Vandaag is de winter officieel begonnen! Trouw jij deze winter of overweeg je nog in welk seizoen jullie volgend jaar gaan trouwen? Met deze blog hoop ik je te laten zien hoe betoverend een winterbruiloft kan zijn. 

Trouwen in de winter. Het komt niet vaak voor en dat vind ik wel eens jammer. Natuurlijk begrijp ik dat veel bruidsparen kiezen om met mooi en warm weer te trouwen. Toch heeft de winter veel charme en kun je je uitleven op de prachtigste details.

Bloemen

Laat ik beginnen met de bloemen, die zijn wat mij betreft onmisbaar op een bruiloft. Of het nu gaat om een winter-, zomer- herfst of een lentebruiloft. Bloemen geven een feestelijk tintje aan jullie dag. Voor de winter kun je denken aan Amaryllissen, Hyacinten, Annemonen, Sneeuwvlokjes of Tulpen. Deze bloemen passen goed bij de tijd van het jaar. In combinatie met robuuste takken, grove materialen en natuurlijke typische winterproducten.

warme chocomel met mini marshmallows
Foto: Anouk fotografeert

Styling

Met de styling kun je op een winterbruiloft helemaal losgaan. Want wie wordt er niet blij van zo’n intens wintersfeertje? Zorg voor grof hout (de boswachter wil je hier vast bij helpen), knetterende vuurkorven, warme plaids, bontjes (natuurlijk niet de echte hé?!), flakkerende kaarsen, boomschijven als onderzetters en niet te vergeten: warme chocolademelk met een grote dot slagroom. Opdienen in Mason Jars met een papieren rietje maakt het af. Verkrijgbaar bij Weddingdeco.nl.

rose goud tafelaankleding tafeldecoratie servet met kaneel en wintergroen
Foto’s: Weddingsparrow.uk en Jacque Lynn Photography

Kleurenpallet

Wat betreft de kleuren voor een winterbruiloft, zou ik werken met kleuren die je tijdens dit seizoen ook buiten ziet.  Dan is je kleurenpallet het meest natuurlijk. Groen, wit, grijs, bruin en rood zijn winterse kleuren. Uiteraard kun je kiezen voor één of meerdere van deze kleuren voor jullie bruiloft. Net wat bij jullie stijl past. En voor een chique uitstraling vul je dit kleurenpallet aan met rosé goud, de kleur van dit moment.

Bruidstaart winter sugarlips cakes
Foto: Anais Stoelen Photography

Bruidstaart

Afgelopen week kwam ik deze bruidstaart met rozemarijn en bessen van Sugarlips Cakes tegen. Die is toch om bij weg te smelten?


Handschoenen als bedankje bruiloftsgasten Handschoenen als bedankje bruiloftsgasten
Foto’s via Bridalgide.com. Fotografen: Live View Studios en Orange Girl Photographs

Bedankjes

Ook de bedankjes voor jullie gasten kun je origineel en winters aanpakken. Ik denk bijvoorbeeld aan wollige handschoenen met jullie naam erop. Die kun je bij binnenkomst al uitdelen, dan hoeven je gasten geen kou te lijden als ze even naar buiten gaan. Of wat vind je van kleine boomschijven met jullie trouwlogo erop aan een koord van wol? Als je ze allemaal in een dennenboom hangt en bij de uitgang zet, heb je meteen een stoere eyecatcher.

vaas met dennenappelsPlease snugglebruidstaart winter
Foto’s: Pinterest en Callie Hobbs Photography

Pinterest

Op zoek naar meer inspiratie? Ik heb samen met Girls of honour een Pinterestbord aangemaakt met heul veul inspiratie voor je winterbruiloft. Bekijk ‘m hier.