Met een bakfiets naar je ceremonie rijden (met bruid Iris in de bak), en dan met de kano weer naar huis. Het kon allemaal op de creatieve bruiloft van Mischa en Iris!

Miris-1 Miris-7 Miris-19

Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
We kennen elkaar al sinds 2001. En ondanks dat we altijd een vriendschappelijk lijntje hebben gehad in de tussentijd, hebben we echt pas iets iets gekregen in 2011. Ik (Mischa) ben al eerder getrouwd geweest en gescheiden en voor veel mensen zou dat misschien een reden zijn om niet meer te willen of hoeven trouwen. Toen ik net iets met Iris kreeg heeft ze me eerlijk gevraagd of ik nog wel wilde trouwen. Ik heb daar goed over nagedacht en eerlijk gezegd zou ik het vreemd vinden om mijzelf of een ander niet de kans te geven om te voelen hoe het is om samen te vieren dat je je leven bij elkaar door wil brengen. En daar hoort trouwen zeker bij!

Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Aangezien ik ruim de tijd had om een trouwjurk uit te zoeken ben ik eerst gaan oriënteren bij twee bestaande bruidswinkels. Omdat ik in de mode werk, had ik hier en daar wel wat voorkeuren en was de jurk het telkens net niet. Mijn nicht Inge heeft mij vervolgens doorverwezen naar Victor’s Wedding Design in Rotterdam. Ik kwam daar binnen en wist meteen dat ik daar mijn jurk zou vinden, waarom? Ik kon mijn jurk van niks naar iets prachtigs laten maken. Een tule rok wilde ik, zoveel mogelijk en een mooi strapless bovenstukje van een prachtige kanten stof. Een jaar lang kon ik elke keer weer uitkijken naar de afspraken, want dan was de jurk weer een stukje verder klaar. De jurk was prachtig en precies zoals ik het wilde en was precies op mijn lijf gemaakt.

Miris-23 Miris-26 Miris-27 Miris-31 Miris-34 Miris-54 Miris-55

Hoe zag jullie dag er uit?
We trouwden in de tuin van de ouders van Iris in Eindhoven, op 3 juli, een van de warmste dagen van het jaar. Het thema was festival chique. De tuin is de afgelopen winter helemaal veranderd en het resultaat ervan is een prachtige grote brede tuin met een breed marmeren terras over de breedte van het huis en een mooie veranda, met een acht meter lange tafel eronder, grenzend aan de Dommel met twee mooie zitkuilen aan het water. Dat was ook de centrale plaats gedurende de hele dag: in de ochtend hebben we elkaar opgewacht in de tuin, van waaruit we op weg gingen voor de fotoshoot. Daarna was de ontvangst van de gasten in de tuin van waaruit we naar het gemeentehuis reden, op een bakfiets, met Iris in de bak. De plechtigheid daar werd geleid door Ellen, tante van Iris en Buitengewoon Amtenaar van de Burgerlijke Stand.

Na de plechtigheid zijn we met zijn tweetjes in een kano vanuit daar terug gevaren naar het huis. Heerlijk om even samen met zijn tweetjes een momentje te hebben! Bij aankomst was iedereen met bellenblaas in de weer en nadat iedereen weer aangekomen was begon de ceremonie in de tuin. Daarin hadden we veel van onze beste vrienden en familie die een mooi stuk voordroegen of fantastisch voor ons hebben gezongen. Zelfs Iris heeft, zonder dat te vertellen een liedje gezongen ten overstaan van iedereen! Ook hebben we in de tuin de ringen gedaan, ook voor Fynn en Billy. Iedereen was op zijn mooist gekleed met vrolijke en zomerse kleding, van pakken tot korte broeken. Na de ceremonie was het tijd voor een toast, taarten, een borrel, een heerlijk indonesisch buffet verzorgd door de moeder van Iris met hulp van vele anderen en al snel was het tijd om de tuin om te bouwen naar een grote dansvloer waar eerst de openingsdans gedaan werd (een Medley van K-Ci & JoJo, naar Gabberen naar Justin Timberlake) waarna tot in de kleine uurtjes werd gefeest. Tussendoor waren er ook nog hele leuke stukken van de familie en zijn er ook nog hele acts uitgevoerd. Rond een uur of drie zijn we dichtbij naar een hotelletje gegaan waar we heerlijk weggedroomd zijn. De ochtend erna bleek dat sommige vrienden in de tuin gekampeerd hebben en was er ook nog een heerlijke brunch en heeft iedereen een handje meegeholpen met opruimen. Het was zo’n geweldige dag, zo eentje die je alleen maar in blogs ziet…;-)

Miris-64 Miris-66 Miris-79 Miris-82 Miris-112 Miris-122 Miris-123 Miris-124

Waar hebben jullie op bezuinigd?
We hadden een relatief klein budget en we wilden er ook het maximale uit halen. Daarom hebben we het feest “beperkt” tot 120 man, hebben we alle inkopen, drank en eten in eigen beheer gekocht. We hadden ook het geluk dat zoveel van onze families ons fantastisch heeft geholpen met het uitlenen en opbouwen van allerlei spullen, zoals een tap en koelkasten, die echt nodig waren die dag. Ook de hele aankleding is door iris tot in de details bedacht voor een super klein budget

En waarop juist niet?
Op onze kleding hebben we eigenlijk het minste beknibbeld. Iris werkt in de mode en heeft een hele goede smaak voor welke zaken ze mooi vindt en welke niet. Dan kan ik natuurlijk niet achterblijven. Daarnaast hebben we ook een van de duurste dagen gepakt om te trouwen. Een dinsdag was wellicht goedkoper geweest, maar zeker minder praktisch. Ook wilden we een photobooth, omdat we verwachtten dat we daar heel veel lol aan zouden beleven. En dat klopte zeker.

Miris-153 Miris-191 Miris-192 Miris-225 Miris-227 Miris-232 Miris-237 Miris-238 Miris-243 Miris-262 Miris-283 Miris-294 Miris-302 Miris-316 Miris-339 Miris-343 Miris-345 Miris-349 Miris-368 Miris-389 Miris-393 Miris-396 Miris-405 Miris-413 Miris-414 Miris-427 Miris-430 Miris-431 Miris-434 Miris-448 Miris-451

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Iris had veel ideeën op verschillende plaatsen bij elkaar gebracht in een Pinterest moodboard, waarvan ik in het begin dacht: is dat niet overdreven? Nou, iedereen heeft het nog steeds over die details! De tuin was aangekleed met allemaal mooie en vrolijke zelf bedachte details: lijsten met foto’s vanuit onze jeugd in de boom, meer dan duizend door Iris zelf gevouwen kraanvogels in alle kleuren van de regenboog aan een mooie grote boog gemaakt, mooie witte lakens op de tafels, met een klein bloemetje erop. Over de tuin hadden we prikkabels getrokken met daaraan mooie gele en witte papieren bollen (die moesten de nacht ervoor om 11 uur s ‘avonds nog afgehaald worden en om half vier ’s nachts weer opgehangen vanwege een kleine regenbui). Ook hadden we marktkraampjes waaronder we het eten en drinken opstelden.

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Probeer samen tijd te steken in hoe je wilt dat de dag eruit ziet. Als jullie samen hetzelfde beeld hebben dan zul je zien dat de echte dag ook zo gaat zoals je het je voorstelde, en zelfs beter!

Miris-471 Miris-474 Miris-516

Lijstje van vendors:
Fotograaf: Duy Vu Dinh 

Photobooth: Lach je Lens
Uitnodigingskaart – fotografie: Inge Jong 
Grafische ontwerpen : Kim Schoumacher 
Drank: Gall&Gall – Wijk bij Duurstede
Locatie: De tuin van de ouders van Iris
Taart: Eigen beheer (Wendy, nichtje Iris en vriendin Anouk)