Er komen steeds meer tradities overwaaien uit Amerika. Zo ook de bridal shower, een feestje voor de bruid en haar vriendinnen. En dat vinden wij niet vervelend!

Wie mij een beetje kent weet dat ik dol ben op feestjes. Mijn verjaardag vier ik vaak uitgebreid en de versiering en het eten is dan tot in de puntjes geregeld. Het boek ‘Celebrate’ van Lauren Conrad ligt bovenop mijn boekentafel en ik heb een Pinterestbord vol met ideeën voor feestjes. Een bridal shower vind ik dan ook een geniale uitvinding. Nog een extra feestje voor de grote dag, want ja, wat mij betreft kun je de liefde niet genoeg vieren!

bohemian-bridal-marijevanderleeuw-23 wat-is-een-bridal-shower-1 bohemian-bridal-marijevanderleeuw-36

Geschiedenis van de bridal shower

De eerste ‘bridal showers’ komen, hoe gek ook, uit Nederland en België. Het begon als een gewoonte om de bruid te helpen een bruidsschat te verzamelen. Vaak werd dit door de ouders verzameld en dan aan de familie van de man gegeven, maar soms kon de familie dit niet betalen. Er werd dan een bridal shower georganiseerd om op die manier toch een bruidsschat te kunnen geven. Dit gebeurde ook als de ouders het bijvoorbeeld niet eens waren met de keuze van de bruid. Wat een soap is dit… ;)

bohemian-bridal-marijevanderleeuw-34 bohemian-bridal-marijevanderleeuw-48 bohemian-bridal-marijevanderleeuw-70 bohemian-bridal-marijevanderleeuw-73

De bridal shower anno nu

Tegenwoordig is het in Amerika nog steeds de gewoonte om de bruid cadeautjes te geven bij een bridal shower. In Nederland beginnen we nog maar net aan het idee van dit feestje te wennen, en dus is er ruimte genoeg om er je eigen draai aan te geven! Wat mij betreft staat er voorop dat je een gezellige middag of avond hebt met je vriendinnen, vol met lekker eten, foute grappen en gezelligheid. Waarin is dit dan anders dan een vrijgezellenfeestje? Bij de meeste vrijgezellenfeestjes is het de bedoeling om de bruid vooral beet te nemen en domme dingen te laten doen (Disneyliedjes zingen bij de ijsbaan bijvoorbeeld, jep, I did that!), bij een bridal shower gaat het juist vooral om een gezellige middag waarbij je met de bruid meeviert dat ze gaat trouwen. En dat is iets wat je eigenlijk niet genoeg kunt doen… ;)

Ideetjes voor je bridal shower

Wat je dan kunt doen met een bridal shower? Dat mag je helemaal zelf verzinnen, maar hierbij vast een aantal ideetjes:

  • Lekker eten (denk ook aan een mooi gestylde tafel, met een kleiner gezelschap extra leuk!)
  • Versiering voor jullie bruiloft maken
  • Bloemenkransen maken voor jou en je vriendinnen om op de bruiloft te dragen
  • Spelletjes
  • Een dagje ontspannen in een spa
  • Een make up workshop
  • Een fotoshoot

Zelf zou ik voor een bridal shower eerst een leuke locatie zoeken waar je veel zelf mag. Laatst heb ik mijn verjaardag gewoon in een park gevierd, met pallets als tafels en heel veel kussens, lekker ontspannen. Maar een dagje naar de sauna lijkt me ook heerlijk! Lijkt een bridal shower je nou veel leuker dan een vrijgezellenfeestje? Vertel dat gewoon aan je vriendinnen. Enne… vind je ze net zo leuk? Dan doe je het toch gewoon allebei!

bohemian-bridal-marijevanderleeuw-78 bohemian-bridal-marijevanderleeuw-81 bohemian-bridal-marijevanderleeuw-94 bohemian-bridal-marijevanderleeuw-103 wat-is-een-bridal-shower2 bohemian-bridal-marijevanderleeuw-113 bohemian-bridal-marijevanderleeuw-114 Bridal-shower-1 Bridal-shower-2bohemian-bridal-marijevanderleeuw-164 bohemian-bridal-marijevanderleeuw-152

Het team:
Fotograaf: Madame Poppy
Organisatie en styling: BEST DAY EVER events
Muah: Natalia Bakeyeva & Visazine
Jurken en accessoires: Namanama vintage
Bloemen: REDWHITEBLUEPINK
Stationery: Nelleketekent

Body-art: Peperkoekhuisje
Taart en sweettable: Gebakkerij
Video: The Best of Times Films

Modellen: Olga, Darya, Anastasia, Elske en Renske