Op safari gaan en tegelijkertijd trouwen, hoe geweldig klink dat?! Jos en Kim laten zien hoe bijzonder trouwen in Zuid-Afrika kan zijn. Kijk en lees mee naar deze bijzondere bruiloft.

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
We hebben al 17 jaar een relatie. Jos wou al langer trouwen, maar ik (Kim) vond het maar onzin. Maar na een heel mooie aanzoek in Zuid-Korea toen we daar op vakantie waren, kon ik niet langer nee zeggen. We hebben al bewezen na zoveel jaar dat we van elkaar houden en nu onze ouders beide nog leven wilden we toch een mooi feest geven om dat met hen en de juiste vrienden te vieren.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Mijn trouwjurk was eigenlijk een ramp om te vinden. Ik had via Pinterest allemaal voorbeelden bewaard. Met die foto’s ben ik naar een trouwzaak gegaan. Helaas leek niks op wat ik mooi vond. Toen ben ik gaan googelen en de jurk die ik mooi vond was van een hele dure ontwerper die in Amerika zat. Ik kreeg een tip van een vriendin die zei ‘waarom laat je de jurk dan niet namaken?’. Zo ben ik op zoek gegaan naar een ontwerpster. Eerst had ik een ontwerpster in Amsterdam gevonden maar er was geen klik, en de stof die zij voorstelde vond ik ook niet mooi, dus zat ik echt met mijn handen in mijn haar. Toen kwam ik via facebook bij ontwerpster Monique Désar terecht en heb eerst met haar heen en weer gemaild. Ik merkte al gelijk dat ze begreep wat ik wilde, want ze kwam ook met voorbeelden aan die mij aan spraken. Ik heb toen een afspraak gemaakt en ben naar Venlo gereden om mij op te laten meten.

Hoe zag jullie dag eruit?
Eigenlijk was ons huwelijk niet één dag. We zijn getrouwd in Zuid-Afrika en er waren in totaal dertig mensen naar ons huwelijk gekomen. We hebben een heel weekend een safaripark afgehuurd. Als zoveel mensen de moeite nemen om helemaal naar Zuid-Afrika komen voor ons huwelijk, dan moeten we wel wat terug doen om het echt onvergetelijk te maken. Op de vrijdag zijn we op safari geweest en na terugkomst van de safari hebben we heerlijk gebarbecued. De zaterdagochtend begon weer met een safari en na de lunch ging iedereen zich klaar maken voor de trouwerij. Met jeeps werden de gasten naar de bergen gereden want tussen de bergen vond de ceremonie plaats. De locatie was ongelofelijk mooi. Daar hebben we speeches gehad van de ouders en hebben we wat gedronken. Daarna werden de gasten terug naar de lodge gebracht waar het eten en het feest was. Wij bleven achter bij de bergen om nog wat trouwfoto’s te maken. Een uurtje daarna sloten we aan bij het feest.

De week ervoor zaten we met zijn allen in Kaapstad, daar hebben we ook onze vrijgezellenfeest gehouden.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hebben sterke drank uit het menu gehaald, wel was er volop champagne, bier en wijn, maar als mensen Wodka of Bacardi wilden moesten ze dat zelf betalen. Verder we hadden geen bruiloft taart, en niet te veel bloemen.

En waarop juist niet?
We hebben al het eten en drinken betaald het hele weekend voor alle mensen. Dat was een behoorlijk bedrag ;-)

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Ook dat had ik bij Pinterest opgezocht. Ik wilde vooral veel lichtjes op mijn bruiloft. Via de weddingplanner heb ik dat besproken en zij regelde alles.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Raak niet in de stress als er wat fout gaat. Je weet gewoon dat er altijd wel iets fout gaat. Maak je er niet druk om en ga gewoon genieten van je feest. Het is zonde als dat je feest zou beïnvloeden.

lijstje van vendors:

Fotograaf: Esther van Geenen
Locatie: Fairy Glen
Jurk: Monique Désar