Martijn en Saskia wilden trouwen volgens de familie tradities… En dan denk je misschien dat dat saai is, maar niets is minder waar. Martijn en Saskia trouwen in een tent!

BruidsboeketBlikken TrouwautoTrouwautoTrouwen KerkTrouwfotograaf UtrechtTrouwdecoratie Kerk

Waar zijn jullie getrouwd?
In het weiland naast het ouderlijk huis van Martijn (Werkhoven – Utrecht). De combinatie van een tent en weiland was inmiddels uitgegroeid tot een traditie bij feestjes van de familie Verkerk. Van te voren hadden we dan al bedacht, als we gaan trouwen is dit in een tent in het weiland. Het was dan ook super dat dit kon!

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
We kennen elkaar inmiddels 7 jaar en kregen de kans om een klusproject aan te gaan, een huis van de familie. Dit was voor ons een moment waarop we samen voor ons idee ‚de grote stap’ zouden wagen. Uiteraard was het woord trouwen wel eens gevallen hierdoor, maar Martijn gaf zich daar nooit echt over uit. Tot een zomeravond in Italië…

Trouwen in een TentGroepsfoto BruiloftBloemen BruiloftOngedwongen TrouwfotografieStyling BruiloftTent Bruiloft

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
In eerste instantie viel mijn oog op de losse, vintage jurken van Rembo Styling. De nieuwe collectie hiervan was nog niet in Nederland. Echter al wel in België, waardoor ik bij een bruidszaak in Aalst terecht kwam. Uiteindelijk is het geen Rembo geworden, maar een jurk van Manuel Mota. Deze jurk heeft mijn tante nog aangepast. De sleep en een tweede onderrok van tule heeft ze verwijderd en het bovenstukje heeft ze op maat gemaakt. Ik wilde heel graag een jurk waar ik van alles mee kon doen, dus geen grote hoepel of sleep, zodat ik normaal kon tafelen en dansen.

Trouwfotograaf WerkhovenDIY Bruiloft StylingDiner BruiloftBloemen vaasjes BruiloftTrouwfotograaf Culemborg

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Op zaken als het boeket, schoenen (bruid), make-up en bedankjes hebben we bespaard. Tenminste, daarin zijn we niet meegegaan in de hype.

En waarop juist niet?
Voor ons was het belangrijkste van de dag het eten, het drinken, de tent, de kerk en de muziek. Dit moest goed zijn en uiteraard de aankleding die de sfeer bepaald en een goede fotograaf, die zorgt voor een mooie tastbare herinnering. Een fotograaf die zich aanpast aan waar ze is en heerlijk onopvallend de mooiste plaatjes schiet. Dus eigenlijk nog best veel.

Trouwfotograaf WerkhovenTrouwen in een TentDIY Bruiloft StylingStyling Bruiloft

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaag?
De grote elementen zoals de spantent komt van Dreamtents. Tafels, stoelen, bar, servies, bloembakken en het krijtbord via Servé. De kleinere details zijn her en der verzameld. Bij Xenos en Action, Langzalzeleven.nl, en nog veel meer andere winkels. Ook zijn een aantal dingen zelf gemaakt!

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Kijk naar wat je het belangrijkste vindt voor jullie dag… Probeer een creatie te maken van wat bij jullie past. Dat begint bij de locatie, maar ook de volgorde op de dag. Vergeet het standaard draaiboek en maak je eigen draaiboek. Als het wordt zoals jullie zijn, dan genieten de mensen om je heen ook.

Tent BruiloftStyling BruiloftFeestlocatie Tent BruiloftWensballonnenWensballon Bruiloft

Foto’s van Arma fotografie.