Gaat jouw hart sneller kloppen van winterwonderland? Dan geef jij vast graag het ja-woord in de maand december, januari of februari. En ook bij een winterbruiloft horen prachtige bloemen. In deze blog lees je alles over mooie winter bruidsboeketten die ideaal zijn voor je bruiloft.

Winterse bruidsboeketten

Trouwen in de winter wordt vaak ondergewaardeerd en dat is best zonde. De winter zit vol elementen die je bruiloft extra bijzonder kunnen maken. Bloemen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan de winter. Maar ook in dit seizoen is er veel groen te vinden. “Je hebt bloemen die heel het jaar verkrijgbaar zijn, maar het zijn de seizoensbloemen die er extra charme aangeven”, vertelt Edénique de Beaumont van Edénique Floral design. “In de winter zijn er meer soorten groen, ook is veel groen goedkoper waardoor je meer met decoratie kan doen.”


Foto: Elsa Schaddelee

Prachtig rond

De Ranonkel is een seizoensbloem die erg geliefd is voor bruidsboeketten in de winter. De bloem is rond van vorm en de bloemblaadjes zijn flinterdun en transparant. Het is een bloem die verkrijgbaar is in verschillende soorten en maten. Een veel gebruikte soort voor bruiloften is de Hanoi. Deze bloem is meestal rond de 7 a 8 centimeter en staat prachtig in je winter bruidsboeket.

Winter orchidee

Orchideeën groeien heel het jaar, maar de Cymbidium is een orchideesoort die alleen verkrijgbaar is vanaf de maand september. De bloem is dik een vlezig en voelt een beetjes als een vetplantje aan. De tinten van de bloem varieert van warm oranje, bordeaux tot aan donkerroze. Stuk voor stuk prachtige kleuren voor een warm winterboeket.


Foto: Esther van Geenen

Tropisch in de winter

Trouw je in de wintermaanden, maar wil je wel een tropisch thema? Dat kan ook! En ook planten en bloemen zijn er hoop mogelijkheden. Edénique adviseert veel en groot blad en dan niet het standaard groen. Zoals Monstera, Philodendron en Palmblad, dit zijn bladen met een tropisch uiterlijk. Deze bladen zijn voor het thema goed te combineren met bijvoorbeeld een Nerine. De bloem heeft een lange steel is en is een echte eye-catcher, ideaal voor een elegante look.


Foto: Eline Abdrakhmanova

Ik ben een echt eilandmeisje en dol op zon, strand en zee, maar elk jaar weer hoop ik op een witte kerst. Ik kan dus ook weg zwijmelen bij prachtige winterbruiloften. Op zoek naar meer inspiratie voor een winterbruiloft? Lees dan ook:

Coverfoto: KnowMe Fotografie