Waar denk jij aan bij een vrijgezellenfeest? Make-up en sieraden, wellness, actie of misschien wel strippers? Mijn vrijgezellendag stond vooral in het teken van gezelligheid en genieten; ik vond het geweldig!

Twee vriendinnen blinddoekten mij direct bij de voordeur. Ik moest dus ‘blind’ een auto instappen, om even later op een feestelijke locatie aan te komen: al mijn vriendinnen, omringd door ingepakte cadeaus en vooral heel veel heerlijke gerechtjes. Door de ‘donkere’ autorit moest ik even bijkomen, maar dat ging gelukkig snel dankzij alle door mijn vriendinnen zelfgemaakte lekkere hapjes.

Terwijl we genoten van salades, pincho’s en brownies, kregen we uitleg van twee dames die ons een creatieve workshop gaven. Op een houten plank maakte iedereen een eigen spreuk en leuke frutsels. En zo waren we een paar uurtjes lekker in de weer met spijkers, wol, stofjes en verf. Leuk en verschillend dat de resultaten zijn!

Een korte wandeling stond als volgt op het programma. Die leidde naar een dansschool in de buurt, waar we salsa les kregen. Toen we wachtten op de leraar, moest ik als bride to be een aantal meer en minder lastige vragen beantwoorden over mijn vriendinnen. Want hoe goed ken ik hen nu eigenlijk? Voor ieder goed antwoord kreeg ik een foto: dat leverde natuurlijk heel wat beschamende momenten op!

Na de dansles stonden er twee taxibusjes voor ons klaar en niet veel later zaten we aan een heerlijk tapas diner met fijne cocktails. Omdat ik van tevoren al had bedacht dat ik mijn vriendinnen graag wilde bedanken voor al hun moeite, maar ook voor onze vriendschap en mooie momenten die we tot nu toe samen hebben beleefd, zat er in mijn tas voor iedere vriendin een geschreven kaartje. Het uitdelen van de kaartjes leverde een verraste groep vriendinnen op! Die overigens ook nog wat vragen over mij mocht beantwoorden, want er werd niet alleen getest of ik hèn goed ken, maar ook andersom. Mijn favoriete drankje, welke vriendin kent mij het langst en van welke jongen kreeg ik ooit mijn eerste kus? Geen enkele vraag bleef onbeantwoord; mijn vriendinnen wisten het allemaal.

De avond eindigde – zoals het volgens mij bij een goede bachelorette party hoort – met lekkere drankjes en vooral ook dansjes. Kortom: mijn vriendinnen en ik hebben ons een dag lang super vermaakt, lekker gelachen en samen plezier gemaakt!

Hoe zag jouw vrijgezellenfeest eruit?

Fotocredits coverfoto: Shutterstock.