Een stralend gezicht is natuurlijk altijd fijn, maar een mooie huid op je bruiloft… Dat willen we allemaal, hihi! Zo doe je dat.

Toen ik zelf ging trouwen vond ik het misschien wel een van de belangrijkste dingen; een stralende huid. Als tiener heeft bijna iedereen natuurlijk wel eens last van puistjes, de een wat meer dan de ander… maar ik zie steeds meer leeftijdsgenoten (eind 20 en begin 30) die ook (weer) last hebben van acne. En ook al denk ik dat we ons daar nooit te druk over moeten maken, weet ik ook dat iedereen het fijn vindt om zo min mogelijk van die stomme puistjes te hebben. Gelukkig kun je daar zelf zeker wel wat aan doen!

Persoonlijk ben ik volledig overgestapt op natuurlijke huidverzorging. En dat is zo fijn, dat ik om tips heb gevraagd bij mijn schoonheidsspecialiste Esther (van Beauty Boost).

Een paar maanden voor je bruiloft

Stiekem weten we allemaal natuurlijk wel wat goed voor onze huid is… Maar je eraan houden, daar hebben we niet altijd zin in. Als ik voor mijzelf spreek in ieder geval, haha! Toch merk ik wel echt een groot verschil als ik bijvoorbeeld minder met suiker. Over het algemeen geldt dit voor veel mensen. Suiker is niet goed voor je, en zeker ook niet voor je huid. Merk je dat jij hier extra op reageert? Zorg er dan voor dat je gaat minderen. Ik weet zeker dat je dan verschil gaat zien!

Leer jezelf ook aan om veel water te drinken. Vind je dat lastig? Ik heb wel wat tips… Zelf heb ik echt een enorme beker gekocht voor op kantoor. Op die manier is het niet zo erg als ik af en toe vergeet om drinken in te schenken, want als ik het dan doe is het direct lekker veel. Ik heb ook een poosje een app gebruikt op mijn telefoon die mij eraan herinnerde om water te drinken. Drastisch he ;)

Wil je veranderen van huidverzorging? Dus je dagcrème bijvoorbeeld? Dan is dit het moment om dat te doen. Je huid moet altijd wennen aan iets nieuws, dus dat kun je beter niet op korte termijn voor je bruiloft doen.

En als laatste tip; begin bij een schoonheidsspecialiste! Zelf ga ik elke maand, en ik vind dat echt een cadeautje aan mijzelf. Het is even lekker ontspannen, en mijn huid knapt er van op. Daarnaast vind ik het zelf heel erg fijn dat Esther alleen maar natuurlijke producten gebruikt die niet slecht voor jou en het milieu zijn. Veel reguliere producten bevatten chemicaliën, zoals parabenen, minerale olie en siliconen. Ze kunnen een hormoonverstorende werking hebben en de huid uit balans brengen. De natuur heeft prachtige ingrediënten zoals plantenoliën, noten oliën, etherische oliën en plant- en fruitextracten die vol met voedingsstoffen voor de huid zitten.

Heel eerlijk? Daardoor laat ik me ook niet meer verleiden om allerlei nieuwe producten van allerlei merken te kopen, haha! Ik koop alleen nog wat Esther mij aanraad.

Dus in het kort:
– Minderen met suiker (of helemaal stoppen)
– Meer water drinken
– Eventueel nog van huidverzorging veranderen (zoveel mogelijk natuurlijk!)

Een paar weken van tevoren

Met nog een paar weken te gaan is het verstandig om niets meer te veranderen aan je beauty-ritueel. Ook al zijn de producten misschien beter voor je huid, die kan daar toch op gaan reageren. Waarom? Omdat je huid eerst gaat detoxen van alle slechte producten die je eerder misschien hebt gebruikt. En hierdoor kan je huid dus eerst juist slechter worden… En dat wil je natuurlijk niet voor je bruiloft!

Het is een beetje dubbel om een zonnebrand te adviseren. Veel mensen gebruiken namelijk zonneproducten die zeer slecht zijn voor de conditie van de huid en voor de algehele gezondheid, daar krijgen ze juist puistjes van! Ook willen veel mensen graag een kleurtje hebben op hun trouwdag. Esther adviseert daarom een natuurlijke dagcrème met een filter. En wanneer het echt heel zonnig is, een natuurlijke zonnebrandcrème. Zelf heb ik die ook, en het is echt een aanrader!

Even samengevat:
– Niet meer van beauty ritueel veranderen
– Als je zonnebrand gebruikt, kies voor een natuurlijke. Goeie optie; een natuurlijke dagcrème met een zonnefilter

De week voor je bruiloft

Tijdens de week voor je bruiloft kun je natuurlijk heel zenuwachtig zijn en dus stress hebben. Daardoor kun je weer slecht gaan slapen, en dat is niet zo handig! Stress en slaap tekort is een grote boosdoener voor de huid. Ondanks de drukte voor de bruiloft is het belangrijk tijd voor jezelf te nemen. Dus neem een lekkere ontspannende massage, of beter nog, een bindweefselmassage voor het gezicht!

Met een bindweefselmassage verbeter je de conditie van de huid. De doorbloeding, stofwisseling en opname van producten wordt hierdoor verbeterd. Na een bindweefselmassage is de huid mooi vol en stralend. Dit is dus perfect om in de week voor je bruiloft te doen! Daarnaast kun je ook nog een peeling laten doen, je huid is dan mooi glad en gevoed. De make-up kan dan ook egaler aangebracht worden.

Dus:
– Zorg voor veel slaap en ontspan!
– Laat je lekker masseren om te ontspannen
– Boek een bindweefselmassage voor je gezicht en een peeling

De dag voor je bruiloft

En dan is het nog maar een nachtje slapen! Heel veel kun je nu niet meer doen voor je huid natuurlijk… Dus relax, ga lekker op tijd naar bed en doe eventueel nog een maskertje op. Check even bij je schoonheidsspecialiste wat voor maskertje handig is voor jouw huid.

Een mooie huid op je bruiloft

Een mooie huid op je bruiloft kan best wel een dingetje worden. Bij mij is dat in ieder geval wel echt zo. Toch probeer ik mij er ook steeds aan te herinneren dat ik vooral zelf die gekke puistjes zie, en dat het echt niet heel gek is om er een paar te hebben. Bijna iedereen heeft ze! En bij een ander valt het meestal ook niet op toch?

Nogmaals bedankt voor al je fijne tips Esther! En als je dus nog op zoek bent naar een schoonheidsspecialiste, neem zeker een kijkje bij Beauty Boost in Utrecht. En nee, dit is geen gesponsord bericht, ik ben gewoon echt heel blij met Esther!

Foto’s: Unsplash / Larm Rmah Photography