”

Eten en slapen

Je hebt in IJsland een aantal bijzondere delicatessen, zoals de IJslandse hotdog, rauw haaienvlees en walvis sashimi. Op het haaienvlees na viel het eten bij Steef en Lucy goed in de smaak. Steef: Een van de restaurants die ons is bijgebleven is Prir Frakkar in Reykjavik, dit is schijnbaar ook een van de favoriete restaurants van Jamie Oliver.” Eten in IJsland is echter niet goedkoop… Dus wil je niet teveel uitgeven, zorg dan dat je zelf kunt koken. Steef: “Voor een goed avondmaal ben je zeker 40-50 euro p.p. kwijt Mocht je op de centen willen letten dan kan je bij de meeste eetgelegenheden ook goede hamburgers bestellen voor een tientje”.

Qua slaapplekken is alles in IJsland goed geregeld. Echt slechte hotels hebben ze dan ook niet, maar er zijn natuurlijk wel uitblinkers! Steef: “Hotel Skogafoss naast de waterval heeft veel indruk op ons gemaakt en hotel Fludir was ook erg bijzonder. De verschillende mooie kamers liggen rondom een gezamenlijke binnenplaats (in de buitenlucht) met een aantal gedeelde jacuzzi’s. Op avonden dat het noorderlicht waarneembaar is, kan je dus lekker vanuit de jacuzzi kijken naar het spektakel!”

for-love-we-live-trouwfotograaf-rotterdam-girls-of-honour-honeymoon-ijsland-29 huwelijksreis-naar-ijsland-for-love-we-live-trouwfotograaf-rotterdam-girls-of-honour-honeymoon-ijsland-17 huwelijksreis-naar-ijsland-for-love-we-live-trouwfotograaf-rotterdam-girls-of-honour-honeymoon-ijsland-24 for-love-we-live-trouwfotograaf-rotterdam-girls-of-honour-honeymoon-ijsland-21

Het Noorderlicht…

En dan het ultieme doel van een reis naar IJsland (wat mij betreft in ieder geval!), het Noorderlicht. Een ontzettend bijzonder lichtspektakel wat je echt een keer in je leven moet zien. In IIsland heb je de meeste kans om dit bijzondere licht te zien in de maanden september tot en met maart. Bij de meeste hotels kun je vragen of er die dag kans is om het licht te zien. Je kunt dan een tour boeken, of zelf op pad gaan. Steef: “Wij gingen zelf op pad en hebben het Noorderlicht anderhalf uur lang kunnen zien!” Oja, en ze hebben er ook deze prachtige foto van gemaakt…

huwelijksreis-naar-ijsland-for-love-we-live-trouwfotograaf-rotterdam-girls-of-honour-honeymoon-ijsland-30

Kortom, IJsland is het echt waard om samen heen te gaan! Steef: “Een trip naar IJsland geeft je bijzonder veel rust en je komt echt weer opgeladen terug. Er zijn nog veel meer dingen op te noemen die IJsland mooi en bijzonder maken, zoals zwarte stranden, het wrakstuk van een neergestorte vliegtuig en ijsgrotten.” Jaja Steef, je hebt ons nu wel overgehaald hoor!

En jij? Zie jij een huwelijksreis naar IJsland wel zitten?

Foto’s en tips van FOR LOVE WE LIVE.