Veel bruiloften hebben tegenwoordig een bruiloftsthema, maar van veel namen word je niet wijzer. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen bohemian, en bohemian chic? Om je een beetje wegwijs te maken, hebben we hier de meest voorkomende bruiloftsthema’s op een rijtje gezet. 

Country

Bij een countrywedding denk je misschien al snel aan een Amerikaanse bruiloft waar de bruid cowboylaarzen onder haar bruidsjurk draagt. Dit is natuurlijk het uiterste, maar wel heel tof! Een country bruiloft gaat ook vooral om het platteland. Je kunt hier dus helemaal je eigen draai aan geven; met of zonder cowboylaarzen.

Bruidsjurk
Bruidsjurken die vaak worden gedragen bij een country bruiloft, zijn de tijdloze (kanten) jurken. Daarnaast is dit thema de uitgelezen kans om eens te kijken naar een korte trouwjurk. En misschien dan toch die boots eronder?

Bruidskapsel
Met je kapsel kun je alle kanten op. Bloem in het haar? Waarom niet. Los, vast; het kan allemaal.

Locatie
De locatie is bij een countrywedding erg belangrijk. Je kunt natuurlijk niet in een superdeluxe villa trouwen als je een styling hebt die bij het platteland hoort. Ga daarom voor een landelijke locatie. Dit past het beste bij de styling.

Country BiancaRijkenbargPaulMarielle-155
Foto: Laura Murry Photography// Foto: Bianca Rijkenbarg
bruidsfotografie bruidsfotograaf Nienke van Denderen Fotografie Utrecht.-164
Foto: Nienke van Denderen Fotografie.
Chalita&MathijsJPEG-9162
Foto: Svenja Photography.

Botanical

Bij een botanical thema staan de groene natuur en de bloemen centraal. Zoals het thema al zegt: het is een botanische bruiloft. In de decoratie gaat het daarom ook alleen maar om bloemen en planten en dan overal in verwerkt. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn; simpele varens kunnen al een botanische uitstraling hebben. Ook heel leuk om je trouwkaarten mee te pimpen!

Bruidsjurk
Botanical gaat vooral om de styling van de decoratie. Daarom kun je eigenlijk elke jurk wel aan. En wanneer je toch iets van botanisch terug wil laten komen, kun je natuurlijk een jurk kiezen waarin het kant een bloemenpatroon heeft.

Bruidskapsel
Bij een botanische bruiloft lijkt het logisch om een bloem in je haar te doen. Dit kan natuurlijk, en het staat prachtig bij je decoratie. Maar dit is zeker geen must. Je dag heeft al zoveel planten en bloemen, daarom is het ook niet gek als je je haar gewoon rustig houdt.

Locatie
Een goede locatie voor een botanische bruiloft is natuurlijk een locatie die midden in de natuur staat. Denk aan een bos, een tuin, maar ook een kas. Zo hoef je ten eerste niet meer veel te doen aan het botanische, want dat is er al. En ten tweede hoeft het ook niet duur te zijn!

Anouk-&-Peter---Diner-123 Anouk-&-Peter---Diner-124
Foto’s: Selah Photograpy
Roeland en Esther
Foto: Seth Carnill
Anouk-&-Peter---Ochtend-6
Foto: Selah Photography
Anouk-&-Peter---Ochtend-52
Foto: Selah Photograpy

Vintage

Vintage draait maar om één ding: oud. Alle styling die je op een vintagebruiloft ziet, komt vaak uit een kringloop winkel of van een verhuurbedrijf die oude meubels, accessoires of zelfs bruidsjurken inkopen. Het vintagethema kun je dus zelf zo ver mogelijk doorvoeren. Je kunt kiezen voor alleen wat vintage decoratie; oldschool camera’s, een oude chesterfield bank of Perzische kleden. Maar je kunt ook voluit gaan: een vintage trouwjurk, je man een vintage vlinderstrikje en zelfs een vintage locatie!

Bruidsjurk
Bruidsjurken die vaak bij een vintagethema worden gedragen zijn jurken die je aan vroeger doen denken. Eigenlijk de jurken die je in het fotoalbum van je oma terugvindt. Dit kan tweedehands zijn, maar ook nieuw. Dan zijn het vaak jurken die geïnspireerd zijn op oude modellen.

Bruidskapsel
Een vintage bruidskaspel is er in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je het rustig houden; half opgestoken met een losse krul erin. Maar je kunt ook helemaal terug in de tijd gaan, door er rollers in te leggen. Ook een vlecht, bloem of diadeem staan mooi bij een vintage thema.

Locatie
Het voordeel van een vintage thema is dat er niet een plek aan verbonden zit, het gaat vooral om de styling. Daarom kun je eigenlijk elke plek wel omtoveren tot een vintage walhalla. Wel raad ik je aan om het oude tintje er in voor te laten komen. Ik zou een moderne villa achterwege laten, en meer gaan voor de oude boshuizen of oude boerderijtjes. Tuinen zijn ook perfect voor een vintage bruiloft.

Vintage bruiloft Osco Jessica 5
Foto’s: Marije van der Leeuw.
Chalita&MathijsJPEG-8605
Foto: Svenja Photography.
Vintage bruiloft Osco Jessica 3
Foto: Marije van der Leeuw.
www.wiandabongen.nl-18
Foto: Wianda Bongen Fotografie.

Nu hebben we alle meest voorkomende thema’s gehad. Kiezen jullie voor een thema? Welke is jouw favoriet?

Heb je de andere blogs gemist? Klik hier voor deel 1, en klik hier voor deel 2.

Credits coverfoto: Martijn Roos Fotografie.