Een boerderij bruiloft in ons mooie Nederlandse landschap blijft toch wel een favorietje hier. Koeien, schapen en een prachtig bruidspaar. Jep, dat past heel goed samen!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
We zijn al twaalf en half jaar samen, dus leek het ons mooi om een volgende stap te nemen in onze relatie. Dit wilden we graag vieren met alle mensen die we heel graag om ons heen hebben. Daarnaast was het organiseren van een bruiloft met alles erop en eraan mijn grote droom, dus die kwam ook direct uit 😉

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik was een weekendje weg met mijn beste vriendin en plotseling bedachten we dat het wel leuk zou zijn om alvast te gaan ‘voorpassen’. We belden een bruidszaak in de buurt en ze hadden de volgende dag tijd! Ik had een bepaald beeld in mijn hoofd maar de verkoopster deed direct een andere suggestie. Ik was er op de hanger niet echt weg van, maar deed de jurk toch als eerste aan. En het was liefde op het eerste gezicht! Op een later moment ben ik gaan passen met mijn moeder, zus en vriendinnen en kwam deze eerste jurk opnieuw als winnaar uit de bus. De jurk is van Diane Legrand en is geinspireerd op een bekende jurk van Lazaro die vaak bij Say Yes to the Dress langskomt. Een week voor de bruiloft bedacht ik mij opeens dat mijn jurk niet heel praktisch was om in te dansen, en heb ik heel snel nogverschillende jurken via internet besteld. Ook daarbij was het in een keer raak. De avondjurk is van Dorothy Perkins.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
We hebben genoten van ieder onderdeel. De ceremonie was heel mooi en persoonlijk (in het zonnetje tussen de koeien en schapen), de borrel en het diner heerlijk ontspannen en ’s avonds hebben we een knalfeest gehad. Maar als ik dan toch moet kiezen, het feest!

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Ik was vooral nerveus over het weer. We hielden in de twee weken voorafgaand aan de bruiloft alle weerapps in de gaten en het ging alle kanten op. De dag voor de bruiloft stonden we in de stromende regen decoratie op te hangen, terwijl het volgens de weerapp op dat moment droog zou zijn. Op de dag zelf was het gelukkig stralend weer!

Wat vond je van het plannen van een bruiloft?
Geweldig! Ik vond het super om hele dagplanningen en draaiboeken in elkaar te zetten, winkels en markten af te struinen naar decoratie en te bedenken hoe we alles nog nét iets persoonlijker en ‘van ons’ konden maken. Mijn man was wat minder van de details, maar liet mij hier lekker vrij in :)

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben eigenlijk niet heel bewust bezuinigd. Ik heb wel veel zelf gemaakt qua decoratie (zoals de corsages), maar dat deed ik vooral omdat ik het leuk vond om te doen. We hebben wel keuzes gemaakt die bij ons pasten, en daardoor indirect bezuinigd. Zo houden we beide bijvoorbeeld niet heel erg van taart, en hebben besloten om een lekker uitgebreid dessert in plaats van taart te serveren. Daarnaast wilden we heel graag héél veel bloemen op onze bruiloft. Deze hebben we besteld bij onze favoriete bloemist op de hoek, waarvan we weten dat de bloemen prachtig zijn. Dit scheelde veel geld ten opzichte van een bruidsbloemist. Mijn polscorsage en de corsage van mijn man zijn wel bij een bruidsbloemist besteld.

En waarop juist niet?
We hebben bij het kiezen van de trouwleveranciers écht de kwaliteit voorop laten staan. We hebben eerst gekeken naar wat wij mooi vonden en bij ons vonden passen. Zo hebben we bijvoorbeeld zangeres Delise gevraagd om speciaal voor ons een nummer te schrijven en live uit te voeren tijdens de ceremonie, heel speciaal! Dit nummer hebben we ook onze trouwclip laten plaatsen. Daarnaast zijn we heel blij dat we voor het klaarzetten en ophangen van decoratie hulp van een styliste hebben ingeschakeld, dat scheelde ons en de ceremoniemeester veel werk en stress op de dag zelf!

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
We hebben alle decoratie en aankleding zelf verzameld. Ik heb veel zelf gemaakt en ook zijn we markten en Marktplaats afgestruind voor bijvoorbeeld een toffe stoel en kratjes. We hebben de ceremoniebankjes en de Chesterfield bank in de feestzaal gehuurd.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Als het kan: regel veel aan het begin! Tussen onze verloving en de bruiloft zat anderhalf jaar. Wij hebben direct na de verloving al veel geregeld en vastgelegd. Dit zorgde er enerzijds voor dat onze favoriete trouwleveranciers nog beschikbaar waren, en anderzijds maakte het vroege regelen dat we later in het jaar rustiger aan konden doen. Ik heb het bijvoorbeeld een periode best wel druk op het werk gehad waardoor ik minder aandacht aan de bruiloft kon besteden. Dit was geen probleem omdat we al zoveel hadden vastgelegd, een heel relaxed gevoel! Daarnaast merkten wij dat het ook behoorlijk in de kosten scheelt. Populaire trouwleveranciers verhogen de prijzen vaak jaarlijks en bij vroegtijdig vastleggen hanteren ze vaak het bedrag dat op dat moment geldt.

Lijstje van vendors:
Trouwlocatie: Boergondineren
Fotograaf: Jessica Jongman Photography
Videograaf: Younique Film
Trouwambtenaar: Ria Kuipers-Andrea van Ja ik wil Ria
Zangeres: Delise
Haar en make-up: Bruid & Beauty Nederland
Nagels bruid: The Beauty Bar Amsterdam
Jurk: Diane Legrand, gekocht bij Esther’s Bruidsshop
Avondjurk: Dorothy Perkins
Coupeuse: Silhouet Maatkleding
Pak: Rietbergh
Schoenen bruidegom: Magnanni
Ringen: Nanini
Schoenen van bruid: Kiomi
Bloemen: Arjan Bloemen en Mooi Anders
Photobooth: Taped
DJ: Singer in Suit
Handlettering-bordjes: Daniëlle Lettering
Styling: Via Ponte
Ceremoniemeesterbankjes en Chesterfield: Van der Schoot Verhuur
Dessert: IJstraktatie
Uitnodigingen: Ik blijf je trouw