Ben je net als ik fan van mooie hakken? Maar zie je jezelf al vol onderuit gaan wanneer je de kerk inloopt? Of wil je niet de hele huwelijksreis slippertjes dragen omdat je voeten door de blaren geen andere schoenen meer kunnen verdragen? Deze tips helpen je om het juiste paar te kopen en de pijn te verminderen.

Koop hakken die passen

Het lijkt heel logisch, maar ik maak zelf ook nog geregeld deze fout; koop hakken die passen. Van te kleine schoenen krijg je blaren en doen je voeten onnodig zeer. Bij te grote slip je er uit en dat maakt de kans om te vallen een stuk groter. En je wilt natuurlijk niet dat jouw val, tien jaar na de bruiloft, op de verjaardag van je achteroom nog steeds het hoofdgesprek is.

Koop comfortabele hakken

Wanneer je van plan bent om de hele dag op hakken te lopen, is het natuurlijk belangrijk dat ze comfortabel zijn. Als je er niet alledag op loopt kun je sommige soorten beter laten staan, zoals:  stiletto’s en punthakken. Hakken die comfortabeler zijn zijn: sleehakken, platformhakken, peeptoes of hakken met een ronde neus. Als je het nog niet helemaal vertrouwd, ga dan voor een bandje om je enkel.

bruidsfotografie bruidsfotograaf Nienke van Denderen Fotografie Utrecht.-195 bruidsfotografie bruidsfotograaf Nienke van Denderen Fotografie Utrecht.-80

Hulpjes

Er bestaan veel hulpjes om het lopen op hakken makkelijker te maken. Zo heb je allemaal soorten zooltjes die je in je hak kunt leggen of op drukpunten waar je het vaakste last hebt. Ook is er een truc met tape om ervoor te zorgen dat de bal van je voet minder pijn doet. Of het werkt weet ik niet, want ik heb hem zelf nog nooit geprobeerd, maar ik wil hem jullie zeker niet onthouden. Volgens de truc moet je je derde en je vierde teen bij elkaar tapen met medische tape. Zorg ervoor dat het stevig zit, maar je tenen niet bekneld. Zo ontlast je de zenuw die ervoor zorgt dat de bal van je voet pijn gaat doen.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je je hakken goed inloopt voordat de grote dag aanbreekt. Ook kan het geen kwaad om ze tussendoor gewoon even uit te doen.

Liep jij op hakken, en hoe pakte je dit aan?

Credits foto’s: Nienke van Denderen Fotografie.