Ben je van plan een heel bruiloftsweekend te plannen? Laat je inspireren door de prachtige bruiloft van Bart en Danique op Hoeve Vernelsberg in Epen (Zuid-Limburg). De foto’s spreken boekdelen…

Bruiloft bart en danique 1 Bruiloft bart en danique 2 Bruiloft bart en danique 3 Bruiloft bart en danique 4

Wanneer zijn jullie getrouwd?
30 augustus 2014, maar we vierden het volle weekend met een select groepje vrienden en onze gezinnen. Een bruiloftsweekend dus!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden?
Online! Ik had heel specifiek in gedachten wat voor soort jurk ik wilde, maar voor een klein budget omdat ik niet duizenden euro’s wilde uitgeven aan een jurk die ik maar 1x draag. In allerlei trouwboetiekjes en winkels in Nederland kwam ik niet tegen wat ik zocht; een zacht soepele chiffon jurk met kleine kanten mouwtjes en kanten rug. Deze kwam ik tegen bij J.Crew Weddings en ik besloot de gok te wagen en ‘m te bestellen! Een lieve vriendin heeft de jurk ingekort naar mijn lengte.

Bruiloft bart en danique 5 Bruiloft bart en danique 6 Bruiloft bart en danique 7 Bruiloft bart en danique 8 Bruiloft bart en danique 9 Bruiloft bart en danique 10 Bruiloft bart en danique 11

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We begonnen met het idee om heel uitgebreide catering te hebben op de dag zelf, maar daar kwamen we al snel op terug toen we offertes bekeken. Uiteindelijk hebben we alles met behulp van vrienden en gezinnen gedaan, zelf inkopen gedaan voor hapjes, taarten gebakken en ’s avonds alleen een food truck ingehuurd die pittige bospeensoep en heerlijke houtoven pizza’s serveerde. Zij leverden ons ook versgebakken zuurdesembrood voor het gezamenlijke ontbijt de volgende dag. Veel gezelliger en net zo lekker!

En waarop juist niet?
Omdat ik zelf ook werk als fotograaf stond goede fotografie natuurlijk bovenaan ons lijstje met uitgaven. Hierop hebben we dus ook niet bespaard en we hebben zelfs nog een videograaf ingehuurd om alles vast te leggen. We zijn superblij dat we dit gedaan hebben!

Bruiloft bart en danique 12 Bruiloft bart en danique 13 Bruiloft bart en danique 14 Bruiloft bart en danique 15 Bruiloft bart en danique 16 Bruiloft bart en danique 17 Bruiloft bart en danique 18 Bruiloft bart en danique 19 Bruiloft bart en danique 20 Bruiloft bart en danique 21Bruiloft bart en danique 22 Bruiloft bart en danique 23Bruiloft bart en danique 24 Bruiloft bart en danique 27 Bruiloft bart en danique 26 Bruiloft bart en danique 25

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
De sfeer van de bruiloft hadden we vast laten doorschemeren via de prachtige uitnodigingen door Mino Paper Sweets, hierop hadden we ook gevraagd of iedereen kleding met aardetonen wilde dragen om de kleuren van de dag rustig te houden. We hebben wat vintage meubilair gehuurd bij Vintage Revival en vintage servies bij onze fotografe. Verder hebben we vooral veel zelf gedaan, houten bordjes beschilderen, krijtborden beschrijven, slingers knippen, houten tafels timmeren, bloemen plukken, etc… De locatie was van zichzelf al supermooi dus had gelukkig niet veel nodig!

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Ik heb er twee denk ik. Maak je ceremonie zo persoonlijk en eigen mogelijk. Het is het moment waarin jullie aan iedereen laten zien wat jullie voor elkaar betekenen, zelfgeschreven geloften voegen heel veel toe op zo’n moment. Ten tweede is het heel waardevol om je vrienden en familie te betrekken bij de dag. Geef iedereen een taak en maak er zo een bijzondere, collectief georganiseerde dag van die iedereen zich zeker lang zal herinneren!

Bruiloft bart en danique 28 Bruiloft bart en danique 29 Bruiloft bart en danique 30

En als bonus… de video!

De foto’s en video zijn gemaakt door Melissa Milis Photography.