Een boerenschuur, mooie tenten, live muziek van verschillende bandjes, lekker bbqen… De festivalbruiloft van Jan en Annelies was top geregeld!

Anoukfotografeert-festivalbruiloft-130 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-133Anoukfotografeert-festivalbruiloft-2 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-3 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-5 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-12 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-11 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-14 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-15 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-16 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-25

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
We zijn beide christen en wilden graag trouwen voor we zouden gaan samen wonen.  Toen we anderhalf jaar samen waren ben ik voor een half jaar naar Duitsland gegaan om met paarden te werken. In dat half jaar zagen we elkaar één keer in de twee of drie weken. Na die periode wisten we beide zeker dat het het fijnst is als we samen zijn. Ik ging weer studeren en in de zomer tussen het eerste en het tweede jaar heeft hij mij ten huwelijk gevraagd, we waren toen 3,5 jaar samen.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik ben met mijn moeder een aantal winkels afgegaan om rond te snuffelen wat er allemaal te koop was, in één van de winkels hadden ze een mooie outlet met prachtige merken. Na een aantal jurken gepast te hebben wilde de verkoopster dat ik er nog ééntje aan zou doen. Een van de jurken die ik in eerste instantie niet wilde passen omdat ik de stof en kleur maar raar vond. Die rare kleur stond mij ontzettend goed, maar omdat het een outletjurk was moest ik snel beslissen. Toen ben ik op mijn gevoel afgegaan en heb ik de jurk gekocht.  Het is de sincerity alabaster 3787 geworden, met nog een paar aanpassingen.

Anoukfotografeert-festivalbruiloft-52 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-58 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-64 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-65 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-125Anoukfotografeert-festivalbruiloft-71 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-72 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-77

Hoe zag jullie dag er uit?
We hebben gekozen voor een festivalbruiloft omdat we de gasten die we uitnodigden ook de hele dag konden laten blijven en met die gasten een geweldig feest konden hebben. Ze konden zelfs blijven slapen als ze dat wilden.  Voor de locatie hebben we een boerderij in Ermelo gekozen waar vaker bruiloften gehouden worden. De dag ervoor zijn we met onze lieve familie begonnen met opbouwen en de dag erna hebben zij weer geholpen met de boel afbreken.  We hebben een podium laten bouwen op de locatie waar de bandjes stonden en daarvoor hebben we voor de ceremonie stoelen, banken en hooibalen gezet. Na de ceremonie zijn er tafels en banken neer gezet.

De gasten waren welkom rond twee uur en we hadden toen als eerst de ceremonie. Erna hebben we heerlijk samen gegeten van de bbq en gefeest met alle verschillende bandjes die we hadden gevraagd.

Anoukfotografeert-festivalbruiloft-26 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-29 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-30 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-31 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-32 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-42

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben op alles een beetje bezuinigd doordat we alles zelf hebben gedaan, dat kost wat meer (denk)werk maar het scheelt een hele hoop geld. Zeker als je 200 man hebt rondlopen de hele dag. We hebben veel getalenteerde mensen in onze omgeving die we ook konden vragen om te helpen en iedereen heeft dat gedaan, echt super lief.

En waarop juist niet?
Op de locatie zelf. De basis moet goed zijn, anders heb je zoveel onzekerheden. Het scheelt een hoop stress als alles mislukt, het nog steeds een fijne plek is om te zijn. En op de uitnodigingen die hebben we laten ontwerpen, dit is het begin van het thema van je bruiloft. Zeker wat centen waard!

Anoukfotografeert-festivalbruiloft-89 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-90 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-100 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-101 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-102 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-108 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-109 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-110 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-115 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-117

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Het internet, zelfgemaakt, de action, marktplaats en de stoffenkraam van de markt.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Als je de catering in eigen handen wilt houden (wat ontzettend veel geld bespaart) regel dan één iemand die er ervaring mee heeft en die dit de dag zelf kan aansturen. Zorg dat je een regenplan hebt voor regen als je een buitenbruiloft organiseert, wij zaten precies in een regenachtige week (het is gelukkig de hele dag droog gebleven!).

Anoukfotografeert-festivalbruiloft-141 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-143 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-147 Anoukfotografeert-festivalbruiloft-155

Lijstje van vendors:
Fotograaf: Anoukfotografeert.nl
Locatie: Hoeve kindergoed
Taart: Lieve tantes, nichten en vriendinnen
Bandjes: Bark, Gentlefem