Als je gaat trouwen in de botanische tuinen, dan hoort daar natuurlijk een jurk met bloemen bij. En deze zijn zelfs handgeschilderd!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Wij vonden het een mooi idee om met onze favoriete mensen in ons leven onze liefde te vieren.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik heb mijn trouwjurk gevonden bij Dreamgirls Bruidsmode op de DeClerqstraat in Amsterdam. Ik had een boho kanten jurk in gedachten maar eenmaal gepast stond dat mij echt niet. Het werd wat veel in combinatie met mijn huidskleur (kant steekt meer af) en mijn grote bos haar. Toen Joan van Dreamgirls met deze jurk aankwam was het gelijk raak. Het is de 6170 van Sweetheart Gowns. Simpel, klassieke lijnen en super mooi satijn. Ik wilde wel graag een persoonlijke touch aan de jurk toevoegen. Carla Pannen heeft toen de jurk met de hand beschilderd! Zij heeft ook de jurk op maat gemaakt en hier en daar wat aangepast aan mijn wensen. De tulpen waren een verwijzing naar de favoriete bloem van mijn vader, die helaas overleden is.

Wat was je favoriete onderdeel van de bruiloft?
Ik heb eigenlijk twee favoriete momenten. Het eerste moment was dat Simon en ik over een bruggetje de Hortus binnen kwamen lopen. Al onze favoriete mensen stonden daar ons op te wachten. Mijn tweede favoriete moment was de ceremonie. Heel kort maar heel persoonlijk door de eigen geloften die we hadden geschreven en onze zoon Abel die de ringen kwam brengen.

Ben je ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
Ik ben vooral over de jurk zenuwachtig geweest. Ik zag de jurk pas twee dagen van te voren met beschildering. Niet dat ik geen vertrouwen in Carla had, maar ik vond het super moeilijk om die details los te laten.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben bezuinigd op de trouwauto, die hadden we niet want we konden toch niet voorrijden op locatie. Ook hebben we bezuinigd op de bloemen; ik had al bloemen op mijn jurk en in mijn haar, een boeket erbij was een beetje veel van het goede. Daarnaast hebben we veel aan vrienden gevraagd. Een goede vriend van Simon heeft de kaart ontworpen en mijn vriendinnen hebben de ceremonie aangekleed. Zo bespaarden we geld en werd de dag heel persoonlijk.

En waarop juist niet?
We hebben niet bezuinigd op de ringen want we gaan ervan uit dat we deze nog heel lang dragen! We hebben ook niet bezuinigd op de catering en de locatie. We vonden het belangrijk om op een mooie plek te trouwen waar we allebei graag komen (De Hortus Botanicus in Amsterdam). Bovendien vonden we het belangrijk dat al onze gasten lekker konden eten, vegetarisch, vegan, vlees, halal etc. Iedereen had verschillende opties.

 

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
We hadden geen versiering / aankleding! Alleen de cateraar heeft op ons verzoek de tafel aangekleed. We vonden de locatie zo verschrikkelijk mooi, we vonden dat we geen versiering nodig hadden. Wel hebben we bij de bloemenstal om de hoek een bosje eucalyptus gekocht om de bruidstaart mee op te maken.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Drie tips: Neem tijdens de dag een momentje met z’n tweeën om even bij te komen. Het is zo’ n indrukwekkende dag! Doe zoveel mogelijk zelf, dat scheelt een hoop geld en de dag wordt zo een stuk persoonlijker. En als laatste: alles komt goed, hoe dan ook!

Leveranciers van deze bruiloft
Jurk: Dreamgirls Bruidsmode en Carla Pannen
Bloemen: Bloemenweelde Amsterdam
Fotograaf: Aline Bouma
Locatie: Hortus Botanicus Amsterdam
Taarten: Dophert Catering
Catering: Saen Catering