Dromen jullie van een magische bruiloft in de winter? Wij geven tips! Want je wilt jezelf en je gasten natuurlijk niet laten verkleumen, maar wel het ultieme winterse gevoel geven.

Er zijn niet veel bruidsparen die kiezen voor een bruiloft in de winter. Sterker nog, de winter is het minst favoriete seizoen om te trouwen. Wij denken daar anders over en willen je met deze blog laten zien dat trouwen in de winter ontzettend mooi kan zijn!


Foto: Wianda Bongen Photography

Het ja-woord bij een knisperend haardvuur

Hoor je de haardvuur al knisperen? Knus en verwarmend, omringd door jullie geliefden, wat een prachtig moment om elkaar het ja-woord te geven! In het plaatsje Echteld staat Kasteel Wijenburg en deze trouwlocatie is een van de mogelijkheden om jullie droom uit te laten komen. Wat een plaatje is het niet?

Iets warms voor over je trouwjurk

Een jasje of bolero voor over je trouwjurk is niet alleen om je warm te houden, het maakt de sfeer voor je bruiloft in de winter ook helemaal af! Ga je voor een fijn wollen vest of kies je voor een stoer jack?

Extra tip om warm te blijven: neem een paar dikke sokken en warme boots mee tijdens de fotoshoot, zodat je tenen er niet af vriezen! Zorg er wel voor dat de laarzen, mocht je hakken dragen, net zo hoog zijn als je andere schoenen. Anders zie je verschil in de lengte van je trouwjurk.

Foto: Wianda Bongen Photography


Foto: Studio Phylicia


Foto: Lott’s Photography

Kaarsen, kaarsen, kaarsen!

Daar hoeven we verder niets over te zeggen toch? Dat laten we deze foto’s voor ons doen…

Foto links: Van Kaartjes tot Kiekjes | Foto rechts: Esther van Geenen Photography

Winterse bruidstaart

Ook de bruidstaart kan in winterse sferen. Een klassieke witte taart, afgewerkt met een takje groen en kleine bloemetjes. Wat een plaatje!


Foto: Wianda Bongen Photography

Warme chocolademelk met slagroom

Wat is nou een winter zonder warme chocolademelk met slagroom?! Juist, serveren op je bruiloft dus! Ben je op zoek naar iets sterkers? Warme chocolademelk met een scheutje Baileys is echt heerlijk.


Foto: Blik en Bloos Fotografie

Stationary

Ook je stationery kan natuurlijk helemaal in winterse stijlen gemaakt worden. En hoe leuk is het om met Kerst het jaar voor je bruiloft vast kerstige save the dates te sturen?!

Foto: Wianda Bongen Photography

Magische decoratie voor je bruiloft in de winter

Decoraties mogen natuurlijk niet missen op jullie bruiloft. In de blog ‘De nieuwe IKEA collectie is perfect voor je winter bruiloft’ laat Marit zien wat voor toffe decoraties IKEA nieuw in hun collectie heeft. Klik op de link voor nog meer moois!

Een extra tip over de decoraties: stem het geheel op elkaar af. Laat bijvoorbeeld de kleuren van het bruidsboeket overeenkomen met de decoraties. Doe dat ook met de corsages, linten voor de auto’s van gasten etc. It’s all in the details! Dit geldt natuurlijk niet alleen voor een winterse bruiloft…

En of deze sneeuwuil bij je bruiloft in de winter past!

En hoe tof om foto’s mee te maken? Zorg er wel voor dat je bij een erkend bedrijf aanklopt voor vogels bij je fotoshoot. Dan weet je zeker dat ze goed behandeld worden.


Foto: Van Kaartjes tot Kiekjes

Sneeuw in Nederland?

Dat je trouwt in de winter, betekent natuurlijk niet dat je gegarandeerd een sneeuwwitte bruiloft hebt. Of jullie moeten mega veel geluk hebben, maar die kans achten we vrij klein. Toch kan je bruiloft ook zonder sneeuw een prachtige winterse bruiloft zijn! Dat kun je zien in de blog ‘Inspiratie: een winterse bruiloft in Noorwegen’.

Meer inspirerende plaatjes…


Foto: Wianda Bongen Photography

Meer lezen over een bruiloft in de winter:
Laat je inspireren door deze heerlijke winterse bruiloft shoot
– Hoe blijf je warm op je herfst- of winterbruiloft?
– Als je deze bruiloft hebt gezien wil je spontaan in de winter trouwen