Had jij voor je aanzoek al een Pinterest-bord voor je bruiloft? Dan is het bruiloft plannen vast iets wat jij vooral doet. Maar samenwerken is belangrijk!

Trouwen is een typische meisjesdroom. Op jonge leeftijd fantaseren we al over trouwen. Over de jurk die we willen, de locatie en niet te vergeten de taart. Als kleine meisjes stonden we vaak niet stil bij de wensen van de bruidegom, want die was er natuurlijk niet. Maar ook na het ontmoeten van de prins op het witte paard worden de wensen van de bruidegom weleens vergeten.

Natuurlijk is dit het moment waar je heel je leven al over hebt gedroomd. Een dag die je maar een keer meemaakt en daarom wil je dat alles goed verloopt, maar vergeet je lieveling niet! Veel bruiden hebben het onbewust over “mijn grote dag”, en dat terwijl het eigenlijk JULLIE grote dag is. Dat je hubby minder gespannen is over de voorbereidingen betekent niet dat het hem niets doet. Het is voor hem een net zo belangrijke dag als dat het voor jou is.

Een bruiloft plannen: een feestje van jullie samen

Dit is de man waar je de rest van je leven mee wilt delen en de bruiloft is het begin van jullie huwelijk. Dan is het eigenlijk wel belangrijk dat de bruiloft een presentatie is van jullie beide. Het maakt hem misschien niet uit of de bloemen violet of paars zijn, maar vergeet niet in al je enthousiasme zijn mening te vragen over de invulling van de bruiloft. Wat heeft hij in gedachten voor de catering? Wil hij eigenlijk wel een grote bruiloft? En wat voor muziek heeft zijn voorkeur?

Het kan zijn dat je partner juist zoveel mogelijk aan jou wil overlaten. Maar de bruidegom is niet alleen maar degene die het kostenplaatje op zich neemt. Vaak wil de bruidegom zijn bruid niet teleurstellen. Hierdoor kan het zijn dat hij sneller instemt met jouw wensen. Laat hem daarom weten dat jij zijn wensen net zo belangrijk vindt. Op die manier zal hij zich vast niet bezwaard voelen om bijvoorbeeld een superhelden PhotoBooth ter sprake te brengen.

Blijf natuurlijk ook daten…

Een bruiloft plannen neemt veel tijd in beslag, zeker ook van jullie samen. Daarom is het belangrijk dat je samen ook leuke dingen blijft doen die niets met de bruiloft te maken hebben. Dus blijf vooral lekker daten met je vent en daten kan ook heel goed thuis. Netflix & Pizza anyone?

Hoe verdelen jullie de taken van het bruiloft plannen?

Coverfoto: Unsplash / Christiana Rivers Photography