Een weekend lang jullie liefde vieren, samen met jullie gasten. Overnachten in luxe tenten met echte bedden en overdag een sfeervol programmaterrein waar jullie genieten van de ceremonie, diners en het feest. Lees hier alle ins en outs over de glamping wedding!

Glamping Wedding, wat is dat?

Lievelingsleverancier Myrthe van Myrthe Regelt Het: “Een weekend lang genieten van jullie bruiloft, samen met jullie gasten die van vrijdag tot en met zondag aanwezig zijn. Iedereen ervaart een luxe kampeerervaring met fantastisch mooie tenten met echte bedden, bijzondere styling en unieke extra’s. Op het programmaterrein vinden de ceremonie, diners, borrel en het feest plaats. Via gezellige paadjes met sfeervolle verlichting ga je naar het nachtterrein, waar voor iedereen een persoonlijke tent klaarstaat. Voor het bruidspaar is er natuurlijk de speciale bruidstent: romantischer wordt het niet! Het speciale van de glamping wedding is dat jullie gasten meteen een groep vormen. En het bruidspaar kiest natuurlijk zelf samen met ons de bij hen best passende aankleding, wat zorgt voor een unieke beleving.”

Je kunt het hele jaar door een glamping bruiloft organiseren, maar het handigste is natuurlijk om het in een van de warmere maanden te plannen.

Luxe tenten voor iedereen

Alle gasten krijgen een eigen tent, waarin ze alles vinden wat ze nodig hebben voor hun overnachting op jullie glamping wedding. Jullie als bruidspaar kiezen helemaal hoe de luxe overnachting eruit komt te zien. Alles kan, maar check natuurlijk wel of het past binnen jullie budget. Kiezen jullie ervoor om niet alle gasten te laten overnachten, dan kun je natuurlijk ook een aantal gasten enkel bij het feest late

n aansluiten en slechts met een selecte groep het volledige weekend beleven.

Het bruidspaar verdient op hun grote dag natuurlijk een speciale, romantische, eigen tent. Denk aan een tent die gestyled wordt à la ‘hotelkamer’: met alles erop en eraan, dus één en al luxe in jullie eigen bruidstent!

In de wei, op het veld of in de eigen tuin

Hebben jullie al een locatie op het oog voor jullie glamping wedding? Bijvoorbeeld in de wei of op het veld bij jullie in de buurt? Zorg er dan wel voor dat je met de eigenaar van het land afstemt over jullie plannen.

Myrthe Regelt Het denkt na over een aantal vaste buitenlocaties, waar zij gedurende bepaalde periodes glamping wedding aanbiedt. Dat kan helpen in het drukken van de kosten.

Maar als jullie zelf beschikken over een grote tuin waar al die glamping tenten in passen, dan kan dat natuurlijk ook enorm bijzonder en gezellig zijn!

Inspiratie voor de diners en muziek op jullie glamping wedding

Lievelingsleverancier Myrthe van Myrthe Regelt Het: “Om de luxe ervaring compleet te maken, plannen we graag minimaal één keer een fantastisch sit down diner met meerdere gangen en goede wijnen. Dit kan doorgetrokken worden naar het welkomstdiner en de brunch op zondag, met iedere keer een fantastisch gestylede tafel. Maar voor het welkomstdiner kunnen jullie ook kiezen voor een walking dinner, waarbij de gasten zich lekker kunnen mengen en er ondertussen allemaal heerlijke kleine gerechtjes worden uitgeserveerd. Of wat dacht je van een goede bbq of een pizzaparty? Alles kan op de glamping wedding!

Hetzelfde geldt voor de muziek. Gaan jullie voor een mega band, een intiem akoestische setje of voor een knaller van een dj? Door hierin de bij jullie passende keuzes te maken, wordt het jullie unieke glamping bruiloft!”

Wat als het regent?

Maak je daar niet druk over, want juist als het regent wordt het vaak heel erg knus. Bovendien zijn alle voorzieningen zo ingepland dat er voldoende ruimte in de tent(en) of kas is om te dineren en feesten. Over het hele terrein zijn sowieso houten paadjes aangelegd, want ook als het niet regent wil je niet met je hakken door het gras hoeven banjeren. En als het wel drupt, dan is het wellicht leuk om een speciale ‘umbrella service’ te organiseren, waarbij leuke acteurs aan alle gasten een paraplu uitreiken en hen begeleiden naar hun ‘kamer’ oftewel tent.

Moet je een kampeerfan zijn om een glamping wedding te organiseren?

Lievelingsleverancier  Myrthe van Myrthe Regelt Het: “Nee, glamping staat voor luxe kamperen. We maken er een echte hotelervaring van, maar dan in de natuur! Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat alles vies wordt, of dat je op een simpel matje in een mini tentje hoeft te slapen. De echte bedden, de sjieke tenten en de extra entertainment die we kunnen aanpassen op jullie wensen, maken het plaatje helemaal compleet.”

En, lijkt het jullie wat, een glamping wedding?

Foto’s: Raisa Zwart, van een door Myrthe Regelt Het georganiseerde glamping wedding.