Ik ben dol op weekendjes weg met mijn man. Meestal plannen we een citytrip en bekijken we de stad van onder en van boven, van binnen en van buiten. Maar afgelopen weekend besloten we om dit eens niet te doen, we gingen een weekend niksen!

En dat is ons zo goed bevallen dat ik het iedereen van harte wil aanraden. Misschien is dit voor jullie al wel een bekend concept, maar mijn ogen zijn afgelopen weekend geopend.

FOMO – Fear Of Missing Out

Ken je deze term? Poe, mijn man en ik kunnen er wat van. Als we naar een stad gaan zijn we (oke, vooral ik) bang om dingen te missen. Stel dat we net dat mooie gebouw niet zien? Of net die mooie tuin voorbij wandelen? Om dat te voorkomen plan ik onze tripjes van tevoren vaak tot in het uiterste (we hebben nog net geen dagschema’s op tijd). En daardoor hebben we inderdaad al heel veel mooie en toffe dingen gezien (voor de GOT fans: bijvoorbeeld de high gardens in Kroatië waar bijna niemand komt…).

Ik zeg niet dat het verkeerd is om op deze manier te reizen, maar wat wel een groot nadeel is? Dat er eigenlijk weinig tijd is om eens lekker met z’n tweeën te zijn.

weekend-niksen
De fijne strandtent waar we onze biertjes in de zon hebben gedronken…

Weekend niksen met z’n tweeën

Dus wilden we dit eens proberen; een weekend niksen. Geen plannen, geen mooie steden… Gewoon niks. Een boek mee, spelletjes en elkaar. En het was heerlijk! We hebben veel gepraat, spelletjes gedaan, uitgeslapen, lekker lang in de keuken gestaan, biertjes gedronken op het terras… Niets hoefde, en dat was een verademing. Het gaf zoveel ruimte om weer eens echt aandacht aan elkaar te besteden! We hebben besloten dat dit iets is wat we eens in de paar maanden lekker moeten doen. En de overige tijd? Dan plan ik onze reisjes gewoon weer lekker vol met mooie dingen om te zien… hihi!

Foto’s: Shutterstock en Marit