Iedereen wil een goede relatie hebben, en daar doen we dan ook hard ons best voor. We proberen alles goed te doen, maar sommige dingen moeten we gewoon niet doen! Daarom 8 relatie valkuilen die je beter kunt vermijden.

1. Familie

Nu je getrouwd bent zou je belangrijkste prioriteit je partner moeten zijn, en dat kan lastig zijn als je familie en vrienden hebt die aan je trekken! Natuurlijk is het belangrijk om hen vaak te zien, maar je partner komt altijd eerst.

2. Slechte communicatie

Het is zo makkelijk om het leven gewoon te laten lopen en je lief alleen te zien als je er toevallig tijd voor hebt. Ook bij ons is het vaak een wonder als we 5 minuten tijd hebben om even echt te vragen hoe het met de ander gaat. Veel te kort! Neem de tijd om met elkaar te praten en te weten wat de ander meemaakt.

3. Stress

Je kent het wel… Je hebt de hele dag gewerkt, en er was nogal veel te doen. Uiteraard reageer je dat niet af op je collega’s, maar zodra je thuis komt krijgt je partner de wind van voren. Oeps! Niet zo handig. Je kunt dit voorkomen door met elkaar te praten over stressvolle situaties. Hoe gaat het op je werk? Hoe zit het met jullie financiële situatie? Praat erover, en draag de stress samen.

4. Beeldschermen

Mijn telefoon vindt de weg naar mijn handen iets te vaak, en dat vindt mijn lief ook. Dat zorgt dus ook wel eens voor ruzie. En dat niet alleen, ik ben zo vaak afwezig terwijl hij in dezelfde ruimte zit! Ik probeer mijn telefoon dus ook steeds vaker weg te leggen of thuis te laten als we samen weggaan. Wat een aanrader is dat!

5. Egoïsme

In een huwelijk zou je eigenlijk vooral bezig moeten zijn  met hoe je partner zich voelt. Het is de ultieme vorm van on-egoïsme (leuk woord toch, zelf verzonnen ;p). Een lastige voor mij. Ik ben graag met mijzelf bezig, en met wat belangrijk is voor mij, en wat ik wil hebben, en wat ik wil doen… Glenn is er een stuk beter in. Die doet met liefde van alles en nog wat voor mij, en dat voelt zo fijn! Een flinke leerschool voor mij dus. Het huwelijk is namelijk niet hij boven haar, maar wij boven mij!

6. Verleden

Wat er ook gebeurd is in het verleden, het is vaak het beste als het daar blijft. Iemand blijven vastpinnen op dingen uit het verleden helpen je relatie niet om te groeien. Kan je iets niet vergeven? Probeer dat op te lossen, want anders zal het jullie relatie altijd in de weg blijven staan!

7. Oneerlijk zijn

Een klein leugentje om bestwil… Ik ben er ook wel eens schuldig aan. Toch is het verstandig om eerlijk te zijn tegen elkaar. Hoe klein het leugentje ook is, het komt tussen jullie in te staan.

8. Trots

Het is goed om af en toe je relatie eens onder de loep te nemen en te kijken wat er beter kan. Jammer genoeg komt dat trotse monster soms ook meekijken. Natuurlijk gaat het goed! Ik doe namelijk alles goed, ik doe keihard mijn best. Wat er dan niet goed gaat, schuif je af naar de ander. Maar is dit wel echt hoe het zit? En is het niet gewoon trots die ervoor zorgt dat je niet eerlijk naar jezelf kijkt?

Het is hard werken om er samen iets moois van te maken, maar volgens mij wel enorm de moeite waard! Aan welke relatie valkuilen moet jij toch eens gaan werken?

Credits coverfoto: Unsplash.com