Als ik gast ben op een bruiloft is dat voor mij echt een moment om enorm uit te pakken met mijn outfit. Dus zocht ik voor jullie bruiloftgasten alvast iets moois uit!

Soms vind ik Nederland zo ontzettend saai! In de winkels hangen momenteel echt de mooiste feestjurken, maar we hebben bijna geen moment om ze aan te trekken. Waarom niet? Wij zijn meer van de ‘doe-maar-gewoon’ mentaliteit. En dat vind ik best vaak erg jammer…

Des te meer reden dus om op een bruiloft goed uit te pakken! Ik ben vaak al weken (oke, heel eerlijk, vaak zelfs maanden, haha) op zoek naar de mooiste outfit… Op de dag zelf ga ik ook langs bij de kapper voor een fantastisch kapsel. Hallo! Nu mag je een keer!

Wil jij ook graag dat je bruiloftgasten er mooi bij lopen? Tag ze dan even in de reacties, want dit zijn een paar mooie outfits hoor…

De outfits

De H&M heeft de laatste tijd zoveel prachtige feestjurken… Nu hoor ik mensen vaak zeggen ‘ja, maar iedereen draagt H&M!’. Normaal gesproken inderdaad wel. Toch merk ik als ik een feestjurk koop, dat ik eigenlijk nooit iemand in dezelfde jurk tegenkom! Misschien omdat iedereen met deze gedachte rondloopt? Anyway, laat je daar dus niet door tegenhouden. Check misschien alleen even bij vriendinnen waar zij hun jurk halen…

Naast H&M ben ik ook fan van Zalando voor mooie jurken, en vergeet Asos ook niet!

De little black dress is wat mij betreft een klassieker! € 44,95.

Lichtblauwe jurk van H&M, € 59,99.

In deze jurk zou je mij op een bruiloft kunnen tegenkomen! € 39,95 van Vila.

Knalroze jurk met ruffles, € 31,95 van Dorothy Perkins.

Off-the-shoulder jurk met stippen, € 39,99 H&M.

Rood EN bloemen! € 40,95 bij Zalando.

Liefde voor deze jurk met aparte mouwen. Hij kost € 79,95.

Zachtroze, kanten jurk van H&M, € 99,00.

Zachtroze jurk met print, H&M € 59,99.

Zachtroze off-the-shoulder jurk. € 34,95 bij New Look.

Zwart kant is altijd goed! Deze kost € 74,95.

Liever een groene optie?

Ik ben de laatste tijd veel bezig met mijn leven wat groener maken. Minder lang douchen, minder vlees eten en ja, ook mijn garderobe moet eraan geloven. Deze outfits heb ik daarom uitgezocht voor de dames die ook graag groen naar een bruiloft gaan.

Groene watervaljurk van 100% tencel. €145.00.

Tencel jurk met bloemen, € 159,95.

Wil je trouwens niets kopen? Dan kun je natuurlijk ook huren! Mijn favoriet? 46Dresses! Prachtige jurken met een goed verhaal.

Wat zijn ook alweer de ‘regels’ voor bruiloftgasten?

Er is er eigenlijk maar eentje die je echt niet mag breken, en dat is het dragen van wit. Wit is echt de kleur van de bruid, dus aankomen in een witte jurk kan je gewoon niet maken. De enige uitzondering? Als het bruidspaar er specifiek om vraagt! Er zijn bijvoorbeeld bruiden die zelf in een andere kleur trouwen, en het juist mooi vinden als hun gasten in het wit komen.

Verder is het natuurlijk wel zo tof om je aan de dresscode te houden. Bruiloften zijn een feest! Dus je spijkerbroek kun je misschien beter in de kast laten liggen. Er zijn ook nog wel andere ‘regels’. Zo zou het dragen van rood betekenen dat je de lover van de bruidegom bent (oeps), maar ik vind dat zelf altijd wat overdreven. Twijfel je over je outfit? Dan is mijn advies; niet dragen! Trek liever iets aan waar je zeker over bent, zodat je tijdens de bruiloft vooral kunt genieten van dat waar het echt om gaat; de liefde tussen twee mensen.

Hou jij ervan om je helemaal op te doffen voor een bruiloft?

Coverfoto: Nienke van Denderen