Druk bezig met jullie bruiloft organiseren? En hoe gaat het er bij jullie aan toe: hij achter de laptop en jij pint de ene na de andere foto op Pinterest? Dat kan gezelliger!

Hoe? Nou, bijvoorbeeld aan de hand van deze tips voor een gezellig avondje met lekkere hapjes.

Een datenight hoeft niet altijd buitenshuis of met een diner in een restaurant. En het hoeft ook niet met een film of saunabezoek (al is dat natuurlijk ook heel fijn). Combineer het eens met het organiseren en plannen van jullie bruiloft en maak er tegelijk iets leuks en lekkers van! Maak daarbij gebruik van de onderstaande culturele eettips.

Spaanse pinchos

Koop een stokbrood en allerlei lekkernijen om het mee te beleggen. Denk hierbij aan: sardientjes, chorizo, avocado. Je kunt ook zelf lekkers maken voor op het brood, zoals verse eiersalade of guacamole. In Spanje zijn de pinchos helemaal af met een klein prikkertje erin. In de echte pinchobar betaal je aan het einde van een bezoek tenslotte voor het aantal prikkers dat je hebt verzameld door het eten van al die heerlijke hapjes. Thuis kun je onbeperkt genieten, maar voor de sfeer maakt een leuke prikker of vlaggetje het natuurlijk wel af.

Franse kaasjes en stokbrood

Stokbrood kun je natuurlijk ook prima combineren met diverse Franse kazen. Heb je al zo vaak brie of camembert gegeten? Probeer dan eens wat nieuws, bijvoorbeeld geitenkaas of de zwartkleurige Franse kaas. De korst van de zwarte kaas kun je overigens prima mee eten.

Poolse pierogi

In Polen kun je je in de koude maanden heerlijk opwarmen met een fijne pierogimaaltijd. Deze deeghapjes met uiteenlopende vullingen – van kaas tot zuurkool en van vlees tot jam – zijn zowel gekookt als gebakken lekker. In Nederland zijn de hapjes verkrijgbaar bij winkeltjes waar je diverse Poolse etenswaren kunt kopen, maar je kunt ook eenvoudig zelf pierogi maken (simpele recepten vind je online).

Italiaanse tapas

Zijn jullie meer liefhebbers van de Italiaanse keuken? Geniet dan van een scala aan hapjes, zoals olijven, kaasblokjes, verschillende soorten (gerookt) vlees en vis. Wil je ook een zelfgemaakte pizza erbij? Check dan dit recept! Maak je tafel vol hapjes compleet met kaasstengels en gezouten nootjes.

Zwitserse fondue (met kaas of chocolade)

Is er nog genoeg te plannen en regelen voor jullie bruiloft en willen jullie een lange avond uittrekken voor heel wat organiseerwerk? Doe dat tijdens een heerlijke fondue. Als hoofdgerecht gaat er kaas in de fonduepan, waar je in dipt met brood, wortel, tomaat, komkommer en champignon. Zijn jullie na de kaasfondue nog toe aan een toetje? Tover het dan om tot een chocoladefondue en dip lekker met fruit en snoepspekjes!

Hoe zien jullie bruiloftplanning momenten eruit?

Foto’s: Unsplash / Brooke Lark