Voor Girls die een trouwlocatie willen die net zo stoer is als zij zijn, is de industriële trouwlocatie perfect!

Ik dacht altijd dat ik een trouwen-in-een-kasteel type was, maar recent trekken industriële trouwlocaties me toch ook heel erg! Ik krijg altijd het gevoel dat alles mogelijk is op zo’n locatie. Je kunt het heel romantisch aankleden, kleuren in lekker scherp contrast met de strakke achtergrond, of juist helemaal in stijl gaan met een rauwe rock of punk bruiloft!

Centraal Ketelhuis – Amersfoort

Het monumentale Centraal Ketelhuis maakt onderdeel uit van de Wagenwerkplaats in Amersfoort. Hier werden decennia lang goederenwagons opgeknapt. Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht over het historische park. Het Centraal Ketelhuis zelf ziet er super strak uit, met veel houten en stalen details. En wat helemaal leuk is, het is een officiële trouwlocatie!

De Metaal Kathedraal – Utrecht

Als je op zoek bent naar iets écht bijzonders, moet je even een kijkje gaan nemen bij de metaal kathedraal. Het is rauw, er is een tuin, verschillende ruimtes en meiden, het is letterlijk een kerk geweest! Dat zie je er ook nog vanaf. Zooo gaaf. Normaal gesproken is de Metaal Kathedraal een atelier en, naar eigen zeggen, ‘ecologische broedplaats’. Let op! Er kunnen maar 15 bruidsparen per jaar trouwen!


Foto’s: Selah Photography en Mon et mine 

Lichtfabriek – Haarlem

De lichtfabriek is gebouwd tussen 1896 en 1902 en huisvestte vroeger het Haarlemse Energiebedrijf. Dit complex voorzag heel Haarlem van licht en warmte. De industriële botten van het gebouw zie je overal in terug en het is eerlijk waar, echt heel gaaf. Bovendien is er in de lichtfabriek ruimte voor een groot feest!


Lichtfabriek

Foto’s:De Lichtfabriek en Elisabeth Beelaerts

Westerliefde – Amsterdam

Nog een oud-energievoorziener is de Westergasfabriek in Amsterdam. Van de verschillende complexen die daar nog van overeind staan is de Westerliefde dé plek om te trouwen. Het is een officiële trouwlocatie met lekker veel capaciteit.


Foto’s: Yes I do

De Cultuurfabriek – Ronse, België

Ook in België zijn fantastische industriële trouwlocaties te vinden. Zo is daar de Cultuurfabriek. Een prachtige, oude textielfabriek die nu dienst doet als evenementenlocatie. En dat je daar mooi kunt trouwen… Dat bewijzen deze foto’s.


Foto’s: Isenoud Fotografie

Wat vinden jullie van deze trouwlocaties? Zou jij er je bruiloft plannen?