Zoeken jullie nog een bestemming voor jullie huwelijksreis? Of misschien zelf wel bruiloft? Puglia is nog niet zo bekend, maar wel adembenemend mooi!

Fotograaf Alice bezocht deze bijzondere plek en deelt graag haar mooie foto’s, en natuurlijk tips voor jullie huwelijksreis!

Een huwelijksreis, of zelfs een bruiloft!

Afgelopen zomer bezocht ik het prachtige Puglia in Zuid-Italië. Deze streek bevindt aan de Adriatische zee zich in het hakje van de laars. Hoewel deze streek nog niet heel bekend is onder buitenlandse toeristen, weet zij steeds meer harten te veroveren van vakantiegangers en zelfs bruidsparen. De prachtige witte steden en rotsachtige kusten lenen zich immers perfect voor een destination wedding en aansluitende honeymoon. Ook steeds meer weddingplanners bieden hun diensten tegenwoordig aan in Puglia, kijk bijvoorbeeld eens op de website van Lievelingsleverancier Nina Weddings.

Wat kun je zien in Puglia?

Een must-see in Puglia is Ostuni. Vanwege de ligging op een grote heuvel, kun je de witte muren van deze stad al van ver aanschouwen. Eenmaal in de stad, kun je uren dwalen door de kleine pittoreske straatjes en vanaf de vele terrasjes genieten van het uitzicht over de Itria vallei.

Hoewel alle reisgidsen je zullen vertellen dat Ostuni de mooiste stad van Puglia is – dit is immers dé città bianca – kan ik uit ervaring vertellen dat er misschien wel een stad is die nóg mooier is dan Ostuni. Dit is namelijk Locorotondo. Waar Ostuni uitpuilt van toeristen, is Locorotondo een oase van rust.

Hoewel er in de zomer overdag haast niemand te bekennen is, komen de locals in de avond tevoorschijn om te genieten van een avond vol lekker eten en goede muziek. De prachtige witte gebouwen en wegen van Locorotondo doen niet af voor die van Ostuni. Daarnaast zit Locorotondo vol met hippe hotspots zoals Docks 101 en Crê p’scrè. Ook vindt er jaarlijks een kunst- en muziekfestival plaats in het centrum van Locorotondo, namelijk Locus Music Festival, met dit jaar niemand minder dan Bonobo op de line-up.

Naast fijne muziek, was vorig jaar de hele stad versierd met sfeerlichten en kunstwerken gemaakt van lichtslingers. Persoonlijke aanraders voor restaurants in Locorotondo zijn Bina en pizzeria Quanto Basta.

Bijzondere gebouwen…

Ten westen van Locorotondo vind je het plaatsje Alberobello. Alberobello is bekend vanwege de vele trulli die er staan. Trulli zijn kleine kalkstenen huisjes met een kegelvormig dak. Trulli kun je overigens ook in de gehele streek vinden en sommige bed and breakfasts of masseria’s bieden overnachtingen aan in deze schattige huisjes.

Naast de prachtige witte steden is Puglia ook bekend door haar kliffen en azuurblauwe zee. Een combinatie van deze twee vind je in Polignano a Mare. Deze stad heeft een prachtige baai waar je aan het stand kunt liggen en kunt rondzwemmen. Wie in de avond romantisch wil dineren, kan een tafel boeken bij Grotta Palazzese. Dit restaurant bevindt zich in één van de rotswanden van de stad en biedt uitzicht over de Adriatische zee.

Ook zo onder de indruk? Op de website van Alice vind je nog meer foto’s, en ze gaat natuurlijk ook graag mee als jullie er willen trouwen ;)

Tekst en foto’s: Alice Graziano