Heb jij een paar DIY-projecten voor de bruiloft op je planning staan? Met bloemen maak je bijna elke DIY mooier, en er zijn oneindig veel mogelijkheden. Deze blog staat vol met tips!

Kosten besparen met DIY

De kosten voor een bruiloft kunnen al snel hoog oplopen. Het is een van de redenen dat veel stellen het een en ander zelf willen doen. DIY (Do It Yourself) heeft zeker een aantal voordelen: je bent lekker creatief bezig, je bespaart kosten en het geeft het geheel een persoonlijke tint. Het heeft aan de andere kant ook een aantal nadelen. Het in elkaar flansen van DIY-decoraties is in theorie vaak een stuk gemakkelijker dan in de praktijk. En als je tien pogingen nodig hebt voor het gewenste resultaat ben je niet alleen veel geld kwijt, maar ook veel tijd. Als je de bloemen overlaat aan een bloemist weet je zeker dat er geen planten verloren gaan. Tegelijkertijd kan je geld besparen door zelf decoratiestukken, zoals bijvoorbeeld versierde glazen potjes, aan te leveren. Win-Win toch?!


Foto: Lieneke Smid Fotografie

De juiste verzorging

Bloemen en planten verzorgen is een vak apart. Het is daarom verstandig, zeker als je gebruik wilt maken van dure exemplaren, om dit te laten doen door een bloemist. Hij of zij weet precies wat voor verzorging de planten en bloemen nodig hebben. Houd er wel rekening mee dat niet alle bloemisten blij worden van zelfgemaakte vaasjes… Gelukkig zijn er genoeg bloemisten die het wel op prijs stellen als je meedenkt. Onze lievelingsleverancier Elvira van De bloemenkeuken bijvoorbeeld, daar ben je altijd welkom met ideeën. Elvira kan jullie vertellen of een idee haalbaar is, hoeveel het kost en welk materiaal het meest geschikt is.

Glazen potjes verzamelen

Ik heb ze al een paar keer genoemd en dat is niet zomaar, want glazen potjes zijn ideaal. Je kan er echt alle kanten mee op: van heldere blanco potjes tot aan potjes van glitter en kleur. “Glazen potjes passen goed bij een festivalthema of voor een bohemian bruiloft, maar ze zijn ook leuk bij een Toscaans thema”, vertelt Elvira van De Bloemenkeuken. Mooie bloemen voor in de potjes zijn bijvoorbeeld zomerbloemen en veldbloemen. De bloemen mogen er vooral lekker losjes in staan. Ook leuk voor de potjes zijn kruiden zoals rozemarijn en tijm. Een bloemist kan je helpen met het kiezen van de juiste bloemen terwijl jij je creativiteit loslaat op de potten.

Menukaartjes met bloemen

Ben jij net als ik dol op kaarten? Dan kun je bijvoorbeeld je eigen menukaartjes maken en die decoreren met een stuk groen of met een bloem. Uiteraard helemaal in de stijl van je bruiloft. “Je kan het best gebruik maken van een stevige bloem, want je wilt niet dat de bloem tijdens het diner slap gaat hangen”, adviseert Elvira. “Bijvoorbeeld een roos of een distel, of kruiden zoals rozemarijn”.  Ik denk dat het voor elke bruid een nachtmerrie zou zijn als je prachtig kunstwerk nog voor de bruiloft loslaat.

Kraanvogels

Heb jij de origami kraanvogels gezien van deze creatieve real wedding? Superleuk om zelf te maken en oh zo mooi. Al helemaal als ze samenhangen met prachtbloemen. Geen fan van kraanvogels? Geen paniek, want je kan met origami heel veel kanten op. Denk aan bootjes, sterretjes, en zelfs roosjes. Op Pinterest kan je inspiratie vinden voor een origami die past bij jouw thema. En ook hier is samenwerken met een goede bloemist een top idee, zij kan je vertellen welke bloemen en planten het meest geschikt zijn voor je creatieve hangende creaties.


Foto: Duy Vu Dinh 

Vakwerk uit handen geven

Mijn Pinterestbord staat vol met DIY-projectjes voor mijn toekomstige bruiloft. Ik droom van prachtige bloemen en zelfgemaakte decoraties, maar als er een ding is wat ik heb geleerd van de verhalen van anderen is dat je vakwerk beter uit handen kan geven. Op die manier ben je verzekerd van goed werk. Je moet er toch niet aan denken dat al je bloemen dood hangen op je bruiloft… Als je de handen in een slaat met een bloemist zoals De Bloemenkeuken, dan ben je in ieder geval verzekerd van prachtbloemen!

Coverfoto: Hanke Arkenbout