Jullie gaan trouwen en dus wil je graag inspiratie opdoen voor je bruiloft. Maar waar haal je inspiratie voor een vernieuwend, hip en fantastisch bruiloft-thema vandaan?

Inspiratie, alleen van het woord begint het bij mij al te borrelen. Heerlijk!

Je zult het misschien wel herkennen, zomaar door een bepaalde kleur of vorm krijg je een idee. Vaak op de meest onverwachte momenten, onder de douche, net voor je in slaap valt of op de fiets. Je hoofd is leeg en er is weer plaats voor een nieuwe dingen. Je creativiteit neemt een loopje met je en voor je het weet, ligt er in je hoofd een heel plan van aanpak klaar.

Dat is nou net wat je nodig hebt als je bezig bent met het plannen van je bruiloft. Maar soms zijn er van die dagen, dan laat het borrelen even op zich wachten. Je hebt zelfs geen inspiratie om je te láten inspireren. Dan is het tijd voor het noodplan. Want dan is je hoofd vol en veel te druk. Voor je het weet geniet je niet van alle voorbereidingen. Dat moeten we voorkomen!

Trouwbeurs

Om ideeën voor je trouwdag op te doen, lijkt een trouwbeurs het meest voor de hand liggend. Voordat jullie je volledig in deze wondere-wereld storten: er zijn heel wat beurzen met enkel donkerblauwe sta-tafeltjes en saaie flyertjes. Allemaal leuk, maar jij wilt geïnspireerd worden! Dus besteed je kostbare tijd goed en ga alleen naar de vernieuwende beurzen. Dat ontdek je snel genoeg door even kritisch te kijken naar de website, huisstijl, leveranciers en locatie van  de beurs. (Eline organiseert zelf trouwens ook een superleuke trouwbeurs binnenkort! Het heet ‘jullie feestje’ en is op 9 en 10 oktober. red.)

Etalages kijken

Etalages zijn vaak ingericht met een heel thema. De perfecte manier dus om kleuren, vormen, trends en producten bij elkaar te zoeken. Ze zijn meestal ook helemaal op een seizoen ingericht, wat het droomplaatje voor jullie zomerbruiloft of wintersprookje helemaal compleet maakt.

(Mode)musea

Heel veel trends in bruiloftenland zie je eerst in mode en huisaccessoires. Mode is dus een echte inspiratiebron voor jullie dag. En het mooie is: mode komt vaak naar verloop van de tijd weer terug. Bezoek dus eens een fijn modemuseum en ga op zoek naar mooie kleuren en let op de presentatie. Helemaal goed als je kiest voor een vintage-thema.

Pinterest

Wie kent het niet! Het geweldige, verslavende Pinterest. Tip, zoek niet alleen op bruiloften. Zoek ook eens onder mode, food en branding. Daar kun je nog eens  vernieuwende ideeën voor je trouwdag uithalen. Leuke bedrijven uit de trouwbranche  volgen is natuurlijk altijd een goed idee, zij zijn op de hoogte van allerlaatste trouwtrends.

Etsy

Zwijmel… Etsy. Net zo inspirerend, hip en leuk als Pinterest. En helemaal mooi is dat je hier ook gelijk kunt kopen! Perfect dus! Niets meer aan toe te voegen, Etsy verdient het om onder je favorieten te staan!

Weddingplanner

Een weddingplanner is verzot op vernieuwende en unieke bruiloften. Dan heeft ze ook nog eens boeken vol mooie plaatjes, een netwerk vol fijne adresjes en een bak met ervaring. Net wat je nodig hebt dus als het met bovenstaande tips niet lukt. Gewoon een keer gaan praten en je gaat bruisend van ideeën weer naar huis!

Bron coverfoto: PRETTY DAYS