Geen suf gastenboek op jullie bruiloft, maar op zoek naar iets leuks en hips? Liefst met foto’s? Dan zit je helemaal goed met de photobooth! Maar hoe werkt dat dan? Dat lees je hier!

Onze Lievelingsleveranciers weten gelukkig precies hoe het in zijn werk gaat als je een photobooth wilt als gastenboek.

Dubbele print foto’s

Lievelingsleverancier Jasper van SayKaas.com: “Maak dubbele print foto’s: 1 print is voor de gasten en 1 print kunnen jullie zelf inplakken in een boek met blanco bladen. Dit kun je later zelf doen, of de gasten tijdens de bruiloft laten doen.”

Een andere optie als je de gasten wel graag een exemplaar wilt geven, maar niet gaat voor de dubbele print: zorg ervoor dat de gasten een digitale versie van de foto’s ontvangen!

De gasten plakken de foto’s direct in een boek

Gasten kunnen de foto’s direct zelf in een blanco (gasten)boek plakken, waarbij je hen tevens aan de slag kunt laten gaan met viltstiften, knipsels en andere leuke versieringen.

De do’s volgens Lievelingsleverancier Lysbert Schuitema van Firma Beeld:

  • Gebruik Pritt stift in plaats van lijm, want dat laatste knoeit zo;
  • Zet een apart tafeltje klaar voor het gastenboek;
  • Plaats er een instructiebordje bij waarop staat wat precies van de gasten wordt verwacht ten aanzien van zowel de photobooth als het gastenboek, want als mensen niet weten wat te doen dan verzinnen ze zelf wat (dat kan ook leuk en apart worden, maar helaas soms ook een rommeltje!);
  • Zorg ervoor dat de pennen/viltstiften die je erbij legt, werken;
  • Plaats de photobooth eventueel in een aparte ruimte, waarbij de medewerker van de photobooth uitleg kan geven en je niet gestoord wordt door muziek of drank.

En nog een echte don’t volgens Lysbert:

“Gebruik liever geen wasabi tape – het lijkt mooi als versiering, maar mensen scheuren vaak slordig en daardoor wordt het meestal een knoeiboel.”

Zelf plakken

Voor de controlfreaks onder ons: laat de gasten de fotoprints die voor jullie zijn, in een bakje stoppen (in plaats van de foto’s inplakken). Na de bruiloft kunnen jullie dan in alle rust aan de slag met het knip- en plakwerk… Zo weet je in elk geval zeker dat het geen rommeltje wordt!

Alternatieven voor het gewone gastenboek

Laat jullie favoriete illustrator een gastenboek ontwerpen met daarin ruimte voor de genomen foto’s. Denk bijvoorbeeld aan krijtbordstijl of iets in de stijl van jullie bruiloft.

Wil je liever helemaal iets anders met de foto’s dan ze simpelweg in een gastenboek of fotoalbum plakken?

Maak een foto- of schilderijlijst met daarin 10 lijntjes touw met knijpertjes en cadeaulabels eraan. De gasten kunnen de foto’s aan de knijpertjes hangen en hun wens voor het bruidspaar op de labels schrijven. Na de bruiloft kunnen jullie de lijst met foto’s in de woonkamer ophangen als aandenken aan de mooie dag. Bovendien kun je er op ieder moment voor kiezen om de foto’s (alsnog) in te plakken.

Een andere optie is op jullie bruiloft één groot vel papier of behang tegen een muur te plakken, waar de gasten de photobooth foto’s rechtstreeks op plakken. Zo maken de gasten samen één groot moodboard!

Aan de slag met accessoires en props

Lievelingsleverancier Liefslabel biedt een leuk fotohoekje aan. Gebruik dit polaroid frame om je gasten op een creatieve manier op de gevoelige plaat te leggen!

En bij Lievelingsleverancier Musthaveparty vind je diverse producten die hartstikke leuk zijn om te gebruiken bij de photobooth.