Wat doe je als je het allerliefst buiten in de zon wilt trouwen op een locatie die je helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen én die alles in zich heeft? Onno en Saskia kozen voor een bruiloft in Italië. De mooie kiekjes die dit opleverde zijn van Eppel fotografie.

Wanneer zijn jullie getrouwd?
30 augustus 2014

Waar zijn jullie getrouwd?
Montegridolfo, Italië

Trouwen-in-italië-(25)

Waarom heb je ervoor gekozen in het buitenland te trouwen?
We hadden altijd al het idee om alleen met onze beste vrienden en en familie een gave dag te beleven. Liever al ons spaargeld uitgeven aan een super vette dag voor deze mensen dan alles net iets minder gaaf te doen omdat je heel veel mensen wilt uitnodigen waarvan je niet eens weet of je ze over 20 jaar nog kent. Ook wilden we heel graag buiten in de zon trouwen.

Na een zoektocht in Nederland vonden we geen locatie die aan onze wensen voldeed qua buitenruimte. Of ze waren te klein, niet mooi, of te veel regels die geld gingen kosten (denk aan houten vlonders om het gazon te beschermen). Via onze online zoektocht naar locaties kwamen we per ongeluk op opties voor het buitenland. We hebben toen onze stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met weddingplanners die bruiloften in het buitenland organiseren. Toen bleek dat we via Leontine Laufer van Il Matrimonio Italiano een bruiloft konden organiseren die alles in zich had wat we wilden en binnen ons budget paste, zijn we ervoor gegaan.

Trouwen-in-italië-(20)

Viel het je mee of tegen om een bruiloft in het buitenland te organiseren?
Het viel heel erg mee. Het grote voordeel is dat Leontine Nederlandse is, maar ook perfect Italiaans kan. Je hebt dus geen taalbarrière om je wensen over te brengen en zij kan het weer vertalen naar haar leveranciers in Italië. Het is wel wat lastiger dat je niet zomaar langs de leveranciers kan om dingen te zien voordat ze op je ceremonie te zien zijn. Denk aan bloemen of decoratie. Je moet volledig vertrouwen op je weddingplanner en het vanaf foto’s durven te beoordelen.

Trouwen-in-italië-(13)

Wat vond je het hoogtepunt van je bruiloft?
Eerlijk gezegd vonden we echt alles fantastisch! Het was gewoon zo leuk om met al je vrienden en familie in Italië te zijn om deze dag te beleven. Iedereen had een vakantie vibe, waardoor het zo relaxed was. De avond voor onze bruiloft kwamen we allemaal aan en hadden we een welkomstdiner. Hierdoor had iedereen elkaar al gezien en een beetje bijgekletst. Ook sliepen we met alle gasten op dezelfde locatie waardoor je samen opstond, iedereen voor de bruiloft in de zon koffie aan het drinken was, mannen rond renden op zoek naar een strijkijzer en tussen de ‘verplichtingen’ door je lekker aan het zwembad kon chillen.

Juist omdat alles en iedereen zo relaxed was, werd de ceremonie ook heel ontspannen en intiem. Maar ook de lunch en het diner waren super gezellig en chill. Niemand hoefde na te denken of ze op tijd terug moesten zijn voor de oppas of op te letten hoeveel wijntjes ze op hadden. Daarnaast hielpen de locatie en het weer natuurlijk ook ontzettend mee! En een weddingplanner doet wonderen, omdat jij of je vrienden zich geen seconde druk hoeven te maken of de leveranciers wel op komen dagen met het eten, de bloemen of de muziek.

Trouwen-in-italië-(2)Trouwen-in-italië-(10)

Hoe heb je je trouwjurk gevonden?
De trouwjurk komt van Le Chapeau in Antwerpen.

Waar hebben jullie op bezuinigd?
Helemaal niks. Hoewel we misschien nog wel een video hadden gewild, althans de bruid :)

En waarop juist niet?
Eten en drinken, een weddingplanner, stationary.

Trouwen-in-italië-(19)Trouwen-in-italië-(28)

Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Oh so pretty party heeft veel van onze stationary ontworpen zoals menukaartjes, naamkaartjes en goodiebag. Verder heeft Leontine Lauffer alles ingekocht qua versiering. Dat komt overal en nergens vandaan plus dat ze super creatief is en veel weet te hergebruiken of van een eenvoudig flesje met bord ineens iets tofs weet te maken. Etsy is ook een goede site om heel veel dingen te vinden tegen een mooie prijs.

Trouwen-in-italië-(23)Trouwen-in-italië-(21)

Hoe kijk je terug op de weddingshoot?
Ralf  (van Eppel Fotografie red.) is echt briljant! We zijn natuurlijk geen professionele fotomodellen dus het is even wennen voor de camera. Maar Ralf weet heel goed hoe hij je op je gemak kan stellen. Je hebt ook tijdens de dag heel vaak niet eens door dat hij er is en dan krijg je super gave foto’s. Wij hebben onze shoot in een olijfboomgaard gedaan. We zijn er met een cabrio naartoe gereden en hebben daarna in de zinderende hitte onze shoot gehad. Dit was 1,5 uur nadat we getrouwd waren, waardoor we extreem verliefd waren. Dat maakt het nog makkelijker om elkaar lief aan te kijken. Ook de fotoshoot op de kamers voordat de ceremonie plaatsvond was leuk en gezellig. Ik heb nogal last van zenuwen en met Ralf kon ik lekker grappen tappen, waardoor ik er een stuk minder last van had.

Trouwen-in-italië-(30)

Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
We hebben er zo veel, maar de twee belangrijkste zijn deze:

Tip 1. Perfect bestaat niet! Natuurlijk begin je je bruiloft te plannen met als uitgangspunt dat het de beste dag van je leven moet worden. Maar streef niet naar het onmogelijke. Het gaat uiteindelijk niet om de bloemen die er staan, maar om het feit dat jij en je gasten het naar hun zin hebben.

En dat brengt ons meteen bij tip 2. Een bruiloft plan je niet alleen voor jezelf, maar ook voor je gasten. Vergeet niet dat zij ook tijd in jou steken om een dag op je bruiloft te staan. Ze kopen een speciale outfit, zorgen voor een oppas voor hun kinderen, etc. Zorg ervoor dat jouw bruiloft ook een fijne dag is voor hen en je ze bij het plannen niet vergeet. Uiteraard zijn er grenzen, maar niets is erger dan wanneer er niet gekeken is naar parkeerplekken, heaters als het koud is, vegetariërs, kinderopvang, etc.

Trouwen-in-italië-(3)Trouwen-in-italië-(4)Trouwen-in-italië-(6)Trouwen-in-italië-(8)Trouwen-in-italië-(12)Trouwen-in-italië-(14) Trouwen-in-italië-(15)Trouwen-in-italië-(16)Trouwen-in-italië-(17)Trouwen-in-italië-(18)Trouwen-in-italië-(26)Trouwen-in-italië-(27)Trouwen-in-italië-(29)Trouwen-in-italië-(31)

Fotocredits: www.eppel.nl