Wist je dat er nog veel oude verdedigingsforten te vinden zijn in zowel Nederland als België? Op sommige van deze historische locaties kan getrouwd worden!

Dwars door Nederland loopt de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een verdedigingswerk waarmee bepaalde gebieden onderwater werden gezet zodat de steden daarachter onbereikbaar werden voor optrekkende legers. Gebieden die niet onderwater konden worden gezet, werden verdedigd met een groot aantal forten. Elk fort werd ontworpen zodat het precies in het landschap paste en allemaal zijn ze dus uniek. In de volgende Forten kan getrouwd worden!

Fort aan de Klop – Utrecht

Fort aan de Klop is een super hip, rond fort met een goed weiland eromheen. Afhankelijk van het seizoen zijn er verschillende mogelijkheden voor zowel de ceremonie als het feest. Er kunnen zelfs tot vijftig gasten blijven slapen in de naastgelegen herberg.


Foto: Day of my life

Foto’s: Pieter Glerum Fotografie

Fort Vivant – Bussum

Je kunt bijna niet om de buitenmuur heen, maar Fort Vivant zelf gaat helemaal op in het landschap. Het fort is met gras overgroeid en alleen de poort geeft een hint dat hier een verdedigingsbouwwerk staat (en misschien de vorm). Fort Vivant heeft meerdere ruimtes voor ceremonie, diner en receptie, en voor elk formaat gezelschap is er plek! Bij mooi weer kun je natuurlijk ook buiten trouwen.


Foto: van der Lee Fotografie

Foto: Fort Vivant

Fort Vechten – Bunnik

Fort Vechten is het op één na grootste fort van de Nieuwe Nederlandse Waterlinie en omgeven door water (aankomst per boot, wie wil?). Het hele eiland is heerlijk groen. Je kunt de ceremonie in het fort houden of buiten op het terras met uitzicht over het water!

Foto: Rianne Fotografie

Foto: Masha Bakker Photography 

Fort Resort Beemster – Zuidoostbeemster

Fort Beemster maakt onderdeel uit van de Stellling van Amsterdam. Tegenwoordig is het een resort met een prachtig loungeterras waar kan worden getrouwd! Is het nou geen mooi weer, dan kunnen jullie ook in het fort trouwen. Er is zelfs ruimte voor feest! En wat dacht je van nagenieten in de spa de volgende dag?


Foto’s: Jessica Fotografie

Hadden jullie al eens aan een fort gedacht als trouwlocatie?

Coverfoto: Day of my life